Bola som v Čadci u mudr.Čecha na predoperačné interné vyšetrenie ked zistil že idem na operáciu na súkromnú kliniku vypýtal 57 eur že ked si môžem zaplatiť tam tak aj jemu.Podala som žiadosť na poisťovňu dôvera o prešetrenie a oni mi odpísali že ich brať nemal a mám si ich vypýtať nazad a oni mu to zaplatia lebo mne peniaze nevrátia len poskytovatelovy.On mi ich samozrejme vrátiť nechce že poisťovňa doslova ,,cigani,, mi povedal a ešte aj vynadal čo som prišla pi.... Proste každý sa vyhovára na každého pravdu mám ale peniaze nie.
Kde sa sťažovať na lekára
Ale ked to nedokážu lekári tak ako to majú dokázať obyčajní ľudia? ktora vláda v tomto štáte by to akože dokázala.V tomto štáte budú stale trpieť chudobný či bude vo vláde aj neviem kto.Ale mi tu z touto diskusiuov nič nezmeníme.
A prečo pre lekárov to nieje keď majú pre to bojovať len ľudia? Ked chce viac peňazí lekár ma si za to bojovať on ked mu nestačí to čo dostane a nevybijat si to na pacientoch ktorý sa mu nepáčia(v tomto prípade) A ked ide o to čakanie ja som čakala 3 hodiny a zaplatila som 57 eur a keby som sa bola objednala vedľa u inej doktorky na hodinu bola by som zaplatila 7 eur a nemusela som tam byt celí deň. Inak keby naši lekári boli česť výnimkám taký dobrí ako dr.Hous tak by sa aj ta drzosť dala prežiť. Ale je veľa prípadov čo lekár nemal pravdu a bez príčiny kričal na pacienta.Ale keď za ním slušne človek pride a niečo chce povedať a on mu povie čo si mi tu prišiel pičovat z prepáčením a ešte dr.Hous aspoň vyka.
QRS, mas pravdu.
Pan minister navrhuje, ze dochodcovia (ach, jaj, mozno aj vsetci - viď moje predchadzajuce prispevky) budu mat strop na vydavky za lieky. Ale nikto nehlesol, ze kto ten rozdiel zaplati. Zatial to vyzera tak, ze poistovni to nikto nevykompenzuje. Cize bude zasa menej penazi na zdravotnu starostlivost. Ale to predsa nie je chyba zdravotnikov - oni to ods..odnesu, ze su nizke dochodky. Ani to, ze tento stat nedokaze rozoznat chdobnych a bohatych dochodcov.
Mas pravdu, to - zda sa - nikomu nevadi. Ziadne forum, ziadne diskusie.
Nuz, lekari to nedokazu. Inak by to uz bolo.
Poistovne s posvatenim od ministerstva (statu) stavaju podmienky tak, aby lekari urobili pre pacientov co najmenej, aby nepouzivali nove (pre pacienta vyhodnejsie ale drahsie) metody a podobne.
Zle spravanie lekara je jeho chyba. Cakanie - co na to povedat? Pred tebou ziadneho pacienta nevybavil? Bol v ambulancii 3 hodny bez pacienta a robil si administrativu alebo surfoval na nete ?
Mozno sa drsne spravanie ludom paci v TV seriali. Mam na mysli dr.Housa. V realite je to velmi neprijemne, vsakze. Na toto by bol liek - nastavit system tak, aby sa lekar uchadzal o pacienta.
Slávka,prečo by si to vybíjali lekári.Je to pre pacientov a nie pre lekárov.Nám vyhovuje viac platba na drevo,prečo by som sa vadila s poistovnami kvôli pacientom?Ked ide o materskú viete si to zariadiť.Ale ked ako teraz ide zase menej penazí do zdravotníctva ,všetci ste ticho a nikto na žiadnom fore ani nehlesne.
Pred voľbami ti všetci nasľubujú čo chceš po voľbách je to už inak. Tapp ja nehovorím že ta cena bola až taká vysoká ale bola som tam 15 min možno 20. Ide o to jeho správanie za tu cenu som tam aspon nemusela čakať 3 hodiny kým ma vezme.A lekári si musia vydobiť u poisťovní samy pacienti to urobiť nedokážu.
Keby ludia mali zaujem situaciu zmenit, pred volbami by sa pytali, ako si buduci vodcovia predstavuju principy a zakony v zdravotnictve. Zdravotnici furt kricia, ze takto je to zle. Ale obcania su zrejme spokojni.
Stat ma ministerstvo, ktore je jeho zastupcom v trojuholniku poskytovatel-poistovna-stat. Ak stat (tj. ministerstvo) necha poistovne, aby si s poskytovatelmi robili co chcu, odnasa si to pacient a poskytovatel-zdravotnik.
Taktiez ak stat za svojich poistencov nasype do poistovni malo penazi, odnasaju si to vsetci.
Politici a bohatsi si pre seba vybavia alebo doplatia lepsiu starostlivost, ich to netrapi.
Ludia stale nechapu, ze su so zdravotnikmi na jednej lodi.
Slavka, mne ta suma za interne predoperacne pride este v norme (na hornej hranici obvyklych platieb v ambulanciach).
Nechce sa mi verit, ze ste vsetko stihli za 15 minut. Ja som za vymenu pneumatik platil takmer 30 Eur, za pracu jedneho cloveka, za cca 25 minut.
Mám v rodine lekárov.Ked sestra začínala,celá nadšená kúpila prístroj takmer za milion,lebo na také vyšetrenie sa u nich čakalo mesiace.A poistovna jej povedala,že nemá záujem o další taký prístroj,že su spokojní s tým jednám a nedala jej na ten stroj zmluvy,musela platiť leasing a hodne sa natrápila,kým ho splatila,lebo ľudia radšej čťakali aby mali zadarmo a u nej platili.Zariekla sa že už nikdy žiaden prístroj,kým sa nezmenia podmienky.
Ako dnes som sa dobre okaslala som mala ist na endokrinologicku ambulanciu a ked som sa pytala informatorky ze kde je ta ambulancia tak mi povedala ze mna tam nezoberu lebo to neni moj rajon..a ma poslela inde este mala papier s tymi ambulaciami a kto do akej ambulancie patri a tak ja som isla tam kde som akoze patrila a zistila som ze je to sukromna ambulancia a ze odborny lekari sa nedelia podla rajonu..nabuduce si to tu radsej precitam..inak neviete nahodou jak sa plati vecsinou u sukromnych lekarov???za kazde vysetrenie ci raz rocne?lebo az doma som zistila ze je to sukromna ambulancia a mi povedala sestricka ze za vstupne vysetrenie platim 16 eur..este som u sukromneho nikdy nebola..
A ešte za 15 minútové vyšetrenie z 3 hodinovým čakaním som zaplatila 57 eur a za operáciu kde som bola 4 hodiny kde ma z toho 30 min operovali som zaplatila 200 eur. Takže nieje to interné nejaké drahé?