Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Život s BAP partnerom

Príspevok v téme: Život s BAP partnerom
Pum Pum

Zdravím všetkých, rada by som našla nejakých ochotných ľudí, ktorí majú BAP (mániodepresia), prípadne žijú s takto "postihnutým" človekom. Som 22ročná baba, ktorá žije s rovnako starým priateľom, ktorému pred pár mesiacmi diagnostikovali práve túto chorobu a ja sa akosi neviem - i keď sa snažím - naladiť na tento nový rytmus, zvyknúť si na túto našu novú "parádnu" spoločníčku. I keď sa snažím byť empatická, pomaly si začínam zúfať, lebo mám častokrát pocit, že skrátka neviem ako sa k priateľovi správať... Prosím Vás, skúste mi nejako poradiť, prípadne dať pár tipov ako s takýmto človekom vyjsť v mieri, ako mu pomôcť v jednotlivých cykloch choroby (ak sa to vôbec dá, obviously). Ďakujemďakujem.

MuadDib

V pohode, aspoň si vyskúšaš, aké je to pre mužov žiť so ženami... Ibaže sa mu nálada bude asi meniť rýchlejšie ako pri 4-týždňovom cykle...

rena23

Ano, je to, bohuzial, na Slovensku bezna prax. Ak chcete terapeuta, co jednoznacne odporucam, musite si ho najst na vlastnu past...

Pum Pum

Mám ho rada, takže je pre mňa prirodzené byť s ním za každých okolností, i keď v poslednej dobe mám pocit, že z toho všetkého precvakne aj mne. :/
Neviem teda či je to len môj pocit, ale zdá sa mi, že - neviem či na celom SK, alebo len v našom meste - sú liečebné postupy pri tejto chorobe prinajmenšom nedostatočné. Po tom čo ho prepustili z nemocnici po manickej príhode, navštevuje raz do mesiaca psychiatričku, kde sa zdrží tak 5 minút kým mu vypíše recept na lítium a dovidenia zase o mesiac. Hm, toto je tá odporúčaná psychoterapia, či? Mám z toho dosť zmiešaný pocit, lebo keby som pani doc nezavolala z vlastnej iniciatívy medzi kontrolami, tak by Milému nepredpísala antidepresíva a ktovie kde by teraz bol. Ts ts ts.

rena23

Pum Pum, klobuk dole, ze si pri nom, aj ked je tazko a snazis sa pomoct. Drzim palce! :-)
P.S. - Myslim, ze najlepsie by bolo poradit sa s jeho psychiatrom.