Zdravim, mam uz 25 rokov a celkom vyrazne krive zuby, v mladsom veku som jednoducho este nemala financie na ich vyrovnanie, tak som to neriesila, ale teraz ma to zacina trapit. Chcela by som sa opytat ake mate skusenosti s vyrovnavanim zubov v dospelosti a kolko to cca stalo (aby som sa vedela psychicky pripravit :)).
Vyrovnavanie zubov, dospelost
,,a viem, ze minimalne dva zuby pojdu prec" V ziadnom pripade si nedaj trhat zuby. Dobry odbornik dokaze zuby vyrovnat aj bez trhania. Ak navrhne trhanie rychlo od takeho prec!
,,a viem, ze minimalne dva zuby pojdu prec" V ziadnom pripade si nedaj trhat zuby. Dobry odbornik dokaze zuby vyrovnat aj bez trhania. Ak navrhne trhanie rychlo od takeho prec!
"namontovanie" jedneho strojceka na priamu platbu stoji okolo 250-350eur a potom sa kazdy mesiac plati za dany ukon od 15-60eur, za odstranenie strojceka okolo 150eur.. Mna do dokopy vyslo asi 1500eur takze zavisi, ako ho budes mat dlho a v akom stave su... nemusi Ti to vobec zuby pokazit-ja som nedbala moc na cistenie zubov/cez weekendy som si ich ani neumyvala:)))/, ani som nemala specialne kefky a po 4rokoch som nemala ani jeden kaz-zavisi od genetiky....
s tou sklovinou to vraj nie je take akutne, ak sa dobre staras a na ten nocny si zvyknem, mam to dost krive najma dolu a viem, ze minimalne dva zuby pojdu prec. Najma tu cenu som chcela vediet, aspon orientacne, lebo na googli som nasla ze v rozmedzi od 500 do 1000 EUR, co by sa dalo nasetrit...Ak niekto mate skusenost so Zilinskymi ortodontistami, tak prosim dajte vediet :)
cenovo sa neda povedat, zavisi od problemu, od toho k akemu odbornikovi pojdes. Myslim ze nejakych 1500€ je minimum. Strojcek ti poskodi zubnu sklovinu, ked sa ti zuby vyrovnaju este dlho budes nosit strojcek na noc, pretoze zuby sa budu ,,kyvat".
do 18ky platis okolo 100€...v dospelosti sa je to neakych 30tisic slovenskych....myslim