vsimam si, ze coraz viac kamosiek sa nechava prerabat od hlavy po paty. Prsia - silikony, nos - operacia, usta - vyplne, viecka - upravovanie, telo - liposukcia, usi - prisivanie, zuby - vyrovnavanie, pokozka - vyhladzovanie, chlpky - laser alebo epilacia, telo - solarium, vnutorne pysky - zmensovanie... neviem, co by som este mala vymenovat, asi je toho podstatne viac. ale pravdupovediac mi praca plastickej chirurgie pripomina farmaceuticky priemysel. ten tiez vyraba lieky hlavne preto, aby sme boli stale chori. keby namiesto plastickych chirurgov nastupili neurochirurgovia a vymenili by zenam mozog, mozno by sa vela usetrilo. preco to vlastne zeny robia? su hlupe, alebo take nestastne? ale ako moze byt stastny clovek, ktory nema rad sam seba? prestavam tomu vsetkemu rozumiet.
Aké sú ženy - hlúpe, alebo nešťastné?
nie ,nie su ani hlupe ani nestastne ,len nasli "liek" na zvysenie sebavedomia, tak preco nie??? i tu na fore ludia hladaju ,riesia, radia a ja sa pytam preco, preco to robia ...su hlupy? su nestastny ?
nie ,len nespokojnost so sebou samym je jedna s črt ludskej povahy a kazdy prestava mat chut sa o seba starat, akonahle ma na to padne dovody
nic neriesime z nudze , ale z vasnivej tuzbe po uznani .......dnes zijeme ,len pre seba, pre svoje iluzie ,idealy a stracame kontakt s realitou, ale vratit sa spat nechceme
ja to uz neriesim , uz davno nie som "rebel" a konstruktivnu kritiku beriem ako pozitivum, ktore ma posunie o krok vpred a ano ,aj ja som objavila "pistol na starobu" zatial len v teglikoch a v ..........:)
k tym babam,niektore lebo su hlupe a nestastne a niektore lebo su vypocitave a chapu realne hodnotu svojho tela na trhu
Uhlie, snad trochu opatrnejsie tie formulacie, ze vacsina zien je riadena nejakymi jednoduchymi pudmi. nemas pravdu, vacsina zien sa este stale riadi rozumom a nepodlieha tym vsetkym nastraham kozemtickeho biznisu. To ze prerobenych barbin su plne bulvarne casopisy este neznamena, ze to robi vacsina zien. Mne vadi, ze tomu podliehaju mlade dievcata, ktore este ani vrasky ani nic podobne este nemaju, este nemaju deti, a uz riesia plastiky a silikony a co ja viem co. Co chcu tieto poblaznene ukomplexovane dievcinky robit v 50-tke, ako chcu zvladnut drobne radosti a uskalia starnutia, ked nezvladaju mladost. Kto povedal, ze zena musi mat kosik C alebo D, ked ho ma prirodzene A alebo B? Kto povedal, ze mame byt bronzove, ked my na Sovensku sme skor bledsie? Co budu tieto dievcinky robit so svojou kozou v 50-60-tke? kde maju matky, aby im vysvetlili, ze velke kozy, bronzova koza, rovny nos, kacickove pery nie su pre zivot ani pre vztahy, dolezite, ze je to len biznis a ich komplexy.Toto ale islam ani arabske zenske bezpravie nevyriesi.
zeny sa o tie prava postupne pripravia same
a vseobecne aj vsetci ludia
sloboda myslenia? do akej miery mame slobodne myslenie ked sme vsade sledovani a posudzovani?
To nie su len zeny, uhlie. Ale aj muzi a spolocnost celkovo. Poviem ti, ja som nepozeral TV 4 roky, teraz som zacal, kedze nemam co robit, ale nepozeram markizu, jojku, stv, ale Discovery, Spektrum, AXN, alebo nejaku music channel, avsak ked prepnem na tie bezne komercne, tak vidim ze je to fraska a uz chapem ako to masiruje ludi. Proste tie reklamy sa takmer podprahovo pohravaju s ludskou myslou (a to nie je ziadna paranoja) az tak silno, ze to ovplyvnuje masu ludi o velkosti celej narodnej spolocnosti. Preco sa asi "moda" meni tak ako par ludi 'radi' alebo preco je "in" to co prave bezi v TV a podobne. A to nielen o plastikach, oblecenia, ale aj stravovania a zivotneho stylu.. je to chore, ale hold netusim cim to je.
Je to len velky biznis. Majitelia kozmetickych firiem vedia, ze najlahsie sa zaraba na zenskej jednoduchosti. Ma to ale dve strany mince. Jedna je ta, ze na zenach sa da velmi lahko zarobit a ta druha odkryva to, ze vacsina zien sa nedokaze ovladat a je v podstate riadena len nejakymi velmi jedenoduchymi pudmi. Myslim, ze prave preto nemaju zeny v arabskych krajinach ziadne prava a postupne to asi pride casom aj sem.
Je to len velky biznis. Majitelia kozmetickych firiem vedia, ze najlahsie sa zaraba na zenskej jednoduchosti. Ma to ale dve strany mince. Jedna je ta, ze na zenach sa da velmi lahko zarobit a ta druha odkryva to, ze vacsina zien sa nedokaze ovladat a je v podstate riadena len nejakymi velmi jedenoduchymi pudmi. Myslim, ze prave preto nemaju zeny v arabskych krajinach ziadne prava a postupne to asi pride casom aj sem.
no prirodzenost nema kto propagovat, nebol by z toho biznis:) a konformnej spolocnosti staci akakolvek predstava o krase, ak je sikovne odkomunikovana tak sa kazda prisposobi a chlapi tiez. lenze vacsine chlapom staci tiez len prestiz v podobe "repezentativnej" (cize umelej) zenskej a aby bolo do coho pichnut, takze velmi tym trendom nema kto klast odpor. no a tie co sa neprisposobia budu, ako to uz byva v ludskej spolocnosti zvykom, ohovarane, som si nedavno vypocul taky rozhovor dvoch pipiek ako ohovarali nejaku ze sa ani nemaluje resp. nepouziva nejaky sajrajt na tvar, uz neviem presne o co slo, takze takto nejak to chodi. ci su hlupe alebo nestastne je na individualnom posudeni hodnotiaceho subjektu:) pravda bude asi ta, ze su to proste zeny zasadene do urciteho prostredia a s nim spojeneho normativneho systemu ktory v nom nastolili firmy s velkym kapitalom:)
Neviem, preco to robia a preco venuju tolko neprimeranej pozornosti tomu ako vyzeraju a co je na nich nedokonale. Neviem preco si same vyrabaju komplexy a vylepsuju to co je vlastne dobre. Kazda sme ina, kazda sme tak trochu nedokonala a to je prave dobre a pekne. Keby boli na svete len barbiny bola by to nuda. Neviem preco si zeny nevazia, ako je ich telo stvorene a ako funguje. Nikto predsa nevie, co vsetka ta chemia a tie zakroky sposobia po takych 30-40 rokoch.Tieto zeny a casto uz mlade dievcata sa nevedia akceptovat take ake su a asi ani nevedia, co su take skutocne a vazne problemyv zivote. Nerozumiem tomu ani ja.