Pravda o pupocnikovej krvi

Príspevok v téme: Pravda o pupocnikovej krvi
usiko

Ahojte,

odvsadial nam masiruju mozgy zastupcovie dvoch firiem,ktore zarabaju na odberoch a uskladneniach pupocnikovej krvi.Vravia nam, ze je to hotovy zazrak a podla ich tvrdeni ani nie sme dobrymi rodicmi,ak toto dietatu nedame uskladnit.

Tuto temu zakladam preto, aby sem napisali ludia, ktopri citali nejake fakt odborne studie /a dali sem na nich linky, aj v anglictine/, ktore hovoria PRAVDU o pupocnikovej krvi, a jej vyuzitu...fakt pravdu.Ja sa snazim nejake tie clanky najst, ale nie je ich vela, vsade cihaju propagandisticke masirovacie presviedcania eurocordu a ceptry....

Prosim nepiste sem mamicky a ockovia, ktori ma budu osocovat z toho, ze setrim na svojom dietatku, a nedoprajem mu zdravia, a budem zla matka a podobne...a ani ti, ktori to odobrat predieta dali, viem, ze vas je vela. Tato tema je o inom, tak keby sme sa drzali toho, o com je.....

usiko

tiez mam gynekologa, ktory ma 3 deti a nedal odobrat ani jednemu...lekari maju viac info ako my, a povedal, mi, ze ak mam zbytocne peniaze, tak nechto dam odlozit, je to na mne.....
ja mam totiz takeho lekara, ktory nepropaguje veci len preto,ze mu niekto zaplati.....

Mirka23

Lioness a poznaš taký prípad? Lebo je koopec deti na onkologii, ktore ked ak su nejaky čas doma maju plnu skriňu sladkostí, ale nepočula som, že by niekoho ta pupočnikova krv zachranila. A ani my ťa neodsudzujeme. Ta kampaň je spravena dobre, populisticky, a čo by matka nespravila pre svoje dieťa, že...

usiko

jajka,

nie, ale na SVK je mizive percento pripadov, kedy to pomohlo za vsetky roky, ktore to funguje.

Citala som a mam od lekarov, ze pupocnikova krv predstavuje nadej, iba nnadej, ze bude MOZNO velmi uzitocna, ale nie skor ako o 30 rokov...a ked sa vezmeme, ze vo vacsine pripadov sa odoberie taka krv, ktora po uskladneni bude pouzitelna na osobu pod 50 kg, tak o tridsat rokov pre chlapca, aj pre dievca vaziace viac bude zbytocna. Dalsia vec, citala som, ze mrazenim sa jej vyuzitie rapidne znizuje a kto vie, co bude o 30 rokov, ci tam budu vobec nejake aktivne a vyuzitelne bunky. Dalsia vec je, ze ak by to bolo fakt take skvele, zdravotne poistovne by to aspon ciastocne preplacali, lebo je to lacnejsie ako liecba rakoviny a mnohych inych chorob...Proste mi to pripada ako velky biznis, ale zial, u nas je taka propaganda, ze rodicia idu bezhlavo do toho....bez rozmyslania...nevravim, ze nemaju pravdu, mozno sa odbornici mylia. ale ja som skor na strane toho vyskumu, nie reklamy....lebo je to logickejsie....

ak uz, tak darovat bezplatne.....ak to moze pomoct niekomu hned, kym to nie je uskladnene dlho,tak budem rada....

lioness_01

usiko, a pre teba zase môj prvý... ak si si nevšimla, tak ťa neosočujem, napísala som, že si nemyslím, že za to že to nedáš uskladiť si automaticky zlá matka, tak neviem z čoho si zas nervózna...a tiež som ti popriala všetko dobré ak si nepostrehla...

lioness_01

ja nemám dieťa... a popravde ani som to ešte neriešila, či dám či nedám...

ale určite si myslím, že je to dobrá vec, ktorá v správnej chvíli môže pomôcť...

a inak, to že ty nevieš o tom, či sa to na SK niekedy vôbec využilo, neznamená, že sa to nevyužilo...nevidím dôvod prečo by také prípady mali byť medializované...

Mirka23

Usiko ja som tiež proti, je to velkzňy biznis a ide o to, že využitie pupočnikovej krvi je velmi mizive. Neviem, či vôbec na Slovensku sa niečo take udialo. A už, tak je fajn to darovať.
Inak ak pozeram tie americke filmy, tak tam býva straaašne velka reklama ake je to super a ako to môže zachraniť človeka. Lepšie spravime, ak dieťa budeme dobre stravovať.