Bol niekto na tomto vyšetrení v narkóze? Aké máte skúsenosti, kde ste boli takto vyšetrení. Napíšte prosím kto máte skúsenosť. ď.
Kolonoskopia v narkóze
Prosim vas vie mi niekto poradit ci sa kolonoskopia robi v narkoze aj v kosiciach?a kolko to stoji?ja sa toho ak velmi bojim.Bez narkozy to nezvladnem.Dakujem
bola som na kolono pred pár rokmi len s injekciou. nič horšie som dosiaľ nezažila. bola to ukrutná bolesť. nechcem tým nikoho strašiť. mám inak uložené hrubé črevo , tak možno pereto to tak hrozne bolelo. bola som aj na rontgene čreva a to ma bolelo tiež. takže by som to rada absolvovala v celkovej narkóze. len neviem, kde sa mám objednať a či sa za to niečo pripláca. musí mi narkozu odporučiť lekár? Alebo to môžem žiadať aj Sama, Som z okresu Púchov.Ďakujem za radu.
Podľa mňa je úplná narkóza zbytočná. Mne kolono robili tento týždeň pod analgosedáciou (injekcia), nič si z vyšetrenia nepamätám, sestrička mi dala injekciu, potom blik - povedala, aby som sa otočila chrbát a blik - oblieka mi nohavičky. Sama som bola prekvapená, aké bezbolestné celé vyšetrenie bolo. Naozaj sa nie je čoho báť :-)
Dnes som to prežil, bez narkózy, bez injekcie a to som sa mesiac predtým stresoval. Robili mi to ráno o 8 hod. nejhor´šie boli hodiny od 18-22 , kedy som pil to srač.ovú vodu a bol som nafúknutý ako balón a chcelo sa mi grcať. Prevrátli ma na chrbát a celý priebeh som mohol sledovať v priamom prenose na obrazovke.
Veľa záleží na doktorovi, čo to robí, ako je ohľaduplný a je docela rád, keď počuje, že práve hadica tlačí, alebo že to boli. Pozeral som to ako na televízii Spektrum, len telo bolo moje.
Ja som bola na kolonoskopii v celkovej anesteze a odporúčam to každemu kto ma z toho strach...zaspala som ani neviem ako, robili mi to asi 20 minut a po zobudeni som bola rada že to mam za sebou...iba ma strašne štipal konečnik. Zevraj bolest zavisi aj od toho či je črevo zdravé alebo nie.Ja mam Crohna takže toto vyšetrenie inak ako v celkovej anesteze podstupovat nebudem...to, že je lepšie byť pri vedomi aby si lekarovi povedala kedy to boli je podla mna uplna somarina...
Dnes som bola na kolonoskopii bez narkozy len s injekciou a bolo to uplne v pohode.Predtym som chcela narkozu aj som sa objednala ale bola velmi dlha cakacia doba a ja som to potrebovala surne tak mi lekerka vybavila skorsi termin ale bez narkozy.Velmi som sa bala ale co neurobite pre zdravie?Ten strach je uplne zbytocny nie je to vobec take hrozne ako niektory pisu na internete.Kto sa chysta na toto vysetrenie tomu prajem vsetko dobre e vela zdravia a vobec nemajte strach.
v Piestanoch na poliklinike som bola. predtym ked som bola bez narkozy, som bola na ambulancii v Topolcanoch. ak mas lekara, ktory ma ordinaciu v nemocnici, bez problemov ta uspi. musis mat ale aj interne a anesteziologicke vysetrenie, to asi vies. hm, tak drzim palce, nech si das rychlo bakteriu do poriadku. a nech vsetko dobre dopadne.
kitykaty a kde si konkretne absolovala toto vyšetrenie? ja som to neabsolovala ešte stale lebo mám zle hodnoty moču mam tam nejaku bakteriu pre kotrú mi neodporuča lekarka narkózu zatial musím čakat...u mna to nie je take nevyhnutné ale určite to podstúpim lebo mi to odporučil lekár
ja som bola na kolono v narkoze pred tromi tyzdnami. pred rokom som bola bez narkozy a bolo to velmi bolestive, ale ja mam velmi nizky prah bolesti a som aj bojko. v narkoze to bolo fajn, bola som hospitalizovana, doktor aj sestry boli mile, vobec som nebola naha, mala som vrch pyzama a intimne oblasti mi zakryli. nepamatam si nic, spala som asi tak pol hodinu, ked som sa prebrala, ziadne bolesti som nemala, bola som par hodin iba trochu omamena, inak zle ani nic podobne mi nebolo. neprijemne na tom bolo ze mi to robili o 12 naobed a nemohla som predtym jest ani pit sest hodin.
Naco celkovu narkozu? Stacia intravenozne sedativa, nebudes vediet o nicom, ani si to pamatat a hned ked prestanu prudit z kvapacky, nadobudnes vedomie.
A ako tu pisete, ze ste pri tom boli uplne nahi - to preto, ze vam to robili sprosti masiari. U nas davaju papierovu robu.