Existuje ešte niekto z vás kto nemá vytvorený profil na Facebooku? Ak áno tak prečo ste tak urobili, že vás nič neláka na tú sociálnu sieť?
všimla som si ze mi z facebooku- priatelov vypadli nejaki ludia, s ktorymi som moc nekomunikovala. cim to je?
Je to o tom kto to ako vyuzije. Ja tam mam len meno a fotku, na kt. ma mozno ani nie je spoznat. Ine informacie tam nemam. Ani fotky nedavam, ani nevypisujem kde, kedy idem, co varim na obed a pod. Niektori tam maju aj adresu, telefonne cisla zverejnene, pisu tam blbosti atd. A mam tam pridanych len ludi, ktorich realne poznam a s ktorimi sa stretavam, alebo byvalych spoluziakov. A nikto cudzi nevidi nic okrem fotky a mena.
mortisia
ale nás o zaujíma :D
dobra vila
Veď hej ti si tam uzamkneš ako chceš ty .. kto čo má čo vidieť. Podľa mňa pokec je zákernejší. Máš tam síce iba nick a nie svoje meno, ale aj tak facebook obnáša viac možností aj zo súkromia atď. To ja na každom ako to využije ..
je tam podstatny rozdiel zverejnis tam meno a priezvisko a hoci kto ta vidi ak si mam zase vsetko utajovat tak mi je to na nic ..na pokeci mam nick a nie kazdy blbec ma hned spozna ,.ale je to taktiez na dlho vysvetlovat FB je velmi verejny a dost co som tam videla popisaneho tak ludia nic netaja prave ze sa tam az velmi ukazuju a pretrcaju pride mi to az chvalenkarske ..
tiez niesom na FB a ani nikdy nebudem!...vysvetlovanie je na dlho:D
lost, ved prave preto mam ruky prec od toho, proste tomu neverim a ani neuvazujem sa tam registrovat.
Simca22 - ved na pokeci ta takisto moze kazdy vidiet na fotke /ak ju mas profilovu/. Ak nemas, ani na facebook si predsa nemusis davat profilovu fotku. Ludia zvykavaju mat kadeco, rozne obrazky. Je to iba na tebe.
A informacie si mozes dat skryt. Mne trebars cudzi clovek nevidi nic. Ziadne sukromne informacie (mail, studium, rodinne vztahy blabla), ani to, koho mam pridanych do prialov, proste mam vsetko bloknute. Ked uz mas niekoho v priateloch, tak ti to moze byt v podstate jedno, ty utvrdzujes, koho odsuhlasis, koho si pridas atd. Je to iba na tebe, mozes aj odmietnut. A aj tam si vies zmenit infosky. Ani tvoji priatelia nemusia vidiet, koho mas dalsich priatelov atd. Aj ked tiez si myslim, ze nie je az take dobre vsetko zverejnovat. Ale mas to to iste ako pri pokeci (ja ho moc nepouzivam, ale podstata je rovnaka)
ja tam niesom registrovana pride mi to prilis zasahujuce do sukromia kazdy ta tam vidi(na fotke) precita si o tebe co tam napises a ak mne to nieje po chuti tak tam niesom na komunikaciu mi staci ako tak pokec,mam pocit ze sa tam iba kazdy pretrca a chvali kde bol co ma surodencov frajera,..atd
Ja som tam nie. Mozno je to v dnesnej dobe zvlasne, lebo je tam naozaj talmer kazdy.
Nechapem vsak ludi, ktori si tam nielenze vycapia svoje fotky, no daju si tam fotky domu, aut, proste celeho svojho majetku a potom vypisuju, kde a kedy idu prec. To je super ponuka pre zlodejov, ktori to maju ako na zlatom podnose.Staci im len brusit po tejto sieti a vykradat.
Tiez neuznavam , ked si dotycna osoba okrem seba vycapi fotky inych ludi. Kto jej dal na to pravo? Co ak ti ludia tam nechu byt zverejneni?
Neviem, je to iba moj nazor.
Ja, keby som sa aj niekedy v buducnosti prihlasila a zaregistrovala, iste by som si tam nedala fotku, uz vobec nie fotky inych ludi a nikdy by som nepisala kedy a kam odchadzam.