Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nasadit znova HAK? je to spravne?

Príspevok v téme: Nasadit znova HAK? je to spravne?
malaklara

ahojte. neviem co mam robit, brala som 2 roky HAK po vysadeni sa mi hrozne zhorsila plet. Musela som chodit ku kozmeticke. Teraz po pol roku som dokonca ani nedostala menstruaciu a po vysetreni mi gynekolog z hormonov zistil ze mam malo zenskych a ze musi nasadit opat HAK lebo inak nebudem mat menstruaciu. Je to spravne? Ved to je zacarovany kruh nie? TO do konca zivota budem brat HAK? nemalo by sa to skor nejak liecit ako len klamata antikoncepciou?

macka26

hak nie je zacarovany kruh... to co su za desinformacie... ???? ak mas problemy s cyklom , pre nedostatok hladiny hormonov potrebnych na normalnych cyklus, telo ich asi potrebuje. v mnohych pripadoch sa hak nesadzuje aj z inych dovodov ako ochrana pred nezelanym tehotenstvom, ako napriklad plet, bolestiva menstruacia, vynechavanie menstruacie... nehovorim ze hak je najlepsia vyhra na svete, ale nejakym sposobom asi je potrebne dostat do tela tie spravne hormony, a ked to nejako inak nejde, sory ale alchemyka jej nenapravi hladinu hormonov, tak to pojde asi z hak. a gynekolog asi vie, co robi...

lioness_01

malaklara, lenže tým, že nasadíš HAK nevyriešiš svoje problémy. iba ich zase na určitý čas odsunieš do úzadia, ale oni sa zase raz vrátia... Menštruáciu budeš mať ak povieš svojmu ctenému gynekologovi aby pohol svojim vzdelaným mozgom a vymyslel nejaké iné riešenie, a ak nie, tak sa vykašli naňho a skús tú alchemilku... za to nič nedáš... a pleť vyskúšaj tiež nejak prírodne vyliečiť, veľa cvič, zdravo sa stravuj , atĎ... kožná ti nepomôže, tá tiež vymyslí zas len HAK...

dadaaa

A vraj aj bylinka Vitex agnus-castus by mala mat priaznivy vplyv pri zvysenych muzskych hormonoch .. tu som na rozdiel od alchemilky neskusala, ale mohlo by to zabrat ...

dadaaa

Presne tak, hak problem len prekryje umelymi hormonmi. Skus si radsej cyklus upravit pomocou alchemilky (pit caj v druhej polke cyklu) - po case zacne byt pravidelny a mierne sa zlepsi aj plet, kedze sa znormalni hladina hormonov. Zlepsenie pleti zrejme nebude take ako pri hak, ale zvysok mozes doriesit upravou stravy a vhodnou kozmetikou ...

malaklara

ale neviem asi nemam inu moznost ako brat HAK lebo inak by som nemala vobec menstruaciu a plet mam v takom stale ze pol rok som vymenila 3 kozne a ani jedna mi to nevyliecila lebo povedala ze to iba HKA urobi...

lioness_01

áno, máš pravdu, je to začarovaný kruh...

to, že sa ti zhoršila pleť rozhodne nie je dôvod opätovné nasadenie hormonálnej antikoncepcie... pleť sa dá riešiť mnohými spôsobmi... ak by si nasadila HAK, tak by sa pleť samozrejme výrazne vylepšila, ale akonáhle by si ju vysadila tak by sa problémy s pleťou opäť objavili... HAK pleť nelieči, iba dočasne pozastaví problém, ktorý je potom častokrát ešte horší... :/

a čo sa týka tých hormónov... gynekológovi je jednoduchšie ti predpísať HAK ako pohnúť rozumom a riešiť tvoj problém...

nasadí ti HAK - samozrejme hladina hormónov sa ustáli, keďže budú umelo dopĺňané, ale akonáhle HAK vysadíš, tak sa to vráti späť. Je to na tebe, či budeš súhlasiť s nasadením HAK, ale ja by som to na tvojom mieste nerobila. Normálne povedz gynekológovi, že HAK nechceš a budeš rada ak navrhne nejaké iné riešenie...

A skús si popozerať na nete nejaké bylinkové alebo iné prírodné veci na zlepšenie hormonálnej činnosti...