kolko minate mesacne na stravu a aka ste pocetna rodina?kazdy vravi ze usetrit sa da na strave na com presne setrite vy?...my sme 3 a mesacne nas vyjde strava na 150 eur a vidi sa mi to strasne vela
kolko vas stoji strava?
ano, a nakupis toho za 25 eur na mesiac...ty musis hrozne málo jest. ale v čine vyziju aj z par zrniek ryze, vraj...tak preco nie
jajka001_:
urcite by tam bol kvalitny specialny chleba, cestoviny s tvrdenou psenicou, ryza, i zemiaky, maso, ovocie zelenina, jogurty....
jasne, ty vyzijes z 25eur. ale chcem vidiet ten jedalnicek :)urcite pestry a vyvazeny, obsahujuci potrebne ziviny.
jajka001_: az 50E na osobu ? V pohode, to nic neni...
50 eur na mesiac na osobu, adam, nezmysel. nie na slovensku.
lentilocka:
nevies, aka je koho socialna situacia a ako potrebuje setrit....
Stravujem sa zdravo a viem, ze sa da vyzit pre 4 clennu rodinu i so 100E mesacne a to BEZ OHROZENIA ZDRAVIA, ked clovek bude jest zdravo.
Ze niekto nevie, ako na to, za to nemozem. Ale da sa to.Povedal by som, ze z tej sumy by som dokazal este aj tak nieco usetrit. Nepotrebujem to a ani to tak nerobim, ale v minulosti som si nieco take skusil, len tak pre zaujimavost a dalo sa to.
Pre ilustraciu, napr. kvalitny chleba specialny, celozrnny vychadza povedzme 1kg na 120SKK, ale ked clovek vie ako na to, upecie si ho za 20SKK. Ine chleby dokonca za menej. Tak isto je to, ze niekto vie kupit maso povedzme za 70-80 korun a druhy to iste za 35 korun.... Ked vie kde.
Proste da sa to a je mi jedno, ze niekto nechce verit. Su rodiny, co musia vyzit a mavaju toho na stravu este podstatne menej.
AdamKrt, neuraz sa, nic v zlom no podla mna je uz 150€ mesacne na stravu zivotaohrozujuca suma. Neviem si predstavit, ako sa da tyzdenne vyzit z 35€, alebo kolko to vychadza v prepocte na tyzden pri 3.ludoch v dnesnej dobe. Nechces mi povedat, ze takyto clovek si kupuje kvalitnu a vyvazenu stravu...iste je to iba to najnutnejsie a pomerne najlacnejsie, co daleko nema nic spolocne s kvalitou vyrobku.
A poradit mu este znizit sumu, ked uz tato je nerealna?...to sa mi zda je nad moje sily. Podla mna na strave by sa setrit nemalo. Je to predsa to, co clovek dava do seba a od skladby potravy sa vyvija aj zdravie cloveka. A ked si clovek napchado seba kadejaky nekvalitny a zdraviu skodlivy sajrajt, tak odstupom casu sa to musi prejavit na zdravi.
Mozno som to napisala trochu ostrejsie, ale to je moj nazor.
Chapem aj to, ze ked ma clovek malo penazi, nemoze vyskakovat, no strava je to prvorade, na co by clovek mal vyclenit a nelutovat dat trochu viac penazi. To sa radsej uskromnim na inych veciach, ktore mi az tak k zivotu netreba.
Neutesujte niekoho, ze 150E je uplne v poriadku suma, ked podla prijmu je to asi problem a potrebuje usetrit. Radsej danemu cloveku dajte radu, ako to urobi a nie chlacholit, ze druhy ma toho viac...
Cca 150E a kludne i menej sa da urobit na strave, pokial sa clovek drzi urcitych zasad a ten co kupuje ich dodrzuje a tak isto je vyhradeny aj pridel stravy, penazi, ktory moze denne, tyzdenne ci mesacne minut.
To hovorim o normalnej strave, ktora neohrozuje zdravie. Skrblit az tak, ze by clovek obmedzoval urcite jedlo a nemal ziviny - to uz by bol riadny problem, lebo by slo o zdravie a neskor mozno i o zivot.
-------------------------
Podla mna, kto chce takto setrit, tak je dobre urobit si napr. tyzdenny plan a naplanovat si jedlo na kazdy den. Ranajky, obed, veceru. Aby bolo jasne, co bude v ktory den sa jest. Tiez treba vediet, kto je aky jedak a kolko toho zje, ci v ktoru dobu. A podla toho planovat.
Potraviny sa oplati kupovat vo vacsom mnozstve, ktore je clovek schopny spotrebovat. Zas nie tak, ze sa mu to bude kazit. Alebo ak moze ist s nejakymi priatelmi, ci rodinou na polku, ak su to moc velke balenia. V akciach sa da tiez hodne usetrit.
my sme doma 4 a na stravu mam cca 200 eur...bohuzial, viac nam po zaplateni vsetkych poplatkov neostane....ale nehladujeme...a celkom dobre aj vyzerame :D....ono sa da vyzit..len je treba vediet setrit :)