Problemy traviaceho traktu - pokusny kralik

Príspevok v téme: Problemy traviaceho traktu - pokusny kralik
realshadow

Mam zdravotne problemy alebo skor problemy tykajuce sa traviaceho traktu. Od kedy sa zacali, tak si ma "pani" mudr.-ci pohadzovali medzi sebou ako horuci zemiak - Obvodny - infekcne - interne - chirurg - infekcne - hematologia - gastro. Ked som sa konecne dostal ku gastro, mal som pocit, ze je tu konecne niekto co chce nieco aj nieco robit nie ma len posielat od dveri k dveram. Povedal, ze musime spravit kolonoskopiu a potom gastroskopiu. Konecne nieco nasiel, avsak problemy neprechadzaju aj napriek liekom a teraz prichadza ta zazracna veta, ktoru som vobec necakal. "Neviem co Vam je." Tak zoberiem krv. Ked sa to nepodarilo tak ma poslal na rtg a ked ani to nevyslo tak ma poslal na usg a nakoniec uz len zalomil rukami a povedal, "co keby" sme urobili elektrolyzu.

Pripadam si ako pokusny kralik pre nejakeho nekvalifikovaneho mudr.-ca, ktory do mna pcha hadice a sondy a chemikalie ako keby som bol nejaka konzola, do ktorej sa hadzu nahodne retazce kym sa nenajde ten spravny! Keby tie zakroky boli prijemne, tak nepoviem ani slovo, ale napr. taka hadica v zadku nie je vobec prechadzka ruzovou zahradou. Na vysetrenie, ktore sa da robit 3 roznymi sposobmi, kde tie zvysne 2 boli vyvinute prave preto lebo to prve bolo priliz zatazujce pre organizmus pacienta, ma pravdaze posle nan! Sice som sa bol objednat, ale vazne uvazujem o tom, ze ho odmietnem a budem hladat niekoho, kto sa vyzna aj bez papiera s krasnym slovom "DIPLOM".

Ak sa niekto docital az sem, tak sa Vas chcem opytat, ci mate podobne skusenosti ked "pan doktor" nevie co robi a ohana sa liekami a vysetreniami v zmysle - ved raz to musim trafit!

Dakujem, hned sa citim lepsie

realshadow

@mirka 23

Nasli mi vred a dali mi IPP lieky a ze nic ine nesmiem brat (okrem kvapiek do nosa). A cely moj problem je vlastne ten, ze rano mam stolicu 2-4 krat a to kazde rano, od casu kym vstanem z postele kym som schopny odist z domu su cca 2 hodiny, co mi dost komplikuje cestu do prace. Probiotika som uzival mesiac predtym nez mi nasadil IPP lieky. Mam jedalny listok tak ako v brozurke o diete, ktoru som dostal (vyvazena strava, dostatok vlakniny, atd.) - proste mam taku dietu, ze uvazujem o osobnom kucharovi.

janka666

..to akoby som čítala o sebe..presne tak..ako pokusné králiky sme a nakoniec povedie, že výsledky sú negatívne, takže nevieme čo sa deje..žeby?..
..čo sa týka tých nepríjemných vyšetrení, tak ja som bola raz na gastro skopii a už nikdy viac!..výsledky ani pozit. ani negat..proste niečo medzi tým..nevedia..potom idem k alergologovi, všetky testy čo existujú - negatívne a pýta si výsledok z gastro..idem po výsledok na gastro a ten idiot mi povie, že mám zopakovať gastroskopiu a tu som povedala dosť!..nie..dá sa zistiť celiakia alebo zápal čreva aj iným prostriedkami, ale..ten výkon je lepšie hodnotený bodmi, tak preto nás všetkých ťahajú na takéto vyšetrenia..a čo ved to stojí peniaze?..hlavne, že doki bude mať body za výkon..ja na mieste revíznych lekárov poisťovní sa na nich dobre pozriem..a za dalšie..každý berie krv a nie sú schopní urobiť jeden odber na všetko!..odbery sú viacnásobné a stoja určite nemalé peniaze..takže neefektívne liečenie a zisťovanie diagnozy..
..nakoľko už sa nedám nahovoriť od žiadneho čo má doktorát na všelijaké ich metody, tak sa snažím žiť aspon tak, aby to bolo prijateľné..proste lekári si urobili dobrý biznis a darí sa im to..lem my pacienti - laici sme ako baránkovia, či pokusné krysy...asi tak.

watermelon

ja som kvoli mojmu zlemu zdravotnemu stavu presla na surovu stravu a vsetko sa vyliecilo, da sa vsetko len treba chciet. Hlavne ak mas traviace problemy, nie je nic lepsie ako prejst na surovu rastlinnu stravu, pomalicky, stale viac jej pridavat. Nemusis byt ani 100% a moze sa ti riadne ulavit.

M74

Mám podobnú skúsenosť, mal som problémy s krvným obrazom, chodil som pol roka hore dole po vyšetreniach a výsledok: Problémy sú neznámeho pôvodu. Našťastie sa to časom samé dostalo do normálu. Kolega zase dostal lieky na obličky, tie mu poškodili pečeň a lieky na pečeň mu poškodili žalúdok. Keď vidím seriál Dr. House, tak sa len smejem.

realshadow

@watermelon

To je sice pekne, ale nie vzdy sa to podari. Nikdy som nemal problemy s travenim. Nepijem kavu, nefajcim, som zarity abstinent, drogy som nikdy nebral, nemam rad koreniste a ani ostre jedla. A v konecnom dosledku mi to je **** platne. Teraz drzim dietu ako pri refluxe a zmenu nebadat... keby som aspon nemal celodenne bolesti, tak to tie ranne nevolnosti este nejako prezijem, ale ako napr. dnes, ked ma napinalo na zvracanie tak, ze som si myslel, ze vyplujem aj oblicky, tak to uz nie je sranda

jajka001_

ved prave takto funguje nasa slovenska medicina. neviem aky mas problem ale ja osobne lekarom moc neverim, hlavne v tych zavaznejsich veciach, ked nie je jasna diagnoza idu na to metodou pokus - omyl, presne ako si napisal, ja by som hladala v alternativnych medicinach, v odbornej literature, v prirodnom liecitelstve - sama, nie namotat sa na nejakych podvodnikov, aj ked aj to sa casto potom stane. treba asi aj stastie a intuiciu. alebo fakt najst odbornika :)