Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

oblecenie z USA

lost

postenie je tak 1% z hodnoty tovaru, teda aspon u mna bolo (prva stovka zadarmo, plati sa kazda zacata sto dolarovka), ak som si to posielal cez USPS.com

A clo... no platia sa nehorazne dane , tj 19% a plus clo..

Ale pokial si tam das ze GIFT alebo commercial sample tusim tiez, tak by sa na to platit nemalo nic, alebo ak je to POD oficialnu hodnotu zdanenia / platenia cla..
Teraz neviem aka je tam hranica.
samozrejme neradim aby si si to umelo znizovala pod tuto hranicu ;)

ale ja som si posielal viac veci, niekedy islo na colnicu, niekedy nie..

ale asi to zalezi od toho ze KTO to posiela, ak je to nejaky obchod, tak je pravdepodobne ze si colnici budu mydlit ruky. ak je to nejaky preposielac (firmy toto robia), tak su na (podla mna!) blackliste a stale si mydlia ruky.
ale ak to posle uplne neznamy odosielatel, tj. obycajny USA obcan ako GIFT, tak by to mohlo prejst bez cla a zdanenia..
- ja som sa takto nechal obdarovat od jedneho americkeho kamarata, darcek mal hodnotu priblizne 70-80usd, alebo 120, uz neviem, a bola to elektronika, bezne cez USPS (mozno express) a kurier zazvnoil dole pri vchode, chcel len jeden podpis a vytratil sa.. ziadne zdrzanie na colnici ani vyrubane cla a dane...

Ono ti colnici maju brutalne chutny zmysel pre humor, a zdanuju aj POSTOVNE.. co je uz vrchol drzosti, samozrejme..

Zaujimave ze nedavno som dostal postu z hong kongu a hodnota bola okoko 250usd a nic sa nedanilo ani neclilo.. len to postarka doniesla az domov (posta zadarmo, haha)..

dobra vila

No, platis este poistenie, pokial to si chces byt ista. Samozrejme, nie si povinna, ale ked ti to nepride, tak nemozes reklamovat.
Doba prichodu je individualna. Za tyzden+par dni to tu mozes mat.