Myslíte že keď mám 15 a priateľ má 20 rokov tak je medzi nami veľký rozdiel? Pretože rodičia mi ho zakazujú úpreto že vraj to je veľa rokov.pritom oco je od mamy o 6 rokov starší.ale ja si myslím že naši nechcú aby som bola šťastná lebo vždy aj keď prídem domov s úsmevom tak nejak mama má nervy a aj na mňa kričí a všetci sa len okolo sestry točia a ja ich nezaujímam.iba mi dávajú veľa práce aby som ani von nemohla chodiť.a keĎ to stihnem tak mi ešte pridajú aj keĎ už nie je čo robiť ale to aby ma von nepustili.lenže ja poslúcham a pomáham a snažím sa ale oni len hľadajú chyby ako zámienku aby som musela doma sedieť.a oco iba do krčmy cvhodí a už sa ho aj bojím lebo ani v nedeľu nie je triezvy:(
Rodičia mi nechcú dovoliť priateľa
:))
jatiez: veľmi by si sa čudovala koľko mladých žien nevie variť, piecť či prať. A ako som už napísala. Nie je to o veku! Poznám jeden prípad z môjho okolia. Spoznali sa keď ona mala 17 on 30. Ona študentka on lekár. Vekový rozdiel je 13 rokov. Vieš ako dopadli? Dnes má ona 25 rokov on 38. Vzali sa majú spolu dve deti, chlapca a dcéru. A prekvapenie: klape im to. To čo bude o pár rokov neriešia, pretože rozvádzajú sa aj ľudia medzi ktorými je menší vekový rozdiel. Prečo by to zrovna týmto nemohlo výsť? Pýtam sa prečo? Ako môže niekto povedať: vám to nevíde, pretože ty más 15 a ty 20. Keď bude mať ona 20 on bude mať 25. To už bude pre vás všetkých v pohode. Nikto nemá právo hodnotiť vzťah niekoho iného. 5 rokov nie je žiaden veľký vekový rozdiel a nevidím nič zlé na tom, že sú spolu. Nepoznáme ani ju, ani jeho. Ale to zovšeobecňovanie mi už začína naozaj liezť na nervy.
Aja02,
mám 17, nepijem, nefajčím, nehúlim, nesexujem (som panna), nechodím na diskotéky, viem variť, piecť, prať (kto to nevie?) a k tomu sa viem postarať o malé deti (od novorodenca po predškolský vek) a aj sa starám, nemaľujem sa, neriešim dnešnú módu ("módu")... atď, atď
A myslím si, že ak sa dvaja takýto nájdu, tak im to vydrží len vo výnimočných prípadoch. Veď 15-ročná len nedávno skončila základnú školu a 20-ročný je už na vysokej, ak nerobí. Už len to je veľký rozdiel. Mladá nemusí nič riešiť (ak má normálnych rodičov), o všetko má postarané.
Wow, Aja02, klobuk dole pred Tebou, Tvoja posledna veta je jedna velka pravda, chlapec, ktory Ta dostane, bude stastny
Niektoré 15 ročné dievčatá majú viac rozumu ako 20. Ja mám 16 a nemám potrebu opíjať sa každý piatok a sobotu. Nefajčím, nepijem, nedrogujem a predstavte si, že som ešte nemala ani sex, čo je v dnešnej dobre veľká rarita, kedže už 16 ročné dievčatá majú deti. Viem variť, piecť aj prať. Uznávam zo žehlením mi to veľmi nejde ale to sa naučím :-D. Nepatrím k tým pipkám, čo chodia zmachlené ako Barbie pritom im to aj tak nepomôže. Neštudujem na obchodnej akadémii ale na priemyslovke, odbor informačné technologie. Nie každé dievča v puberte je rovnaké. Prečo by to zrovna týmto dvom nemohlo výsť? 5 rokov nie je veľa a možno im to víde. Ja som doteraz tiež nechodila z rovesníkom, pretože sa s nimi nemám o čom baviť, kedže nechodím na diskotéky a nepijem. Všetko je o zmýšlaní, o prioritách a správani a nie o veku.
ta3 mas pravdu az teraz si to citam este raz......sorry lost...
smajliQa, zle si Losta pochopila, lebo sa trochu nesikovne vyjadril
15 a 20, je to len 5 rokov, áno, ale je to obrovský rozdiel, lebo v období puberty sa človek mení každým dňom a v 20-tke sa to už ako-tak ustáli...
lost...25 a 30 nie je vobec rozdiel.ved to je uplne perfect par