ryby a mäso

- mira

Zahlieňovanie cítiš v dýchacích cestách, ale nemusíš ho cítiť, ak sa ti hlien usádza v dutých orgánoch, v trubiciach /vajcovody, močovody, žlčovody atď./, na orgánoch, pod kožou v mozgu atď, kde sú základom pre cysty a ďalšie útvary,v cievach sú základom pre usadzovanie kalcifikácií a cholesterolu. Každý človek má slabé miesto niekde inde.
Pocítiš to, až ak sa ti ložisko hlienu zapáli alebo ak ti nájdu cystu, resp. niečo horšie, to je až po dlhom čase zahlieňovania.

vevericka

lioness ja tiez nie..niektori co su proti mileku to tvrdia..ale myslim, ze to je tym, ze mlieko je vyskoznejsie a moze zanechat pocit..ale akonahle clovek vypije nieco dalsie, pocit zmizne..tak to napr funguje u mna..

chrabros

Menej je viac. Bol taky nazor, ze maso raz za tizden. Dnesne maso je zvacsa kontaminovane a same o sebe zahlienuje. Tak isto aj zelenina a ovosie uz niesu tak lakave, ako zo zahradky, bez postrekov. Moj pocit mi vravy ze nemusim toho ziest az tolko, ako ked som bol vo vyvoji, skor si musim vyberat. Ja verim v silu prirody a menej vydobytkom ludskym. Napriklad ziju medzi nami aj bretariani ktori viac funguju na fotosinteze a poznam aj kopec tucnych vegetarianov. Situacia mi nasepkava, ze sa z cloveka, ak chce prirodzeny pohyb a zdravu stravu, opet stane hospodar. Aspon ako v Rakusku. Tak bude moct aj spalit vsetky tie informacie z jed-la lepsie ako uradovanim a vozenim sa v priblizovadle.

vevericka

kriste ja uz nemam na toto silu..vies co hammel..jedz co chces, ja budem jesto co chcem ja, predispozicie exustuju inak by neexistovali dedicne formy rakoviny, vlastne vsetky vyskumy su uplne nanic lebo luda ako ty im aj tak neveria, preco??pretoze tomu nerozumeju...
praveze ludia ako ty o chlesterole zmyslaju negativne..nejest maso a bububu..
lioness..:)

lioness_01

hammel, práve si zmietol pod koberec všetky dlhoročné, finančne nákladné a zložité výskumy, ktoré nám potvrdili genetickú predispozíciu niektorých druhov rakoviny... asi sa ti začnem klaňať...

hammel

Ľudia zmýšľajú o cholesterole iba nepriaznivo avšak ľudské telo ho denne vylučuje asi 2000 miligramov a všetok ho spotrebuje vo svojích tkanivách. Telo si svoju dennú spotrebu vylučuje bez ohľadu nato, či nejaký prijímate aj v potrave, alebo nie, pretože telo vie spotrebovať len svoj VLASTNÝ! Ha dobre Inuiti ale ty to ber s rezervou lebo oni nejedia bravčové mäso, hovädzie a pod. Živia sa mäsom ale oni ho konzumujú surové a čerstvé a nie my čo v tescu je to 2 týždne a ešte to pečieme. Tiež platí nieje mäso ako mäso. Choď sa spýtať tých Inuitov že ako ho konzumujú a uvidíš a prípadne mäso sušia. Samy dobre vedia, že mäso len čerstvé. Rakovina nieje o žiadnych predispozíciach je to o našich zlých stravovacích návykoch a strese. Ak niekto povie, že je to v génoch tak to chce len nejak zahovoriť.

lioness_01

vevericka, márna snaha podľa mňa... hammel 3/4 tých výrazov čo si napísala aj tak nebude rozumieť, čiže ťa aj tak nepochopí, čiže si zase bude mlieť svoje a tvoje vedomosti úplne zmetie "zo stola" tým, že PRAVDA JE PREDSA NIEKDE ÚPLNE INDE, takže vlaste, ty úplne zbytočne chodíš do školy...

vevericka

hammel..fajn a ako teda chces fungovet bez cholesterolu??je to stavebna jednotka nasich membran, a prave zneho sa vyrabaju hormony, tvorba zlce(travenie), je sucastou neuronovych obalov (myelinova posva)..

mimochodom neexistuje dobry cholesterol a zly..stale je jeden a meni sa len prenasac..
k tym zivocisnym produktom..existuju ludia, co maju problemy s cholesterolom aj maso a zivocisne produkty nejedia a su ludia, co jedia zvacsa len zivocisne vyrobky, maso a predsa ziju..napr taki inuiiti by ta vysmiali..kazdy je inak stavany, ma ine geneticke predispozicie, vybavenie, shopnosti pecene, ale tak ci tak ma maso v nasom jedalnicku svoje miesto, netvrdim, ze ho treba jest kazdy den na kila, ale proste je sucastou nasej stravy, ktora ma byt predovsetkym pestra..samozrejme treba aj rozlisovat ake maso, je rozdiel dat si grilovaneho pstruha a udene koleno vsak.
ludia maju problemy s cholesterolom, hlavne preto, ze nemaju vyvazenu pestru stravu, zle kombinuju potraviny, privela stresu
rakovina..predispozicie a mutacne agensy ti nic nevhovoria..
kyselia mocova..ludia, co maju s nou problemy si musia davat pozor aj na rastlinne veci, nemozes davat vinu len zivocisnym..napr nemali by soju, strukoviny, huby, vsetko, co obsahuje vela purinov (stavebna jednotka DNA , RNA), ludia by mali mat dostatocny prijem tekutin a liecba prebieha podavanim inhibitoru xantinoxidazy)

hammel

Ako chcete je to váš názor a ja ho rešpektujem ale pravda je iná. ľudia stále žijú v omyloch a neskôr to až zistia ale tak to chodí. Niekto nato príde skôr, iný zas neskôr a niektorí nikdy.