Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti s výživovými poradcami respektíve Vas poprosit o pomoc pri najdeni vhodneho. Hľadám niekoho kto by ma vyšetril na lekárskej úrovni, komplexne zmapoval moj zdravotny stav a pomohol mi zostavit optimalny jedalnicek. Mam totizto traviace problemy a intoleranciu mlieka. Dakujem
Výživovvý poradca
kariatida, na tvojom mieste by som sa obratila na dr. bukovskeho, alebo na toto centrum: -odkaz odstránený-
ale mozno radsej bukovsky, ved on je prave odbornik na vyzivu.
Z makrobiotiky sa stava, ze menstruacia prestane, to som pocula aj ja. K tomu neviem co dodat. Mne sa to stalo este ako dievcatu, nie zo stravy ako takej ale z toho, ze som drzala dietu a naraz vela schudla. Mozno je to podobny pripad. Akonahle som pribrala spat, menzes mi prisiel normalne.
No nie je MB ako MB...kto vie co jedla a hlavne ako.
Bibi, chod na onkológiu a spýtaj sa pacientov, ako sa stravovali predtým, než dostali rakovinu, 99 % ti povie že "normálne", t. j. mäso, sladkosti, mliečne výrobky, mlieko a ovocie.
I v našej rodine je rakovina a viem presne, ako sa postihnutí stravovali. Väčšina nefajčila a dokonca športovali.
Hubár-co takto prestat jest lysohlavky, lebo Ti to evidentne skodi:O)))
mira- a ten Tvoj pribuzny je hrobar???:O))) tak snad mala a nie mas pribuzneho... a vies si predstavit, kolko rakovin traviaceho traktu gastroent. objavili a zachranili takychto ludi??? urcite ich je viac, ako takych, co skoncili na cintorine...
Sestra sa okolo 18tky zacala stravovat zdravo-najprv dodrziavala od. stravu, potom sa stala makrobiotickou a vysledkom bola strata menstruacie asi na rok a pol, enormne vypadavanie vlasov, lamanie nechtov, hemoroidy, ABSOLUTNA STRATA IMUNITY!!!! bola v jednom kuse chora, mala problemy s plesnami a tak si rozhadzala metabolizmus, ze teraz, ked sa stravuje uz skor normalne, pribra aj zo vzduchu. A vacsina zdravostravujucich ludi v mojom okoli, ktori to naozaj prehanali, nedopadli dobre... Ved si robte, co chcete, studujte si pofidernu literaturu a odpalujte si organizmy... Stale som nazoru, ze clovek sam dobre vie, co mu prospieva a mal by sa riadit vnutornou intuiciou a s problemami by mal chodit za doktormi a nie vyzivovymi poradcami...
Inac tuky sa v peceni tvoria z prebytocnych cukrov, najma fruktozy, ktora na 95% skonci v peceni a len asi 5% sa dostane do svalov. Fruktoza je teda nie podstatny zdroj energie, ale podstatny zdroj v peceni vytvorenych tukov/triglyceridov. Preto v krajinach, kde pouzivaju hodne fruktozy(high fructose corn syrup) je aj taka pretlstlost a to aj napriek vyhybaniu sa zivocisnym tukom, ako to bezne lekari radia a cim sa, mimochodom, da poskodit mozog, ktory prave tie rozne zivocisne tuky potrebuje v mensich mnozstvach a nedaju sa nahradit uplne rastlinnymi.
To bolo dokazane viacerymi lekarmi statisticky na IQ testoch medzi vegetarianmi a "vsezravcami" s urcitym mensim prijmom zivocisnych tukov.
Najma rybaci tuk s jeho obsahom EPA a DHA su pre nervy a mozog velmi blahodarne.
Telo, hoci ma schopnost mnohe omega 3 oleje ciastocne syntetizovat, malokto ich vie vyrobit dostatok pre optimalnu cinnost tela, s vekom to este poklesava, takze doplnok tychto olejov je priaznivy pre prakticky kazdeho.
Samozrejme, hovorim o cistych, nezamorenych rybacich olejoch.
BJ, pecen je filter a zachytava hromadu toxinov z krvi. Tieto nasledovne alebo rozlozi enzymami na neskodne latky, alebo vyluci spolu so zlcou.
Podstata cistenia pecene napr v protokole dr Berksona je zvysenie toku zlce a jej kvapalnosti(rozriedenie) cim sa znacne zvysi odmorovanie pecene a tym druhotne aj celeho tela, lebo odmorena pecen lepsie filtruje krv a zbavuje ju neziaducich latok, ktore maju privelku molekulu, aby sa dostali v ladvinach von.
Samozrejme vylucena zlc v dvanastorniku sa nesmie dalej v crevach reabsorbovat, preto treba jest latky, co ju absorbuju a vynesu von z tela, najma rozne jemne vlakniny(plevy, pektiny, psylium(tiez druh pliev vlastne)a pripadne ine absorbenty
...rozumnejsie mi pripada vycistit pecen seriou ocist, aby taku zlc neprodukovala, a hlavne ju prestat zatazovat zbytocne velkym mnozstvom tukov.
Crevo samozrejme aj vylucuje, na to je dobra ocista so solou, crevna sprcha, ktora prevrati osmozu v creve a to vyluci vela bordelu, ktory je ulozeny v okoli creva. Tym sa crevna oblast zaroven odkyseli a zlepsia sa tak podmienky pre rast spravnych bakterii, ktore samozrejme rastu na vlaknine.
Spravne poradie je najprv ocista creva, az potom pecene a tato kombinacia poriesi neuveritelne mnozstvo zdravotnych problemov v tele.
Crevo nielen absorbuje, ale aj vylucuje urcite latky, najma lepkaveho typu.
Rozne tenke vrstvy lepkavin sa aj nalepia na crevo a toto treba cistit mechanicky aj absorbcne.
Aj zlc, ktora sa vyluci je casto plna roznych toxinov, ktorych sa pecen takto chce zbavit.
Pri nedostatku absorbentov, najma vlaknin sa tato spinava zlc reabsorbuje spat do tela v creve, inac sa nasiakne do vlaknin a vynesie z tela spolu so zamorenim von.
Preto je viac vlaknin, ako je vc nasej sucasnej diete pre telo blahodarne.
To neznamena ale, ze clovek musi kupovat drahe detoxifikatory, ale staci zaradit viac celozrnnych produktov a na vlakniny bohatych do stravy. Pripadne ju obohatit napr plevami z indickeho zrna psyliom.
Tie su extra jemne "metlicky", nasiakave a zaroven prebiotikum, tj vyziva pre probiotika na zdravu a ucinnu crevnu floru.
Teda, ist za gastroenterologom je snad vacsi hazard s vlastnym zdravym, nez chodit za nahodnymi liecitelmi.
Inak, fakt ze ziadne nanosy v creve niesu, to potvrdia aj patologovia. Takze skutocne ide o strasenie ludi. Druha vec ale je, v akom stave je samotna sliznica creva, jeho bunky, a teda aj jeho potencialna funkcnost, a ake mikroorganizmy na takejto sliznici mozu narast. A to je uz prave ten rozdiel, preco ma niekto v creve neustaly nanos zle stravenej potravy a bakterii, ktore tam nemaju co hladat, a preco ma niekto zdravu stolicu a vsetko sa mu pekne strebava. Asi tak su tie nanosy myslene. Keby tam boli iba nanosy, tak by jeden klystir vyriesil vsetky problemy v crevach. Ale, nieje to tak... Aha, zabudol som, tie nanosy su tam akoze prilepene... no tak by 10 klystirov vyriesilo vsetky problemy. Ale, nieje to tak...