S priatelom sa pozname 5 rokov, z toho 2 roky spolu chodime, a posledný mesiac sme svoji. Byvat sme prisli k nim, ja som z mesta, on z dediny. Byvame tam s jeho rodicmi, s jeho sestrou a jej muzom. Problem je v tom, ze ja sa neviem prisposobit takemu zivotu u nich doma, chovaju prasata a sliepky a vyzera to tam ako na farme, ale to nie je pre mna. Rano, ked vstanem, vzdy si kludne vypijem kávu s cigaretou na terase (bejvavalo), teraz ked vstanem, musim ist do obchodu, a postarat sa o svagrine decko lebo ona musi rano zehlit. Ked chcem ist do mesta na nakupy, nemozem, lebo treba umyvat okna a podojit kozy a kravu. Niesom zvyknuta na taky zivot a je mi z toho zle, ja manzela lubim, som spokojna aj s jeho rodinou, ale ten zivot aky vedu, to je strasne. Co mam robit? Mam sa prisposobit takemu zivotu na ktory ja niesom naucena, alebo sa odstahovat? Pred svadbou sme sa s manzelom dohodli, ze budeme byvat v mojom byte, ale ako svad.darcek som dostala ,,bývanie u svokrovcov,, o com som nevedela. Poradte mi. Dakujem.
ako sa prispôsobit?
A teraz co? Mam im povedat ze chcem ist od nich prec lebo mi je tam zle a ze sa mi tam vsetko hnusi ci co?
Mimochodom som dneska nadojila 1l mlieka kravskeho co bolo pre mna strasne. Ako im mam povedat ze sa tam necitim dobre a ze chcem ist s manzelom prec? Nechcela som aby sa urazili preto sme sli tam. Teraz zase nechcem aby tiez boli urazeni ked im poviem ze chcem ist s manzelom prec..
Si si ista, ze to bol darcek? :) Proste to nie je pre teba, ak je to zivot, aky ty nechces, mas pravo sa ozvat a spravte kompromis. Byvat na dedine je pekne - ale nie pre kazdeho. A v ziadnom pripade si nemyslim, ze byvanie so svokrovcami je vhodne. Pokial mate volny byt, tak to vlastne ani nechapem.
A čo keď je vegetariánka? :-)
No to mi pripomina ze kazdy ma ine naroky na zivot, hlavne tie okna..
Niekto to potrebuje umyvat extremne casto, iny chape ze staci jeden dazd a je po praci, tak naco to casto umyvat? :)
Avsak tie zvierata su celkom plus, vid aku HUMUS predava tesco, hypernova a tie hypermarkety a markety ktore ma nenapadaju, proste takmer kazde..
To bývanie u svokrovcov, hlavne ak Ti to nesedí nie je nič moc. Ešte tam funguješ ako lacná pracovná sila. A ak mladomanželia musia bývať u rodičov je to podľa mňa obmedzujúce. Hlavne ak máte svoj byt.
ako svadobny darcek byvanie u svokrovcov? kruté :D že si to vôbec prijala. si im tam prisla upratovat a starat sa o deti?
Lady-nepremahaj sa, ak to nejde. Da sa to obist aj nenasilnou formou-najdi si dobru robotu v meste(aj vzdialenom) a povedz im, ze by cestovanie bolo komplikovane pre Teba. Ak Ta muz lubi, bude stat za Tebou a pochopi to... Osobne by som si nevedela predstavit zit u svojich svokrovcov, kde by bola este aj jeho sestra s rodinou, z tolkych cudzich ludi by som sa zblaznila... Klobuk dole, ze si sa aspon pokusila...
Suhlasim so sabynkou, ak su svokrovci rozumni ludia tak sa naozaj nemozu urazit preto ze ako manzelia chcete byvat sami, vo vlastnom.
Inak to byvanie u svokrovcov si ako darcek dostala od manzela alebo od svokrovcov? Pokial to bolo od manzela, nebude problem nahodou v tom ze sa on nechce odputat od mamicky?
Možno je jeden mesiac málo na to, aby si si zvykla na niečo úplne iné, ale...zase ak tam fakt nechceš byť, tak sa rozumne porozprávajte s manželom, možno nájdete nejaké spoločné riešenie.
Veď on nemá výhrady voči životu v meste, či áno?
Prečo by sa mali svokrovci uraziť? Ste manželia, chcete byť sami vo svojom...
Ano povedala, povedal ze bude rozmyslat o tom. Ano, je tam dost miesta, dom je velky.
Byt je teraz prazdny. Prijala som to lebo som nechcela, aby sa svokrovci urazili, alebo co.. proste si tam neviem zvyknut.