Ahoj. Som mladá 21 ročná baba, nikdy som sa neprestala v noci pomočovať a žiadna liečba nebola u mňa účinná.Vyskúšala som všetko možné, ale výsledok bol stále nulový. Už ma nebaví to skrývať a nikam nechodiť. Preto sa vás pýtam. Je to taká hrozná hanba sa v noci pomočovať? Samozrejme, že žijem v súlade s hygienou aj keď mám ten problém. Na noc používam podložku pod plachtu a spávam v plienkových nohavičkách. Keď plienka pretečie, hneď všetko vyperiem, takže spávam stále v čistej posteli. Tak čo, je to hanba? Zverili by ste sa s tým priateľom a normálne žili, alebo ďalej sedeli len doma?
Pomočujem sa v noci. Je to hanba?
Ako pozeram, tema je uz asi 5 rokov stara. POmocovanie podla mojho nazoru zakonite nemoze mat vobec, ale absolutne nic spolocne s psychikou. Urcite je to problem telesneho charakteru, len jeho pricinu treba najst a tu pricinu odhalit. Pomocovanie moze mat nieco spolocne s parazitmi. No niekomu, kto ich ma uz v tele velmi premnozene, nepomoze jedno balenie lieku Vermox, potrebuje tych baleni viacero a musi si vsimat, ci svrbenie konecnika uz uplne prestalo. Dalsia vec, bolo dokazane, ze nocne pomocovanie sa ma priamy suvis s intoleranciou - neznasanlivostou potravin. Ludia, ktori sa pomocovali cele roky, zrazu zacali drzat dietu podla vysledkov testu na intolerancie a problem tykajuci sa nocneho pomocovania sa u nich raz a navzdy vymizol. Najma ovocny cukor - tymto ludom pomaha, ak uplne vylucia zo stravy vsetko ovocie, marmelady, zavaraniny, susene ovocie, vsetko, co z ovocia pochadza... a vsetky sladene napoje a zubnu pastu nech si kupia radsej v bio obchode taku, ktora neobsahuje sorbit. V Nemecku ma intoleranciu na sorbit 80 % ludi. Na Slovensku taketo nieco nie je mozne ani diagnostikovat - samotni slovenski lekari nevedia, co to ten sorbit je, nie, ze este aby poslali pacienta s podozrenim na tuto diagnozu dat sa vysetrit do Nemecka/Rakuska. Len cloveka, ktory sa pomocuje, rovno po psychiatroch posielaju, kde mu psychosi mozog vymyju, aby si o sebe zacal mysliet, ze je psychicky labilny, hoci je v skutocnosti psychicky velmi silny. A aby si uvedomil, ako prevelmi potrebuje psychiatricke lieky, v case uzivania ktorych sa ale pomocuje este omnoho viac... A pritom by stacilo len tak malo - ak ma intoleranciu, vylucit zo stravy sorbit a je to! Dolezity je aj denny rezim. V ramci pitneho rezimu prijat co najviac tekutin, najma vody, v predpoludnajsich hodinach. Poobede a vecer uz radsej vobec nic nepit. Ziadnu kavu, ziaden zeleny caj, ani ine caje a uz vobec nie kolu a energeticke napoje, ktore su ohromne mocopudne. Aspon 4 hodiny pred spanim uz nic nejest. Celkove sa vyhybat sladkemu. A ak uz aj nejaku tu sladkost, tak potom radsej rano. Najma deti po sladkostiach vysmadnu, potom vela piju a neposlusny mechurik sa vyprazdni v noci do postielky.
Plne chápem tvoj problém lebo každý vníma takúto skutočnosť inak osobne si myslím že priatelia a známi to pochopia bez posmeškov a pred cudzími buď radšej obozretná. Ja mam 40 a tiež sa to ešte občcas stane cca 2-3krát do roka ale v mladšom veku ti bolo častejšie.Aj počas školských rokov som sa niekedy pocikala do postele dokonca sa mi podarilo aj dva denné trapasy v škole na vyučovaní raz dokonca pred celou triedou pri tabuli.Senzácia však rýchlo pominula a každý normálny to pochopí že je to choroba.Veľa som asi nepomohla ale musíš zvážiť sama pri kom nebudeš mať pocit hanby.Veľa šťastia Legia
Kto ma problem, oplati sa to "lustit" a vylustit !
MOCENIE DO POSTELE (recept Dr. Davisa)
Fl. Extr. Rhus. Arom. - 1 1/2 oz.
Fl. Extr. Ergot - 1 oz.
Tr. Nux Vomica - 4 drachms.
Symple Elix. - 2 oz.
Davkovanie: 10-15 kvapiek v osladenej vode 3x denne (detom mensie davky - koho zaujima, mozem uviest)
P.s- 2) Pomocovanie deti
Zrobit caj z korena (Peruvian bark) a do caju dat trochu jedlej sody a uzivame po lyzkach 3x denne
alebo zrobit caj z (Uva ursi) a davame pit dietatu po malej sialocke 3x denne
no a tiez si treba prestudovat
zadaj do guglu "Incontinence"
Ahoj Biba353, som po rakovine, ktorú som úspešne zvládla, ale z ožarovania mi začal tvrdnúť moč.mechúr a pomočujem sa. Mám zavedený kateter na mesiac, napriek tomu mi tečie moč pomimo. Bez vložky ani nakrok, lieky žiadne nezaberajú a ešte mám stále infekciu. Veľmi dobre ti rozumiem. Mali by sme sa dať nejak dokopy a pomáhať si. Ak niekto číta naše riadky a má podobný osud pridajte sa k nám a nebudeme sa cítiť také osamelé.
Nie je to hanba, ale nvzdávaj liečbu. Držím palce.
Sme 3 kamarátky z jednej triedy a jedna z nás sa tiež v noci pocikáva. Tiež nechcela nikam chodiť, ale prehovorili sme ju, aby s nami išla na výlet a už sa chystá aj na lyžiarsky. Vôbec nám nevadí, že sa v noci pociká, nikdy sa jej nebudeme smiať a tešíme sa, že pôjde s nami, lebo je to super kámoška. Ak máš dobré kamarátky, ani im to nebude vadiť, nebudú sa ti smiať.
a urcite nesed kvoli tomu doma :)
Hanba to nieje urcite, nemozes predsa za to
Minule som o tom citala clanok v casopise Zdravie, mlady uspesny chalan a tiez mal takyto problem. Bohuzial malo to negativny vplyv na jeho vztahy so zenami
Rozhodne by si sa za to nemala hanbiť,veď za to nemôžeš. Myslím si,že (keď napríklad chodíš medzi priateľov alebo známych, ktorý o tom nevedia) ľudia by ťa nemali odsudzovať alebo vylučovať z partie pre tento problém. No kebyže to robia, nevšímaj si ich, nezaslúžia si pozornosť.