Ako prebieha vyšetrenie u gynekologa?

ewelin28

aj ja sa chystám na prvú prehliadku..už mám 24 rokov, je na čase, ale skôr som sa neodvážila...takže úplne bezbolestné to nie je? :( keď píšete, že to aj štipne, no snáď to tam nejako zvládnem, mám totižto panický strach z lekárov...ach nech už mám potom, ani spávať poriadne neviem, a to tam idem až o týždeň...ale čo žena neurobí pre svoje zdravie, že?..celá prehliadka s otázkami, vyšetrením a neviem ešte čím....trvá koľko asi?...a inak tie železá..to nebolí vôbec?

wurva

ked ides prvykrat, zalezi na tom, ci si, alebo nie si panna... ak si panna, vysetrenie ti robia iba ultrazvukom... a cez konecnik... maximalne ti este zoberu vzorky krvi a podobne.....
ak uz nie si panna.. spravia ti vysetrenie normalne... a cytologiu robia myslim vsetkym, co mali pohlavny styk.... nezalezi na veku.. mne robili v 19...
presla som si oboma.. a to vysetrenie cez konecnik bolo ovela neprijemnejsie, ako ta cytologia kefkou, co len naozaj na sekundu zastipalo a bolo po tom..

janab

No pri tom miernom strese a čudnom pocite, že ideš roztvoriť nohy a dá do teba 2 studené lyžice, tak pochybujem o nejakom vzrúše...

ty vole

ja mám taký problém, že som strašne vzrušivá. mne stačí, že sa ma niekto omylom chytí na zadku a už mám krče v brušku. Ako to zvládnem u gynekológa? Čo ak sa tam vzruším? čo mám robiť?

rew

trva to par minut.. vysetria ta palpacne (prsty), pomocou zrkadla, ak ti bude robit odber na cytologiu takou palickou z krcka maternice - trosku stipne (tusim ze sa to robi od 23 rokov), ak mavas vytoky tak dalsie stery... je to trosku neprijemne ale mna osobne nic z toho neboli.. len sa treba uvolnit a nezlaknut sa zakazdym ked trochu zatlaci... moja lekarka rovno robi aj ultrazvuk(nemaju to asi v kazdej ambulancii) - na sondu sa da kondom, lubrikacny gel a vysetruje zvnutra.. je to uzke a hladke takze tiez sa nemas coho bat.. zober si na vysetrenie suknu, radsej nieco sirsie v com vies dat nohy od seba :) na plachtu zabudni, vobec sa nemusis hambit.. dotycny/a vidi takych organikov ako mas ty denne desiatky.. ;) inak.. asi by sa malo robit aj vysetrenie prsnikov.. moja mi to nerobila, len mi rovno vypisala listok na ultrazvuk. Drzim palce :)

jajka001_

neboj, neboli to, len je to neprijemne, dlho to netrva, tak cca 10minut, a nikto ta prikryvat nicim nebude. daj si suknu alebo dlhsie tricko.