chcem sa spytat, ci je stale potrebny odporucaci listok od obvodneho ked idem k odbornemu lekarovi alebo sa to uz zrusilo?
odporucenie od obvodneho
mne na neurologiu ,pytali...
vymenny listok nepotrebujes
a ako je to teraz o pol roka neskor? ked chcem ist ušnemu - potrebujem listok od obvodného alebo nie?
Dada
tak jej povedz že už si objednaná a že ti treba výmenný lístok...
To snaď nie to sa potom nikdy nedostanem ku krčnemu? Lebo moja obvodna mi nechce dať odporučanku :-(. Ona povie že mandle su v poriadku len ja chcem aby sa nato pozrel odbornik z ORL.
jeanny netreba
a ako je to s psychologom? tam treba?
ja viem tak, ze sa o tom rokovalo , ze to zmenene bude, ale nakoniec sa to zamietlo s tym, ze vymenne listy aj od roku 2011 bude treba pytat od obvodneho
Ja som rada že konečne nebudu treba tie lístky, lebo ku krčnemu sa chystam už rok a moja obvoďačka sa hraje na mudru a nikdy mi ten lístok neda, že netrena a mandle isť von nemusia. Len ja som si to chcela isť dať posudiť k ORL a nie u nej. Takže sa tešim ak tam v Januari pôjdem a normalne sa mi pozrie na mandle ORL, lebo ich mam dosť dierkovane, zapalene stale... potom aj ku kožnej ma to dosť obmedzuje.
Bez vymenneho listka mozes teraz ist k stomatologovi, oftalmologovi, gynekologovi a psychiatrovi, alebo pri uraze ci akutnom stave, inak je vzdy potrebny.
Od 2011 sa ma rusit povinnost mat listok, cize bude dobrovolne, ci si ten listok od obvodaka vypytas alebo pojdes bez neho, vzdy by ta ale spec.lekar mal zobrat.
Schvalit to pokial viem schvalili, nariadenie MZ ale vide az koncom roka, vtedy to bude cierne na bielom.
.... je to inak pekna sprostost, no ale budis