Testovanie na zvieratach-zaujima vas to vobec?!

Príspevok v téme: Testovanie na zvieratach-zaujima vas to vobec?!
jojkaaaa

Ahojte!Mam na vas otazky ohladom testovania na zvieratach.
pytam sa preto,lebo tak sme sa o tom rozpravali v skole a im je to uplne jedno!.Je to jedno aj vam?Aky mate postoj vy k tomuto?

ked si kupujete napriklad kozmetiku(alebo ine produkty),napadlo vas niekedy,ci to nieje testovana na zvieratach?

Kebyze ste zistili,ze make-up(sprchovy gel,sampon,krem,to je jedno),kt. uplne zboznujete je testovany na zvieratach,zriekli by ste sa ho alebo by ste si ho i napriek tomu kupili?

xyxyz

bibi ta tvoja myslienka o odsudeni na 10 rokov je strasne nerealna...len na 10 rokov uz zavru pomaly aj vraha a ty by si chcela aby na tolko dlho zavreli niekoho, kto utyra zviera?nemozne

bibi123

no a skor by som sa zamerala na zivotne podmienky zvierat, upravila legislativu a tym bojovala proti tyraniu zvierat-stacilo by jedno dsudenie na 10rokov nepodmienecne za utyranie psa a hned by sa zmenila mentalita ludi...

bibi123

neskumam, na kom a com bola kozmetika testovana, ale keby mi to niekto povedal, ze konkretny vyrobok bol testovany na zvieratach, tak by som ho substituovala konkurencnym tovarom-ved na trhu mame miliony vyrobkov...
ale tiez tu treba rozlisovat testovanie na potkanoch a napr. psoch. So psikmi samozrejme sucitim viac, lebo patria medzi domestifikovane zvierata ako potkan, ktoreho povazujeme 1000-e rokov za neziaduceho hlodavca a nemame s nim zlutovanie, ani neviem, ci ma nejaku centralnu nervovu sustavu, ako pocituje bolest, strach...

Kalinka123

Predtym som na testovanie na zvieratach nepozerala, ale teraz vzdy pozeram ci to je dermatologicky testovanie odbornikmi a nie na zvieratach. Zviera predsa nemusi mat vobec ziadnu reakciu ale clovek ano. A zvlast s citlivou pokozkou. Urcite by som si uz nekupila ziadny produkt ak by bol testovany na zvieratach. Tiez si musime uvedomit, ze produkty testovane na zvieratach nezapadaju pod ziadnu prirodnu kozmetiku. P rirodna kozmetika by mala byt testovana dermatologicky nie na zvieratach. Prave kvoli tymto umelinam a konzervantom, silikonom, parabenom ktore pridavaju aj do prirodnych kozmetik sa zaviedlo certifikovanie prirodnej kozmetiky, ktore podlieha velmi prisnym kriteriam a velmi malo kozmetik sa moze chvalit tymto certifikatom. Ja pouzivam jednu z tychto kozmetik a som si ista ze ziadna alergicka reakcia nenastane, pretoze vyskum a testovanie je pod dohladom dermatologov, odbornikov v spickovych laboratoriach. A hlavne to nie je testovane na zvieratach.

TrainingBoy

treba rozlisovat aziatov ktori sa zivia vacsinou rybami a tych ostatnych, lebo v europskej strave su veci ktore by sa dali vylepsit.
A mozno je to aj koli tomu, povedal som ze to s umelinami netreba prehanat a len koli krajsej farbe, alebo koli tomu aby zuvacky chutili viac mentolovo tam nemusia pridavat kopu chemikalii. Ale ludom sa to paci a je to ako darwinova teoria, uspesny vyrobok prezije.
No zase vsetok C vitamin je tiez umelina a pritom je totozny s tym co je v ovoci(len v ovoci je toho viac) a neskodi nam, naopak prospieva. Takze sa to neda brat tak ciernobielo.

lost

TrainingBoy, skusim sa spytat, ako je potom mozne ze su aziati zdravsi, kedze maju prirodnejsiu stravu a menej Ecok alebo skodlivyn v jedlach? :)
(toto som len pocul, tak neviem ci je to fakt, alebo fikcia)

TrainingBoy

RNG v tomto s tebou nesuhlasim, ono sa neda tak presne urcit prirodne a umele. A to ze je nieco umele, neznamena ze je to zle, len to za beznych podmienok nevznikne, alebo len v malom mnozstve. Vyskum by daleko nedosiel s takymto postojom. Take antibiotika tiez su vpodstate prirodne, len vo vacsej koncetracii a myslim ze to aj tak treba najskor otestovat. A zaroven to ze je nieco prirodne neznamena ze je to automaticky dobre. Ludia casto radi triedia veci umele ako zle a prirodne ako dobre. Aj v reklamach furt pocut "prirodne". S umelinami to netreba prehanat ale zase nemusime ist do druheho extremu.

TrainingBoy

povedala si "napriklad" kozmetika, okrem kozmetiky sa vacsinou testuju naozaj dolezite veci, ale dobre ostanme pri kozmetike.
Taky sprchovy gel asi najviac skodi macke, tie nemaju radi vodu :)..ale teraz vazne, nechapem preco by mal byt sprchovy gel testovany na zvieratach, predsa potrebujem len aby umyval a pekne vonal, ak tam dali latky ktore by mohli byt potencionalne skodlive a testovali to tak to automaticky odpisem, to predsa nechcem, ak nie a skusali len "pre istotu" tak to nie je nic hrozne. Myslim ze problem je skor pri tej roznej "zazracnej" kozmetike, ktoru ja nepouzivam a je urcena hlavne pre damy takze mozno to bude zniet trochu tvrdo, ale sa ma ten problem netyka. Nie ze by mi to nevadilo, ale ja s tym aj tak nic nespravim, takze nema vyznam sa nad tym velmi rozculovat.

RNG

Co sa tyka kozmetiky, keby ju vyrabali len z jedlych materialov, nikto by ju nemusel testovat na zvieratach a ked, tak by im to nijak neuskodilo.
To iste plati na lieky, kde keby davali na trh len prirodne latky, potravinove doplnky, tak ako to pouziva mala skupina lekarov na svete s uspechom, ziadne testovanie by nebolo treba a ked, tak by tym zvierata neutrpeli, a samozrejme ani ludia, co je ovela dolezitejsie.
Predavkovanie sa ale musi vyskusat, ci sa to niekomu lubi alebo nie, ale na to staci par potkanov a nemyslim si, ze ma niekto az tak velmi v laske potkany.