Chcela by som sa opýtat či to tu niekto študuje alebo chystá sa to študovat, lebo mna by zaujimalo, kde sa tento odbor na Slovensku študuje po prípade ešte v Čechách a čo tento odbor obnáša celkovo, či už na prijímačky, štúdium a pod. Budem rada ak sa niekto nájde, lebo zatiaľ mi nik o tom viac nepovedal. ďakujem za každú radu.
Patologická anatómia a súdne lekárstvo - patológia
zdravim, studoval som 6 rokov vseobecne lekarstvo, teraz som zamestnany na oddeleni patologickej anatomie...
dzuliana156-laborant sa nemoze stat patologom, akurat si moze urobit kurz-vysetrovacie metody v klinickej cytologii, trva to 1 rok.
ajajaja-presne tak- s patologickou anatomiou sa stretnes v 3. rocniku, so sudnym lekartstvom v 5.rocniku...
Tak to je pravda...na medicínu je väčšia šanca z gympla...
len aby si potom nemala problem sa dostat zo strednej zdravotnej na lekarsku fakultu,, lebo tam su prijimacky z gymnazialneho uciva
Hm...to je naozaj ťažké ale aj veľmi potrebné!!
Bez súdnych patológov sa žiadny kriminalista či vyšetrovateľ nezaobíde..
držím ti teda palce aby ti to štúdium vyšlo! :)
ja sa chystam ist na strednu v BA na odbor zdrvotnicky laborant a ked vystudujeem mozem sa uplatnit ako patologicka.. Len dost sa bojim toho ako to budem zvladat psychicky.. Brat mi hovori ze budem z toho taka vysrasena alebo tak nieco :/ tak neviem..
pozri si napr. www.forensic.sk
najdi si tam aj rozhovory s dvomi ludmi odtial, zorientujes sa.
vseobecne lekarstvo 6 rokov a potom ako specializaciu toto.najskor sa s tymto predmetom stretnes v 3.rocniku na medicine