viem ze s tym ma problem asi kazdy ciastocne.. nikto nechodi do skoly rad...ale ja to fakt neviem vydrzat...uz som v pokrocilejsom rocniku na strednej skole a kazdy den idem do skoly uplne s hrozostrasnymi pocitmi...v skole nemam ziadnych priatelov v podstate...neznasam predmety, ucitelov, priestory skoly, vstavanie proste vsetko...a bojim sa stale skusania, zlych znamok...co sa tyka znamok som extremista raz dostanem vybornu inokedy dost zlu znamku... vysvecko je nakoniec celkom dobre..ale ked dostanem zlu znamku som uplne v koncoch a myslim na to kazdu sekundu dna...citim sa akasi menejcenna...dalej strasne ma skola obmedzuje...mam plno konickov a aktivit (vacsinou samostatnych kedze som introvert) a koli skole na ne nemam cas....stale vymyslam ako sa uliat zo skoly a teda dost casto aj chybam...lebo to neviem vydrzat...ale cez taky volny den nejdem niekam s partiou alebo do baru...som doma a citam knihy alebo robim nieco zmysluplne vzdy... neviem vlastne co chcem od vas...snad som sa chcela len vyrozpravat...viem ze su ovela horsie problemy-toto je smiesne niekomu -ja viem ale snad aj to moze byt podnetom pre debatu...
Nenavidim skolu
julianka, necitala som diskusiu.
Si vnutri problemu a pomohol by ti pohlad zvonka, z odstupu. Myslim, ze by ti vedel pomoct psycholog. Potrebujes zmenit svoj postoj, pohlad na problem z inej strany je prvy krok.
No dievcata-trosku Vas chapem, Vase myslenie a vnimanie danej situcie je na urovni Vasho veku, co je v poriadku. Aj ja som podobne veci zazivala na strednej, ale tam som mala aspon 1 spriaznenu dusu... Ked som isla na vysku, isla som do uplne noveho kolektivu, kde som si tiez nasla len 1 spriaznenu dusu a cely kruzok sme boli poskupinkovany, ked som sla na 2. stupen VS-tiez neznami ludia, tak som sa perfektne zaclenila do kolektivu, drzali sme spolu a pomahali si... Dnes si vycitam, ze az neskoro som pochopila, ze neda sa predierat skolou, pracou, zivotom len separovane alebo vo dvojici. Treba hladat v ludoch len to dobre, ved v jednej triede nemoze byt 29debilov a Vy jediny clovek normalny...:O)))
uzniesmutna-podla mna si napisala dost velku hlupost, doverne a celozivotne priatelstva sa nadvazuju len ked je clovek mlady v mieste bydliska, na skolach, kruzkoch,.... dosvedcia Ti to rodicia a kazdy starsi clovek, vtedy si este ludia nezavidia, zabavaju sa, nemaju starosti, vlastne deti a maju na seba cas... Ak nenaberete priatelstva pocas tejto doby, uz ich nenaberiete ani v dospelosti a budete viest smutny zivot...
ahoj Julianka,
ja som maturantka teraz.
ked som nastupila na strednu este neboli ani vianoce a ja uz som mala anorexiu, nenavidela som to tam, ale zrazu boli vsetci ku mne mili lebo osm bola sexy chuda...teda kym som nevyzerala ako kost...
potom som pribrala kvoli bulimii ktorou som zacala trpiet tiez koli skole 20kg...A ZRAZU SOM BOAL ZASa TA TUcka, ktoru nikto nema rad...v druhom rocniku som schudla 20 kg...od ruheho teda vazim 58kg...
celu strednu skolu som sa pretvrovala, ale teraz tento rok...ked uz sa blizi maturita sa vsetci ukazuju v tom pravom svetle...a ja tiez....moj pritel mi povedal ze sa nemam vobec zaujimat o tom co si kto mysli o mne a uzvobec nie v skole spoluziaci....Julianka skolu dokoncis a tych ludi uz nikdy neuvidis..uz nebudu patrit do tovjho zivtota.....keby som si toto btk hovorila od zaciatku strednej.....vobec by som netrpela ...kazde rano som mala zovrety zludok ked som sa blizila veeelmi pomaly a neisto ku dveram skoly,,,pretvrovla osm sa len by som sa bavila s tymi popularnymi....nenavidela som skolu...
ale teraz jednoducho viem ze mi to nestalo vobec za to....
sustred sa na ucenie, vykasli sa na spoluziakov, to j tak nikdy niesu ti naozjstni priatelia !!!
dufam ze som ti nejakym sposobom poradila...:))
čau,ja to tiež dobre poznam,tu nechuť do školy..šiel som toťiž na školu a odbor mi moc nesadol,ale už sa to zlepšuje.Tiež rozmyšlam ako sa najlepšie uliať zo školy,no aby to zas nebolo moc nápadne.Von moc nechodim,ale nie preto že by sa mi nechcelo,no nemám s kym,lebo vela ludi čo poznam fajči,pije a to neni pre mna.Nenájdem prosto tych spravnych ludi,čo už.