kto mi da dole andela ???? ja na izbe ?? alebo ako ?? kto ma prezlecie ??
po operacii
bibi1234 premedikacna tabletka nie je na uspatie, iba na "otapenie". takze ak si nespala, tak je to uplne OK. spi sa az z celkovej anestezie
Ty si daj najprv do poriadku slovník, a potom sa ozývaj.
Alebo...asi si bola miesto nás na tých operáciách, že??? Ty ťapa.
poriadne kokotiny tu pisete !!! po operacii mate stale andela az na izbu nikto nie je nahy , netrepte tu kokotiny
Ja som bola 4x na operácii v celkovej v Roosveltke BB na chirurgii. Do postele ľahneš už vyzlečená, obviažu ti nohy, dajú tabletku, alebo injekciu do zadku. Dole na sále, resp. na tých chodbách tam oblečú toho "andela" potom ľahnúť na úzke lehátko.Čakala som kým ma zobrali do sály, tam som hupla na stôl, stále som to mala oblečené, potom ma napichly, dali masku atď a zobudila som sa na dospávačke. Potom samozrejme že nahá pod paplónom, previezli ma buď na JIS alebo do izby. A záležalo na tom či bol sanitár v službe, alebo sanitárka, tak obliekali oni. Nevadilo mi, že ma obliekal chlap, či mi doniesol misu, keď som nemala katéter. Sú to veci, ktoré patria k životu a hanba tam vtedy nemá čo robiť.
podla mna muza prezlieka muz a zeny , zena.....
coooooo??? ja idem tiez na operaciu.... muza prezlieka muz ??? ci zena sestricka ???
bibi
asi záleží od nemocnice... no ak ideš do celkovej anestézy a celkovo na operačku musíš mať andela kvôli hygiene, aby si si nedoniesla na svojom oblečení baktérie na sálu kde je sterilné prostredie...
keď som bola operovaná ja, na izbe som si obliekla andela, ošetrovateľ ma previezol na posteli na operačku ale len do prípravovňe tam som dostala tabletku, na utlmenie, ktorá nezabrala pri prvej operácii mi napichovali žilu na pripravovni a pri druhej na izbe takže som išla už s infuzkou... asi po pol hodke prišiel ošetrovateľ a po vlastných som prešla na sál a ľahla si na stôl... na stole ti dajú dole andela aby ti mohli pripojiť EKG, aby mohli monitorovať srdce a potom ťa prekryjú sterilnou plachtou, ale o tom už ako pacient nevieš, lebo ešte predtým ťa uspia a zobúdzaš sa už vo vlastnej posteli na prebúdzacej miestnosti, prikrytá paplónom a máš oblečeného andela, alebo si aspoň prikrytá andelom, tiež záleží od oddelenia a už keď si pri vedomí a nemáš žiadne komplikácie prevezú ťa na izbu a tam ti ešte dotečie infúzia a sledujú ťa (tlak, pulz, teplota) v pravidelných intervaloch.
som prekvapena z toho, co tu pisete. bola som v celkovej-predoperacna tabletka nezabrala, takze som bola hore, aj ked vsetci okolo mna chrapali, takze si pamatam aj ked som sla na salu, tam zo mna dali dole andela-nechapem preco, ked mi operovali nosnu prepazku, potom mi nevedela nejaka cerstva absolventka anesteziologie napichnut zilu, takze to musela robit starsia anesteziologicka, pamatam si, ako sa mi este ospravedlnovala, potom mi dali nadychat sa niecoho a vtedy som zaspala a prebrala som sa este na sale, kde som bola naha a tiez potom na izbe a to uz som bola oblecena v pyzame a viem minimalne o 4ludoch, ktori boli operovani a vsetci sme sa zobudili uz obleceni - aspon Ruzinov a Kramare to takto robia...
nika
väčšinou pomáha sestrička pri prezliekaní po operácii s andela do pyžama... ale ako sa tu píše to bude posledné čo ťa bude v tú chvíľu trápiť... budeš rada, že dostaneš niečo od bolesti a budeš spať... ja som sa prezliekla až vtedy keď som vstávala z postele kvôli tomu, že som potrebovala na vecko a pomáhala mi sestrička
aj sa jedna o CA tak si to oblecenie oblecies sama - na predoperacku pojdes po vlastnych vo vlastnom obleceni. Tam sa prezlecies, odlozia ti tvoje veci.
Potom sa preberies na pooperacke. Tam som sa ja prebral holy, ale bol som prikryty paplonom. A ver, ze to bude posledne, co by ta trapilo.
Potom sa potrapis troska s obliekanim, ja som sa obliekal sam s malou pomocou sestry.
Ale da sa to vydrzat, neboj sa :). Aha. ja som tiez tu :)