Kde sa sťažovať na lekára

Príspevok v téme: Kde sa sťažovať na lekára
Slavka.p

Bola som v Čadci u mudr.Čecha na predoperačné interné vyšetrenie ked zistil že idem na operáciu na súkromnú kliniku vypýtal 57 eur že ked si môžem zaplatiť tam tak aj jemu.Podala som žiadosť na poisťovňu dôvera o prešetrenie a oni mi odpísali že ich brať nemal a mám si ich vypýtať nazad a oni mu to zaplatia lebo mne peniaze nevrátia len poskytovatelovy.On mi ich samozrejme vrátiť nechce že poisťovňa doslova ,,cigani,, mi povedal a ešte aj vynadal čo som prišla pi.... Proste každý sa vyhovára na každého pravdu mám ale peniaze nie.

tapp

zuzkas, ten internista proste urobil chybu. Ty z nej profitujes.

Slavka,
ceny pre samoplatcov su vsade vyssie nez platby od poistovne.
Aby som neklamal, okrem 8,3 za predoperacne zaplati poistovna internistovi (alebo inemu lekarovi, ak ekg nerobi ten isty internista) za ekg (3,7 Eura). Zvlast plati poistovna za laboratorne vysetrenia (laboratoriu) a ak treba, RTG a ine.
Ceny vykonov, ktore neplati poistovna, musia byt v cakarni. Obvykla cena za interne predoperacne vysetrenie je vratane ekg pre samoplatcov 40-60 Eur.
"Na poistovnu" je v pripade zdravotnej indikacie povinny urobit vysetrenie tvoj rajonny internista. Ak sa obratis na nerajonneho lekara a on suhlasi, ze to urobi, ma ten lekar 2 moznosti: 1.Urobit a uctovat postovni 8,3 (+3,7) Eur. 2.Dopredu ti povedat, ze to urobi, ale bude ziadat tvoju spoluucast (cennik). Mozes zaplatit alebo ist do rajonu.

zuzkas

tapp internista vedel,na akú operáciu idem a bola som si vedomá toho,že si budem vyšetrenia hradiť,ale nič odomňa nepýtali,tak som amala povedať že chcem platiť???krvné testy,rtg,vyšetrenie moču,ekg.a nieje to môj intrnista,bola som tam prvý krát.

tapp

Zuzka,
zvacsenie prsnikov si platis a po spravnosti aj vsetky suvisiace vysetrenia (krvne, interne predoperacne,..).
Tvoj internista sa vystavuje sankciam, ak vysetrenie vyuctuje poistovni. Alebo ti to vedome urobil gratis a laboratoria tiez (pochybujem).
Alebo mu to uniklo a ty si nasledkom toho usetrila. Ak si to vobec nikto nevsimne a tebe aj jemu to prejde, poistovna inetrnistovi za kompletne predoperacne vysetrenie zaplati 500bodov tj.8,30 Eur. A bude to akoze Ok.

Slavka.p

Som tam bola a ešte on mi nadal asi že sa ma neboji ale aspon ty že máš dobre skúsenosťi a prajem veľa stastia

zuzkas

slavka ja ti žial neviem poradiť,ja som práve z toho že som ja nič neplatila milo prekvapená!..,ale on nemá chrbtovú kosť a kožu na tvári!!!skús niečo vygoogliť a určite to tak nenechaj.ja by som mu tam išla taký crkus urobiť,že by sa posral a na druhý deň by dal výpoveď!!!

Slavka.p

Keby len sviňa,som z toho totálne znechutená a ešte mi povedal že som si mala platiť aj vyšetrenie krvi proste všetko nechcem to nechať tak ale neviem čo ďalej je isté že k nemu už nevkročim ani keby som na smrteľnej posteli ležala