to ze niekto VYZERA byt stastny (ma peniaze, slavu, zdravie a priatelov0 ABSOLUTNE nemusi znamenat ze aj VSKUTNU stastny je! ;)
naopak, moze byt vnutorne tak zniceny, ze ak by si to vedel vycitit, tak by si sa citit ako extremne stastny clovek..
Snazil by som sa nevnimat tak dolezito tie nedolezite veci a vnimat nie to co nemam, ale co mam..
dam ti priklad z mojho zivota. Ja nemam TOLKO VECI, ze ak by som spravil zoznam, tak by bol dlhsi ako cela Biblia..
Avask, taketo myslenie ma dost nici, alebo nicilo, teda stale nici sem tam, ale snazim sa prepnut na toto:
MAM to co MAM..
mam zivot, zijem, dycham, vidim, pocujem, citim, chodim, i ked krivam, ale chodim, jem, viem ako chuti sladke, viem ako vonia sladke, ako chuti slane, ako vonia slane. Mam moznost pozerat film, pocuvat hudbu, pouzivat Google...
mam strechu nad hlavou, mam jedlo, mam pitie, mozem sa volne a slobodne pohybovat po verejnosti, po prirode, mozem robim takmer cokolvek co sa mi zachce. Mozem mysliet, mozom tvorit, mozom nicit,cokolvek..
hmm, tak som na tom zle?
cize som vlatne podpriemer, ale tymto myslem som aspon tak spokojny so svojim zivotom ze nemam tak silne sebedestrukcne sklony ze by som ich nevedel skrotit... ze nemam taky smutok, ze by som ho nevedel potlacit, ze nemam take nervy, ktore by mi alebo ludom okolo ublizili..
toto myslenie je podla mna zaklad na to aby sa clovek dostal na svoje nohy, a potom kracanim > vzdelavanie, karierny rast, cokolvek ine, co ma dostane "vyssie" si len umocnim tento pocit ze "zijem"..
samozrejme vzdy pride nejaky pad, aleto su variacie, to je ako ekonomika, ide hore ide dole, to je ako teplota vonku, ide hore ide dole.. ale to je na inu temu :)
pointa je, ak si vytvoris male stastie, dokazes na nom budovat.. na hnedve sa tiez da, podla Rytmusa.. ale to si dovolim povedat ze je nebezpecna hra, to ti skutocne stastie nikdy neprinesie.
nie je mozne zbohatnut zo dna na den, nie je mozne byt SKUTOCNE stastny zo dna na den, ak si na to sam, ide to povacsine pomalsie.. ale ide to :) a je to jednoznacne mozne stihnut za relativne kratky cas (to je mesiace, az zopar malo rokov)
nerob si plany na daleku buducnost, ak mas priliz sero pred sebou.. skus najskor postupne pomalicky a trpezlivost krasne ruze prinasa :)