Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odlomil sa mi kusok zuba

Príspevok v téme: Odlomil sa mi kusok zuba
petrines

Stala sa mi taka neprijemna vec, ze sa mi pri vcerajsom obede odlomil kusok zo zuba (stolicka). Normalne som zul, nic tvrde som nejedol a odrazu som zacitil silnu bolest take pichnutie v tom zube a ked som si tam zasiel jazykom tak som zistil, ze mi asi jedna stvrtina z tej stolicky chyba. Chcel by som sa opytat, ako najlepsie by sa to dalo vyriesit? Volal som aj mojej zubarke, ale ta mi povedala, ze nema teraz ziadne volne terminy, ze az tak o dva tyzdne. Bol som z toho zhrozeny. Neviete, ako sa zvyknu taketo zlomene zuby opravovat a najma, ci mam normalne cakat na termin? Nemala by to zubarka vybavit, ako urgentny pripad? Ide mi o to, aby sa mi nestalo, ze budem cakat na termin a potom mi povie, ze som prisiel neskoro a ze zub uz sa da jedine vytrhnut :-( , lebo take veci sa zial v nasom zdravotnictve bezne stavaju. Najlepsia by bola rada od nejakeho zubara, ale ak napisu ludia, ktori maju podobnu skusenost budem velmi vdacny. Vopred dakujem.

Ody

mal som presne toto isté a fungovalo to tak, že jednu dobu to bolelo, druhú dobu nebolelo, vydržal som 2 týždne (skorej termín nebol) a zubár mi ten zub spravil, na 2 týždne tam dal nejakú vložku, potom ju vyvŕtal a normálne to zaplomboval a fungujem ďalej, v podstate bezbolestne. tiež som mal obavy, že ten zub pôjde asi von, ale nič také nebolo

Michal svis

Dobrý mám menší problém zo zlomenou stoličkou hornou. Odlomila sa mi celá vonkajšia strana od plomby ked som jedol chlieb, už je tomu 10 dni zatiaľ ten zub nebolí ale ak nan pritlačím zabolí, taktiež bol už viac krát vrtaný a opravovaný 65% je výplň. Neviem čo mám robiť dasno mi začalo napúchať a zubárka dojde až o týždeň z dovolenky, a ja som v práci v Švajčiarsku tuje to drahé. Poradťe bude to bolieť vydrží to ešte nejaký čas?

Threesha66

Ja som mala asi rok problem so zdravotnictvom v Anglicku cize to neni len na Slovensku. Mala som a este stale mam ale uz ani nie take vazne problemy so zaludkom. Ked ma to prv zacalo pichat tak som isla za doktorom a povedal mi jednoducho ze si mam zobrat paracetamol ( To je u nich vseliek na vsetky mozne choroby a neviem este co) Brala som to tak dlho a furt mi to pchali ze uz mi to ani neucinkovalo a dozadovala som sa odberu krvi lebo otec mal podozrenie ze mam helikobaktera, no vobec s tym doktor nesuhlasil a to som bola u viacerych. Dokonca i ked som isla urgentne na ambulanciu co by malo byt ihned riesene tak som musela cakat dve hodiny iba na sestricku a dalsie dve kym ma dojde pozriet lekar. Cakaren bola tak preplnena ze ma presla chut vobec cakat na nieco. Dosla som na Slovensko kde mi okamzite urobili krvne testy aj zo stolice a zistili ze mam vysoko pozitivneho helikobaktera a ihned sa to liecilo. Cize zdravotnictvo je ubohe i v takych krajinach co by sme absolutne necakali. Ale co sa tyka zubarov tak v UK je to super. Dojdes, vysetri ta zadarmo este ti aj zuby vybieli a samozrejme vsetko zdarma a to tam nemusis ani zit. Mna sa este zubar pytal ci si nechcem dorobit taktiez zlomeny zub. Pretoze asi pred troma rokmi som zuvala zuvacku a nejakou nahodou som si odrazila kusok z predneho zubu a chceli mi to spravit. No ale kazdopadne ti drzim palce nech ti to spravia co najskor :)

Simonella

aj mne sa to nedavno stalo.. takisto pri zuvani sa mi odlomila stvrtina stolicky ale nestresujem taK ako ty :D kaslem na to ved to nevadi nejak..pootom na priehliadke mu to poviem nech mi to doplni alebo co a bude..nevaid mi to ani to necitim...

elsa5.5

áno mirka,aj mne tam dali normálnu bielu plombu,nemáš sa čoho báť,môžeš si dať aj injekciu na umrtvenie ak sa bojíš,hlavne sa objednaj netreba to odkladať.

mate59

objednaj sa k zubárovi,do objednania sa nič nestane,ale iste choď, lebo to je otvorené na vznik kazu. On ti to doplombuje bielou plombou,zákrok je bezbolestný.

Mirka02

Mne sa dnes stalo to iste az na to ze ma neboli,ale aj tak som stoho nejaka nervozna:(Neviem co mam robit,bojim sa ist k zubarovy:(