Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

invalidka....vyska dochodku

Príspevok v téme: invalidka....vyska dochodku
lienocka222

ahojte...mojej mamine uznali na komisii 50%....odpracovanych ma 23 rokov....10 rokov jej chyba do starobneho dochodku...co sa tyka mzdy..tak zarabala..no..tak ze viac ako minimalna mzda..ale zase ziaden velke prijmy...neviete kolko cca by mohla mat tu invalidku....ked som tak pocitala priblizne podla toho vzorca na SP....tak vyslo len okolo 75 eur..ale to hadam jej nedaju len tak malo..z toho ma zit??...by som rada, keby ste napisli svoje skusenosti..kolko rokov mate odrobenych...kolko percent vam uznali..a kolko poberate....dakujem pekne

jajka001_

to ze sa odvolas neznamena ze jej zoberu to co jej priznali, to sa neboj. len sa znovu posudi zdravotny stav a v lepsom pripade jej daju viac, v horsom to zamietnu. a to co jej uznali jej budu vyplacat normalne, tak ako keby sa nebola odvolala. ak jej dodatocne uznaju viac, tak to spatne doplatia.

bibi1234

lienocka222-musis sa na to pozriet tak, ze kazdy ma nejake zdravotne problemy a keby kazdemu uznali uplnu invaliditu, tak by naozaj nemal kto na nich robit... Skor by som hladala ine moznosti, bud nech sa mamina rozvedie-ved je to len papier, aj tak mozu zit spolu dalej a nikto ani o tom nemusi vediet a bude mat narok na vyzivne, alebo velke fy maju nariadene, ze musia zamestnavat invalidov a ked ich nezamestnaju-aspon nejake percento, tak su postihovane, takze sa moze zamestnat len tak "pre formu" a nemusi nikam z domu chodit... nechcem tu davat navody, treba rozmyslat nad vsetkymi moznostami..

lienocka222

no my by sme sa radi odvolali...ale ked mame dalsi rok cakat na peniaze..tak neviem neviem...pokial by jej zatial vyplacali ten polovicny..bolo by to fajn teda :)

jajka001_

Suma invalidného dôchodku poistenca, ktorý má percentuálny pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť najviac o 70 %, sa určí ako súčin percentuálneho poklesu schopnosti poistenca vykonávať zárobkovú činnosť, priemerného osobného mzdového bodu, obdobia dôchodkového poistenia získaného ku dňu vzniku nároku na invalidný dôchodok, ku ktorému sa pripočíta obdobie od vzniku nároku na invalidný dôchodok do dovŕšenia dôchodkového veku, a aktuálnej dôchodkovej hodnoty; § 63 ods. 1 tretia veta a štvrtá veta platia rovnako.

lienocka222

kolko si zarabala a kolko rokov teda mas...mas aj nejake obdobie, co si bola nezamenstnana alebo zo skoly rovno do prace a odtial rovno na invalidku?

lienocka222

kmks....no to teda nemoze...ved ledva zajde si nieco do mesta vybavit alebo na nakup...a nie este do prace chodit :(...bohuzial..pri jej diagnoze...jej mohli uznat od 50 do 80 percent...a samozrejme, ze jej dali tu najnizsiu moznu hranicu..a to minuly rok bola dvakrat v nemocnici...stale jej menia lieky..stav sa nezlepsuje..ale podla nich moze pracovat..samozrejme :)