uz niekolko mesiacov nemozem obcas otvorit usta kvoli sanke. akoby sa zasekla alebo co a nemozem nou pohnut. to zaseknutie citim iba na pravej strane priblizne "v rohu" medzi hornou a dolnou castou sanky. niekedy ma to aj boli. neviete cim to moze byt
Zaseknuta sanka
jajkafr
dakujem za radu. chystam sa niekedy v najblizsich dvoch tyzdnoch na preventivu k zubarovi, tak mu to spomeniem. som zvedva co povie.
hagen
a co sa robi na tej maxilofacialke?
poipoi. jednoznačne zajdi k lekarovi. Ja som na to tiež kašlala,nebrala som to na velku váhu. Teraz už mam po niekolkych operaciach čelustneho klbu,umely klb a stale ma to boli stale mam s tým problemy. Zajdi na maxilofacialku,ktora je na to špecializovana - pokial viem tak je v Bratislave, Martine a Košiciach. Naozaj to treba riešiť,neni to sranda. Ja som na to až moc silno doplatila.
poipoi
tento problém mám aj ja už niekoľko rokov... začala som to riešiť až teraz keď mám bolesti kĺbu aj v kľude keď nejem a neotváram ústa... lekár mi povedal, že mám rosypaný diskus... odporúčam čím skôr zájdi za svojim zubárom nech ťa pošle na odborné vyšetrenie, k zubárovi, ktorý sa venuje tomuto problému... môže to byť z rôznych príčin napr. ja to mám z nesprávneho zhryzu čím je kĺb viac namáhaný a preto to bolí... oporučili mi nežuť žuvačky, nejesť veľmi tvrdé, aby sa ten kĺb nenamáhal ešte viac a chcú riešiť môj zhryz ako to ešte neviem... lekár mi povedal, že je to beh na dlhé trate... držím palčeky a k lekárovi čím skôr...