Všeobecné gymnázium a zlé známky. Ako by sa mohol uplatniť takýto človek? Nejakú praktickú vec zo školy neovláda, na VŠ so zlými známkami pravdepodobne neobstojí... Tak čo teraz? Čo by mohol takýto človek spraviť?
Zlé známky, budúcnosť, zamestnanie...
bibi123: to že ma niekto titul ešte neznamená že sa aj bude mat lepšie, je vela ludi co ma aj titul a su robotnici, život je trochu aj o štasti a o snazeni.. a hlavne o cieloch, pokial človek nema presne určený ciel čo chce v živote dosiahnut tak nedosiahne nikdy nič!! A zase ked si to tak vezmes tak ani nemá každý nato aby bol daky napr. riaditel, je vela ludi co nemaju vlastne názory a nevedia si vybudovat pracovne miesto , a práve preto potrebuju nadriadených ktorý ich zamestnaju a presne prikazu co maju robit.
Používateľ
zle_znamky: a dnes ti prax dá maloktora škola ani priemyslovky ti uz nedavaju prax a tam by bola fakt potrebna, a tie co aj daju ako taku prax, tak ked prides do praxe zistiš :D že to je uz dávno historizmus :D
zle_znamky : to ze mas zle známky nič neznamena, teda ak si mal náročných , prísnych učitel tak to nevadi, popripade ak si sa flakal , vadi to len v tom prípade ak si ozaj tupec co nechápe učivu v tedy nema zmysel ist na VS.A uplatnenie??? :D :D v dnesnej dobe sa ma problem uplatnit aj vysokoškolák, pretoze vsade kazdy vyzaduje hned aspon 2 rocnu prax, ale pokial nemas rodinnu firmu tak tu prax ti nikto nechce poskytnut!!!! Zasraty " demokraticky" systém... A záleži velmo aj na aku VS a aky odbor chceš ísť, pretože nieje škola ako škola.. napr. taka UMB stoji uplne za hovno, TUZVO tá ma aku taku náročnost ale tiež sa z nej mas velky problem uplatnit, STUBA to je dobrá škola a aj medicina... ale najdolezitejsie ist na takú školu čo ta ozaj bude bavit, lebo ist niekam len preto aby si mal ci mala titul nemá význam, pretože nikdy nebudes uspesný v oblasti ktorá ta vobec nezaujima....
zle_znamky-podla mna je velmi dolezite, aby si si spravila VS. Deti si neuvedomuju, ze gymnazium ma byt len prestupnou stanicou k VS vzdelaniu. Gympel Ti da na jednej strane vseobecny prehlad, na druhej strane Ta nepripravi na zivot, nebudes mat chlieb v rukach. Vies ako skoncili moji spoluziaci, ktori nesli na VS z gympla? Jeden montuje vo Volkswagene, druhy pracuje v Tescu za pokladnou, treti robi kuriera na zivnost, stvrta sa dobre vydala:O), piata robi opatrovatelku deti v Anglicku a o ostatnych, ktori nesli na VS uz nemam prehlad... Ale myslim si, ze dani spoluziaci dopadli dost zle s minimalnymi platmi, dokonca na stretavke aj rozmyslali, ze si spravia aspon soc. pracu kvoli titulu a aspon polovica z nich na to ma dostudovat, len to chce trosku sebazaprenia.. Ani ja som sa neucila na same 1, ale drzala som sa v tej TOP prvej stvrtine;O)Samozrejme, ze mi nesli niektore predmety ako fyz, chemia, ale dalo sa to naucit, len bolo potrebne prekonat lenivost.
ja som sa tiez zle ucila na gympli, a kto sa ma kedy spytal ake som mala znamky? nikto nikdy. To ako sa clovek uplatni sa ukaze az ked vkroci do zivota. Ako sa bude vediet obracat a tak.
hm...akoby som citala o sebe:) chodim na vyberovy gympel a velmi tazke je vsetko znamky ake su...no neprestupim kvoli super kolektivu...travim pri uceni skoro vsetok cas a nic z toho mam pomaly horsie znamky ako lajdaci...zmaturovat vacsinou nechaju kazdeho ak vidia snahu toho sa nebojim skor vysky...no byva to tak ze ked idu z podradnej skoly s 1 su vedomostami niekedy ovela horsie ako my s 3...takze treba sa len zahryznut...ja sa svojho vysnivaneho povolania nevzdam, buduci rok idem na doucka, aj keby som mala robit prijimacky do konca zivota tu vysku jednoducho vystudujem!
