Patologická anatómia a súdne lekárstvo - patológia

Príspevok v téme: Patologická anatómia a súdne lekárstvo - patológia
hulenica1

Chcela by som sa opýtat či to tu niekto študuje alebo chystá sa to študovat, lebo mna by zaujimalo, kde sa tento odbor na Slovensku študuje po prípade ešte v Čechách a čo tento odbor obnáša celkovo, či už na prijímačky, štúdium a pod. Budem rada ak sa niekto nájde, lebo zatiaľ mi nik o tom viac nepovedal. ďakujem za každú radu.

triangularis

zdravim, studoval som 6 rokov vseobecne lekarstvo, teraz som zamestnany na oddeleni patologickej anatomie...

dzuliana156-laborant sa nemoze stat patologom, akurat si moze urobit kurz-vysetrovacie metody v klinickej cytologii, trva to 1 rok.

ajajaja-presne tak- s patologickou anatomiou sa stretnes v 3. rocniku, so sudnym lekartstvom v 5.rocniku...

jankaaaaaaaa

len aby si potom nemala problem sa dostat zo strednej zdravotnej na lekarsku fakultu,, lebo tam su prijimacky z gymnazialneho uciva

Iveta Michael

Hm...to je naozaj ťažké ale aj veľmi potrebné!!

Bez súdnych patológov sa žiadny kriminalista či vyšetrovateľ nezaobíde..

držím ti teda palce aby ti to štúdium vyšlo! :)

dzuliana156

ja sa chystam ist na strednu v BA na odbor zdrvotnicky laborant a ked vystudujeem mozem sa uplatnit ako patologicka.. Len dost sa bojim toho ako to budem zvladat psychicky.. Brat mi hovori ze budem z toho taka vysrasena alebo tak nieco :/ tak neviem..

ajajaja

vseobecne lekarstvo 6 rokov a potom ako specializaciu toto.najskor sa s tymto predmetom stretnes v 3.rocniku na medicine