Nová trieda priatelstvá

Príspevok v téme: Nová trieda priatelstvá
NikaS

Agojte som v novej skole, novej triede a som z toho v depresiach :-( som stale smutna kvoli tomu, ze sa citim taka mimo kolektivu .
Ono je to tak : v nasej triede su super baby je snimi fajn bavime sa ALE nikto sa somnou nebavi tak velmi dobre , ako nikto nejde za mnou ze tesim sa na veroniku vobec to tak nieje ! Nikto nieje taky ze chcem sedet s veronikou ... Ani nic podobne musim sa tak trochu vtierat a placem kvoli tomu a do debat sa snazim zapajat ale aj tak som tak
mimo toho vsetkeho, ziadna dobra kamaratka, ziadna s ktorou sa mozem pobavit tak dovernejsie so vsetkymi som len tak nijak :(( mna to rapi ja neviem oni ma neberu vazne nemaju respekt , ako sa stat oblubenou babou , kamaratkou ze aby vdedeli ze sa na mna mozu spolahnut , ze viem byt dobra kamaratka a ze sa somnou da pokecat ... Chcem byt ta s ktorou budu chciet baby v triede sediet ...

Prosim vas o radu/y dakujem

lost

Skus stavit na trik ze "neprejam zaujem - oni ho prejavia, lebo ludia chcu to co nemaju/co ich nechce a nechcu co ich chce", alebo tak nejak to bolo :)
i ked neivem, ci sa to da aplikovat aj na pripad kolektiv, lebo tam je to dost "protismer" toho co som teraz napisal..
napriklad:
nejak ich zaujat, ze nieco robis, ale nepovies co robis, len pockas kedy sa niektora opyta ze co robis, a potom hrat sa s nou tym sposobom, ze nepovedat hned vsetko, ale nech sa ona pyta, a potom uz nejak nadviazat :)
ale toto som este nikdy neskusal v realnom zivote... ktovie ci by to fungovalo..

zase, nemusi byt problem len v tebe, moze byt aj v nich, a kludne aj ked ides proti celej triede 20-30 ludi. neexisutje moznost kde je sanca nulova, aby tato situacia nastala :) cize mozne to je.. a mozno ani nie su take spolahlive (doverihodne) ako vyzeraju... moznosti je priliz vela :D

alebo stavit na konzervativnu teoriu "pomaly dalej zajdes" a pomalicky si budovat priatelstvo s nimi. kazdy den trosku viac a viac sa o ne zaujimat apodobne, vsimat si co chcu. a potom ich prekvapit s tym ze im to splnis.. staci uplna drobnost, hlavne ked trafis do cierneho,teda ze trafis nieco co ich "dostane" - mozno mas vyhrate, len to nie je lahke a mozno a jcasovo narocne, preto treba vydrzat a nevzdavat sa, ked uz naozaj chces ich priatelstvo :)

ejka31

Asi viem ako sa cítiš, ja som si niečo také zažila na strednej, pre všetkých som bola čudná, ale viem aj prečo to tak bolo, pritom to nebola moja vina. Mne vadili skôr tie pohľady a reči za chrbtom. Do očí sa všetci bavili akoby nič, a potom sa len človek dozvedal, čo niekto povedal na moju adresu, takto sa to ťahalo dosť dlho, v podstate mi to začalo byť potom aj jedno. Každému je určite nepríjemné, keď cíti, že nezapadol do kolektívu, mne sa to stalo hneď v prvom ročníku kvôli určitým problémom. Mala som "kamarátky" samozrejme v triede, ale to boli len také "kamarátky" na oko, aby sa nepovedalo, také kamarátky, ktoré si o mne mysleli niečo, ale nikdy mi to nepovedali do očí. A po strednej si spomenie na mňa možno jedna... aj to je asi veľa

jajka001_

a v byvalej skole to bolo ako? toto je smiesne, vies to? ako take male decko, lubte ma, obdivujte ma. si v novom kolektive,nikto ta nepozna, preco by sa mali tak chovat? oni su uz zohratí či je to snad prvy rocnik na strednej? podla toho ako pises by som ti tipovala tak 12 maximalne.