Ja sa nechystám na žiadnu veľkú vec teda, nechcem ani súperiť. Ja budem spokojná, ak sa mi podarí splniť si svoj sen, čo ani nie je žiadne super platené zamestnanie, ale viem, že by ma to bavilo, napĺňalo... A k tomu, že kto to dotiahne najďalej len toľko, že podľa mňa to dotiahne najďalej ten, komu sa podarí raz robiť to, čo chce, čo ho baví, lebo poznám aj takých, ktorí majú čisté jednotky, sú ako stroje, robia, čo sa im povie a zvolili si prácu (alebo im ju zvolili rovno rodičia :D ), ktorá ich nebaví, ALE budú mať z toho veľké prachy - to je podľa mňa chyba. Ale možno len podľa mňa... :)
pokial mas sny, tak to je vyborne :)
(i ked treba uznat ze ruku k dielu prilozit treba :D ale to uz nebude az take narocne)
no a ked ta nebavi nejaky predmet, vzdy bude cas v buducnosti sa ho doucit, napr, nejake prakticke veci z chemie,fyziky, a potom ked bude clovek starsi (20+ napr, ze vysiel skolu), tak to zivot donuti sa to naucit :) respektive tam uz bude aj motivacia, aby to clovek vedel a tak :)
"Ale keď vám všetci dávajú najavo, že uvidíme, čo z koho bude... "
anoano, toto je dnesna moda..
ale inac, mozes si vybrat aj "nesuperit" kto to dotiahne dalej.. niekedy vidim ludi co superia a navonok to vyzera ze as tym "trapia" lebo superit je narocne, kazdy ma iny start.. respektive, ze nie vzdy sa to asi oplati "predbehnut" suseda s vacsim autom, domom, tv a vselicim.. (to ma len tak napadlo k tomu doplnit) :) hlavne ak budes spokojna sama so sebou, tak to bude vitazstvo samo o sebe, upadnt do nikdy nekonciaceho zavodu .. napr mne sa nechce :D
ale nechcem ti priliz motat hlavu :D
tak ja len tolko :)
VĎAKA!
Presne toto som potrebovala počuť. Je niečo, čo by som chcela robiť, čomu sa venujem.
Ono je to strašne blbý pocit mať zlé známky, ale keď ja nemám záujem, motiváciu a ani chuť učiť sa niektoré predmety. Ale keď vám všetci dávajú najavo, že uvidíme, čo z koho bude...
Neviem sa ani vykoktať, tak aspoň toľkoto k tomu. :)
Ale pozor, ak zacnes studovat (pre seba, nie pre titul/skolu), tak to je sakramensky navykove :P
vedomosti su tiez ako drogy, cim viac mas, tym viac chces (tym viac vies ze NIC nevies)..
hlavne hlavu hore!
clovece, zivot ti len zacina :)
zacni ho s usmevom :)
nebude to lahke, ale mrzuto to bude narocnejsie :)
GOOD LUCK BUDDY !!!
Alebo co by nie :)
Ja som mal zle znamky, a blablabla, lajdak proste (ale nie ze by som bol nejaky hardocre lajdak, proste mi to neslo, blba hlava dubova-makova..)
Co mozes spravit?
To sa musis spytat sam seba, alebo svojho srdca (po dohode s rozumom), CO CHCES spravit, nie CO MOZES... CO CHCES!!!! to je otazka.. a potom to mozes spravit :)
Mozes spravit HOCICO, len musis ist za tym (nie cez mrtvoly)..
napr chces ist na vysku? nie je problem ,daj si prihlasku na 2-3 skoly, alebo aj viac, ak mas na to financie a sprav skusky co najlepsie, nestresuj sa, ber to tak ze ak nie tento rok, tak svet sa nezruti.. klucova je trpezlivost, nech uz robis hocico, od vykladaca tovaru v tesco, alebo neuspesneho manazera krachujucej spolocnosti, alebo najuspesnejsieho cloveka v sirokom okoli..
hlavne nepocuvaj tie blbe reci ze znamka = zivot.. to je maximalny nezmysel :) riad sa "instinktom" a snaz sa vzdelavat PRE SEBA!!!!!!! a nie pre znamky.
ja som "vystudoval" gympel tiez, hadaj kolko ludi sa ma pyta ake som mal znamky? .. nula (slovom 0)..
mozes robit cokolvek sa ti len zachce, ale pozor.. neuspech zaciatocnika moze trva roky (1-2-3) cize na to velke bacha, aby si sa nevzdal priliz skoro, nech uz robis cokolvek :)
nechcem pisat ci ist na VS alebo nie, lebo to by si sa mal rozhodnut ty.. (ty to vies najlepsie, i ked mozno si odpovies ze nic nevies, to nevadi, cas ukaze:) )
"pravdepodobne neobstojí"
pravdepodobnost najnepravdepodobnejsieho je najpravdepodobnejsie ked to clovek najmenej caka ;)