Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Globalne oteplovanie, bude coskoro? Co si o tom myslite?

levanderka

a dalsia vec je, ze clovek odlesnuje. a je zname ze rastliny prijimaju CO2 pri fotosynteze. teoreticky, keby sa zachovala povodna vegetacia, mozno by sa vyrovnala koncentracia CO2 v atmosfere. kedze nastalo prudke odlesnenie, velmi ale velmi sa obavam co bude tak o 50 rokov. ked si tam vezmeme, ze ako pokrocila velmi doba za par rokov. tak 50 rokov dozadu neboli PC, neboli mobily, internet. ten kto mal auto bol boh:D chodilo sa na vojnu a pisali sa listy domov. za 50 rokov sa toho zmenilo velmi vela. a zacina sa to drazat. tohtorocne velke zaplavy nielen na slovensku aj v inych krajinach ako je pakistan. bohuzial vsetko si sposobil clovek. je tolko teraz procesov, ktore zapadaju do seba, ze sa deje to, co sa deje.avsak tieto klimaticke zmeny, co sa deju teraz by sa dali vysvetlit este inak a nemusi to byt prave globalne oteplovanie. nechcem od temy ist velmi ale moze to byt kolisanie aktivity slnka. lebo je dokazane, ze okolo roku 1000 boli dokonca vyssie priemerne teploty ako su teraz a potom sa to dalo znova doporiadku. existuje nejaka perioda, ked sa tieto vykyvy pocasia opakuju a mozno sme v obdobi, ked to prave zazivame.

levanderka

Ten, kto podla mna tvrdi, ze clovek nezapricinil globalne opelovanie sa podla mna velmi ale velmi myli. Globalne oteplovane vznika aj vdaka CO2 v atmosfere, ktory zadrziava teplo a odraza naspat na zem. Cim viac CO2 tym viac tepla, tym vacsia preiemerna teplota, cim viac oteplovania, viac vody. napriklad. a co ma s tym spolocne clovek ? no predsa to, ze je velmi vela tovarni, priemyslov, mechanizmov, ktore vyrabaju CO2 a vypustaju do ovzdusia a to, ze clovek tieto stroje vymyslel, tym sa na oteplovani podlieha. Ovecka ukaz mi aspon jednu overenu studiu a potvrd mi, ze su vedci, ktori toto tvrdia. studujem Fyziku a to je taka somarina, co si povedal, povedala, ze az :) nic v zlom:) rapidny narast CO2 sa zaznamenal po priemyslenej revolucii a rok co rok sa od vtedy tieto hodnoty zvysuju, tak fakt neviem z akej planety potom si :) ved clovek si vsetko sposobuje sam, clovek nieco vymyslel ale bohuzial nedomyslel. (skoro vsetko ma pozitivny a bohuzial aj negativny dopad pre prirodu )

0vecka

si precitaj nieco o globalnom oteplovani je dost vela vedcov ktory popieraju ze ide o cinnost cloveka si zober kolko so vsetkych vypustanych sklennikovych plynov ma na svedomy clovek a budes prekvapena ze skoro nic...

SalinaTyrus

spravne spravne ale i papierenský priemysel je celkovo zodpovedny za trojnasobok emisií tak treba opatrne aj s kurenim no proste neprehriat republiku :)

jajka001_

Európu môže čakať najchladnejšia zima za tisíc rokov

Ak sa spomalí či prestane prúdiť Golfský prúd, mohla by nasledovať nová doba ľadová.

BRATISLAVA. Po horúčavách, ktoré zasiahli Rusko toto leto, sa zdá, že počasiev Európe čakajú extrémy.

Podľa servera Russia Today meteorológovia predpokladajú, že nadchádzajúca zima by mohla byť jednou z najchladnejších za posledných tisíc rokov.

Prudké ochladenie by mohlo súvisieť so zmenou rýchlosti Golfského prúdu, ktorý sa v posledných rokoch spomalil takmer o polovicu. Podľa poľských vedcov už prúd nedokáže vyvážiť chlad, ktorý do Európy prichádza z arktických oblastí.

Ak by sa prúd úplne zastavil, môže Európu zasiahnuť nová ľadová doba, tvrdí server Russia Today.

"Aj keď je predpoveď v súčasnosti presná len na 70 percent, myslím že môžeme čakať chladnú zimu," povedal pre Russia Today meteorológ Vadim Zavodčenkov.

Rusko sa už začína na krutú zimu pripravovať. Úrady v Moskve kontrolujú vzduchotechniku v dôležitých verejných budovách a pripravujú sa na poskytovanie pomoci ľuďom, ktorým v zime hrozí umrznutie.

Čítajte viac:veda.sme.sk