Chcem isť prvy krat na vyšetrenie ku gynekologovi, môžte mi prosím približne napísať ako dlho trva vyšetrenie a čo všetko by malo obsahovať? A či je to bolestive...? A ešte niečo prikryju ma pri vyšeteni aj nejakou plachtou na nohy? :-)
Ako prebieha vyšetrenie u gynekologa?
aj ja sa chystám na prvú prehliadku..už mám 24 rokov, je na čase, ale skôr som sa neodvážila...takže úplne bezbolestné to nie je? :( keď píšete, že to aj štipne, no snáď to tam nejako zvládnem, mám totižto panický strach z lekárov...ach nech už mám potom, ani spávať poriadne neviem, a to tam idem až o týždeň...ale čo žena neurobí pre svoje zdravie, že?..celá prehliadka s otázkami, vyšetrením a neviem ešte čím....trvá koľko asi?...a inak tie železá..to nebolí vôbec?
ked ides prvykrat, zalezi na tom, ci si, alebo nie si panna... ak si panna, vysetrenie ti robia iba ultrazvukom... a cez konecnik... maximalne ti este zoberu vzorky krvi a podobne.....
ak uz nie si panna.. spravia ti vysetrenie normalne... a cytologiu robia myslim vsetkym, co mali pohlavny styk.... nezalezi na veku.. mne robili v 19...
presla som si oboma.. a to vysetrenie cez konecnik bolo ovela neprijemnejsie, ako ta cytologia kefkou, co len naozaj na sekundu zastipalo a bolo po tom..
No pri tom miernom strese a čudnom pocite, že ideš roztvoriť nohy a dá do teba 2 studené lyžice, tak pochybujem o nejakom vzrúše...
ty vole, toho by som nebála...
ja mám taký problém, že som strašne vzrušivá. mne stačí, že sa ma niekto omylom chytí na zadku a už mám krče v brušku. Ako to zvládnem u gynekológa? Čo ak sa tam vzruším? čo mám robiť?
trva to par minut.. vysetria ta palpacne (prsty), pomocou zrkadla, ak ti bude robit odber na cytologiu takou palickou z krcka maternice - trosku stipne (tusim ze sa to robi od 23 rokov), ak mavas vytoky tak dalsie stery... je to trosku neprijemne ale mna osobne nic z toho neboli.. len sa treba uvolnit a nezlaknut sa zakazdym ked trochu zatlaci... moja lekarka rovno robi aj ultrazvuk(nemaju to asi v kazdej ambulancii) - na sondu sa da kondom, lubrikacny gel a vysetruje zvnutra.. je to uzke a hladke takze tiez sa nemas coho bat.. zober si na vysetrenie suknu, radsej nieco sirsie v com vies dat nohy od seba :) na plachtu zabudni, vobec sa nemusis hambit.. dotycny/a vidi takych organikov ako mas ty denne desiatky.. ;) inak.. asi by sa malo robit aj vysetrenie prsnikov.. moja mi to nerobila, len mi rovno vypisala listok na ultrazvuk. Drzim palce :)
neboj, neboli to, len je to neprijemne, dlho to netrva, tak cca 10minut, a nikto ta prikryvat nicim nebude. daj si suknu alebo dlhsie tricko.