chceme kupit byt na hypoteku,vie niekto poradit z ktorej banky sa najviac oplati brat?Ktora ma naj urok a ine vyhody?
Hypoteka
lost-to je s tou kamaratovou mamou riadna blbost:DDD, pretoze s kazdym povolenym precerpanim Ti pride oznamenie postou, ze mozes disponovat s urcitou ciastkou od urciteho datumu na ktoru sa ustanovuju podmienky uvedene napr. na internetovej stranke, kde su vsetky zmluvy. Takze keby ich vybrala a zrusila ucet, tak jej za prve nezrusia zmluvu a keby aj nahodou by jej ju zrusili nejaky nevzdelany pracovnik, tak je vo vazeni kvoli zalobe za nedovolene obohacovanie sa... :DJe to ten isty pripad, ked sa niekto pomyli a posle Ti na ucet peniaze, ktore ti neboli urcene-bud vratis, alebo zaloba...
To povolene precerpanie urcuje system automaticky, nie je standardne ziskat ho na zaklade poziadania... taktiez sa neskuma povod penazi, ale rataju sa len obraty... ja mam vo VUB nejakych 3350eur a v dexii 1300 a tiez nie na zaklade prichodu miezd...
Ja som vo svojej banke, aj napriek peknym obratom dostal "NIE" na povoleny precerpany limit, grr.. a to som chcel par eur len na par dni..
A mam tam ucet od cerstvej 18tky, uz viac ako 3 roky a v poplatkoch ich vykrmujem stedro.
tak toto dostanem od banky, len za to ze mi nechodi vyplata na ucet, no toto... ale zaujimave je ze:
ked som otvaral ucet, dostal som po troch mesiacoch povoleny precerpany limit v hodnote 1000 EUR na zaklede mojich prichadzajucih platieb, NIC som nepodpisoval a oni to len na drzo aktivovali, tak som to vyzuival, bodlo to, neskor zrusil, ale kamos mi povedal, ze jho mama dostala toto iste, len 1300 EUR a tak spravila take nieco ze vybrala vsetko a isla a poziadala o zatvorenie uctu, typci v banke ze ale dlzite nam, a ona ze ukazte mi doklady, zmluvy. a mohla beztrestne odist s 1300eurami.
neviem, ci je tento pribeh pravdivy, no ... sikovny sa chyti vsetkeho ;)
/// to len tak na okraj, offtopic..
pri vyske uroku sa da velmi pekne zjednavat, ak ste bonitnym klientom...
najlepsie je chodit do bank, kde ste uz napr. relizovali auto, alebo Vam tam chodi vyplata..
Tu to ako tak porovnavaju:
Osobne ak by som isiel do banky, skusil by som sa s nimi dohodnut individualne, napriklad takto:
banka1; Dobry den, chcel by som uver, v hodnote X na Y rokov, za podmienok Z. Co mi viete ponuknut?
Vypocut si to..
A potom sa snazit znicit uroky :)
Napriklad hned na mieste, alebo pockat par dni a obehat ine banky, a hoci aj zopar dni behat dookola ale znizit o kazdu moznu destainu percenta..
Ale neviem ako to u nich chodi, ale vacsinou ak platim nieco dlhodobo, tak sa snazim zjednavat.. Mozno to pojde ale mozno ani vobec nie..
Mozno su aj ine porovnavacie stranky..