poraďte mám teda prestúpiť z oa na gympel? má to ešte zmysel? :(
Tak áno alebo nie?
Radšej nie, lebo ťa naučím hlúposti, potom sa budeš na mňa vyhovárať. :)) Ale veď ty vieš robiť faktúrky, či nie?
mmkr-tak nas pod naucit fakturaciu, ci to do tej hodiny stihnes:O))))
tik-tak
tik-tak
a co mas nejaky dream box???, lebo kablovka nic moc dobreho nedava:O))) to zalezi, ci Ti chcem pochlebovat, alebo Ta urazit:O)))) ale samozrejme, ze kvalita vzdy u Teba len stupa a prispevkov ubuda...:O((( ale je fajn si zaspominat na matematicke pojmy:O)))
beskyd tuším som tu čítal, že si z Bratislavy, že? Lebo v menších mestách ako je Bratislava tých pozícií, aspoň čo som ja videl, až tak veľa nie je a v našom, keď si dám vyhľadať v profesii, tak až žiadna. Ale tak áno, keď sa zopár 100-vák absolventov s OA natrepe do BA, tak si prácu nájdu. Musím uznať, to účtovníctvo je na OA na veľmi vysokej úrovni, v podstate je to najlepšia možnosť ako sa naučiť účto. Druhá vec je, že ťa musí baviť a ver mi, že je to dosť nudná, nie práve najlepšie zaplatená práca a navyše je dosť zodpovedná práca, neprimerane zodpovedná v pomere k tomu ako je zaplatená. A keby si mal takú učiteľku akú sme mali na účte mi, tak by si bol rád, že to účto už viac neuvidíš. A na účto sú aj kurzy keby si mal veľkú potrebu sa ho učiť a verím tomu, že by si sa ho naučil aj sám. Strojopis ako som povedal, sa naučíš aj doma. A nie každý na to má aby vedel rýchlo a bezchybne písať na PC. V takom prípade ti nepomôže nič. Hospodárska korešpondencia - no budiš, niečo sa na teba nalepí na tej OA, ale zas až taký zázrak to nie je. Fakturácia je vec, ktorú by som ťa do hodiny naučil, možno aj takto cez internet. Tam nie je o čom, veľmi jednoduché. V práci sme mali chalana, čo mal gympel a nerobilo mu problém spraviť faktúru.
A napísal som, že OA má význam aj v prípade, ak chceš ísť ekonomickým smerom.
bibi je pravda, že na gympli sa učí asi skôr taká ozaj informatika. Na OA by sa to malo skôr volať práca s počítačom. My sme napríklad programovanie vôbec nemali. Do praxe je ale lepšie sa naučiť robiť s Excelom ako programovať. To uznávam.
Či OA alebo gympel skutočne záleží na tom, čo očakávaš.
nepriamoumerne, to znamena ze
cim menej pisem, tym lepsie to je? :D
... wow
alebo
cim viac pisem, tym horsie to je :D
(prave som hladal nazov ako sa vola taka krivka ktora je vlastne "exponencionalna" "dole hlavou" a to mi uz vystavilo schopnost rozmyslat a to sa len zacina den :) )
ale dovody poklesu prispevkov su prilis jednoduche :D bohuzial :D
len som pozeral TV :)
kvantitativne samozrejme, kvalita nepriamoumerne stupa;O)))
Proste existuju skoly, kde student diktuje co ma ucitel robit a nie naopak. Ani jeden extrem nie je dobry, avsak ked sa prida nezmyselny predmet do studijneho planu, tak to je horsia strata casu, ako keby som hral mrtveho na ulici..
Ked uz budes prestupovat, skus aspon na taku skolu, kde t ostoji za to a kde ta aj nieco naozaj naucia :)
Nech nie je taka ze ziaci povedia ze toto nechceme, dajte nam lahsie, ale zase ani nie taka, kde ucitel uci a ani nevie co, len preto ze to musi oducit. (bez ohladu na dolezitost predmetu) Ale to je uz skor "politika skolstva na SR"... :)
lost, Ty uz normalne polavujes v produktivite pisania prispevkov na toto forum:O))) ze by si si nasiel uz nejaku kocku;O)))
Moja informatika na gympli bola pascal, sem tam word a take veci, ale mali sme prisnejsieho informatika a pascal bol na relativne dobrej urovni. mal som pascal aj na vyske, na INFORAMTIKE, a verte, ze v trnave ma naucili za rok to co na gympli ten ucitel :)
sranda, ze vysoka skola, lol a za toto platit ?! no nic.
mal som informatiku, ak sa to da nazvat aj na OA, ale ucili sme sa excel word, to som vedel tak na 80%, nieco som sa dozvedel, ale to nie je informatika..
avsak, myslim si ze to zalezi od skoly a ucitela/profesora..
na niektorej skole kaslu na vsetko a potom si to odnesie ten co sa chce vzdelavat, pretoze 90% ziakov kasle na svoju buducnost, tych 10% ma skomplikovany zivot a dost brutalne!