škola

Príspevok v téme: škola
iwus93

Mám taký banálny problém len neviem si s ním poradiť. Nastúpila som do 3. ročníka na strednej škole. Od 1. ročníka mám prevažne známky 1 a 2, matika mi nejde tak občas aj 3. Na konci roka som mávala vyznamenania. na pol roku nie lebo som mala 3-jky. Niektorí spolužiaci, hlavne chalani, baby nie, si myslia, že som bifloška že sedím nad knihami a že aj ľudia čo sa neučia to dotiahnu aj niekedy dalej ako tí čo sa učia. Ja sa velmi neučím stačí, ak si to prečítam 2-3 x a už to viem. Nemôžem zato že mám na to pamäť a pamätám si to aj z výkladu profesora. Chalani to nehovoria aj mne, ale aj iným babám. Ja už neviem či mám dostávať 5 alebo 4 aby ma uznávali :( Čo mám robiť?

ach

Nič si z toho nerob. Ak chceš ísť na VŠ, dobré známky Ti treba, takisto aj isté návyky a spôsob učenia. Ale tu ide často o to, že tí chlapci asi chcú okolo seba doslova hlúpe baby, ktorým by diktovali podmienky a ktoré by skákali ako chcú oni. Naozaj stojíš o takých chlapcov a o uznanie od chalanov, ktorým evidentne ide (vo väčšine prípadov)len o jedno.Ver mi, nestoja za Tvoje trápenie, raz na to určite prídeš a dáš mi za pravdu.Čím skôr to bude, tým lepšie pre Teba. Prajem veľa sily a odvahy.

jajkafr

iwus93
študuješ pre seba nie pre iných... jednoducho buď sama sebou... to, že ťa neberú znamená, že ti závidia to, že teba berú profáci vďaka tvojim známkam... tak ti poviem buď taká aká si nezkaz si priemer kvôli tomu, aby mali spolužiaci o tebe inú mienku budeš to mať ľahšie na vysokej... navyše to čo máš v hlave ti nikto nevezme
tiež patrím k študentom ako ty... stačí mi výklad z prednášky, sem-tam pohľad do knihy a viem to... okrem toho si poviem svoj názor a tiež ukážem čo je vo mne... na strednej ma kvôli tomu nemali radi... spolužiačky boli zvyknuté, že na základke boli najlepšie oni a zrazu som prišla ja a hoci som o to nebojovala vybojovala som si meno najlepšej študentky nie len na strednej ale aj teraz na vysokej... posledné roky na strednej som mala ťažké z 30 ľudí sa so mnou bavili možno len 4 spolužiačky... som typ človeka, ktorý nevie povedať nie... ak ma niekto popýtal zošit požičala som mu ho... moje poznámky mali prefotené asi všetci z triedy, často sa mi stalo, že som sa nemala z čoho učiť na písomky lebo môj zošit mala nejaká dobráčka požičaná a vrátila mi ho tesne pred písomkou, veľakrát som zachraňovala triedu keď profáci skúšali, ale aj tak mali o mne mienku bifľošky, ktorá nič iné nerobí len sa učí, navyše profesori sa často vyjadrili o tom, že som najlepšia a stále poukazovali na mňa a spolužiačky už potom boli proti mne... teraz študujem na vysokej škole už končím a všetky vedomosti čo som získala na strednej škole mi strašne pomohli a pomáhajú štúdium na vysokej mám oveľa ľahšie ako spolužiačky, ktoré strednú flákali navyše niektorí profesori sa vyjadrili o tom, že som najlepšia študentka... je to super pocit... takže študuj ak máš na to hlavu snaž sa a ešte raz študuješ pre seba nie pre mamku, ocka, profesora či spolužiakov ... držím palčeky