Od dnes vraj lekári asociácie súkromných lekárov budú štrajkovať tak, že budú oceňovať a účtovať svoje výkony samostatne priamo pacientom ako disjunkčnú starostlivosť.
Ich požiadavky:
Nechceme všeobecné ohrozenie disjunkciou cieľov ZS,
chceme liečivá pacientom v konsenze s lekármi, nie lekárnikmi,
nechceme otrocké jarmo zdravotných poisťovní,
nebudeme pracovať zadarmo,
budeme svoje výkony oceňovať sami,
ako súčasť štrajku lekárov ASLSR
Štrajk súkromných lekárov
S lekarmi suhlasim v tom, ze tento system je chory. Ked futbalista, ktory len kope do lopty a je na cerstvom vzduchu a pomaly mu aj utieraju zadok zarobi miliony a lekar, ktory robi 12 hodin denne zarobi do 1000EUR.
Ale to sa neda riesit tak, ze zacnu strajkovat a vyhrazat sa ludom, ze nebudu pracovat a pozadovat dvojnasobne zvysenie platu.
Mne sa len paci, ze clovek co pride do prace na BMW X5 alebo AUDI Q7 - ze prave tento fnuka ze nema peniaze a/alebo ma nizky plat :)))
To je az epicke..
Neviem, co trepu buducim lekarom okrem teorie do hlavy. Ale nastastie, nam do hlavy v skole tlacia aj to, aka je realita v skutocnosti. Ziadne ruzove okuliare. Ja viem, ze je velka pravdepodobnost, ze skoncim na UPSVaR. Na mojej skole si vazim velmi to, ze si mozeme povedat vlastny nazor a ze nie sme tam len na to, aby sme drzali hubu a krok. Ako takto... Ked ide lekarom o to, aby prezident SR vyhlasil krizovy rezim, tak nech si strajkuju kolko chcu. Do prace budu musiet nastupit aj tak (aj ked sa na hlavu postavia) a aj tak budu robit iba za 70 % ich platu. Tak ked chcu toto, nech maju. Nechcem byt sprosta, ale prajem im to! Nech sa im otvoria oci a nech pochopia, ze realita je proste ina. A nech si uvedomia v tych svojich premudrelych hlavach, ze kde sa nachadzaju! A suhlasim s tebou, ak chcu vacsie platy, nech sa zdekuju prec zo SR.
A vies preco su lekari taki?
Lebo ich ucili na to aby mali "silny zaludok"
Zaujimave, asi sa to dnes oplati, je to in. Clovek nema pravo na obranu..
Tak ked sa lekar ucil PRE PENIAZE, tak na ktoru **** tu mame EU a volny pracovny trh?
Ti lekari nemaju nic co ponuknut a blafuju.. Lebo ak by chceli, uz by boli v Nemecku pre 5000eurovy plat.. Dost ich uz odislo, bez bububu. Pripomina mi to tych samovrahov tu na fore, kazdy tyzden sa jeden najde..
Lenze tam, tam s tym pristupom, to by ich chory pacient prefackal jedna radost, alebo tam by uz poslusne sluzili ?!
A presne tak, co ine povolania? Co ak lekarovi zacne horiet jeho luxusny dom z toho 3000euroveho platu, ale hasic nepride, lebo si mysli, ze sucastny plat hasica za to nestoji, aby drel na haseni poziaru. (silne pochybujem, ze by lekar udrzal hadicu co i len dve-tri minuty)
Dakujem pekne za takeho lekara, ktoremu ide o prachy.. Nech si ich niekam strci..
Nech idu hrat futbal a budu mat milionove platy..
ja navrhujem len to, nech sa povacsina lekarov uvedomi. ziadaju zvysenie platu od 600-1300 eur (s tym, ze v inych krajinach typu Rakusko ci Nemecko to uz tak funguje). ale preboha, my sme na Slovensku. tu mnohi ludia ziju od vyplaty do vyplaty. sme mlada krajina. su normalni? ako suhlasim, ze studium mediciny je tazke. ale je chore na hlavu ziadat, aby platy vseho vsudy boli 900-3000 eurove (po spocitani terajsieho s navrhovanym). zaco? ako fajn, zachranuju zivoty, pomahaju ludom. ale je to spravodlivost? tak niektore profesie budu radi, ked budu mat minimalnu mzdu alebo zobronit o kazdy centik a niektori (hoc i zacinajuci lekari, ktory vyjdu z lavic a maju nulove skusenosti) si budu zit ako krali? ako ja viem, ze v zivote sa clovek spravodlivosti nedopatra, ale toto je pritiahnute za vlasy. ja studujem napr. socialnu pracu, ktora ma bavi. po jej skonceni (ked sa vobec zamestnam v dnesnej dobe) budem mat plat mozno 400-440 eur s tym, ze o zvyseni budem moct snivat. takze ked si zalozim rodinu, ja sa nebudem musiet o nu postarat? nebudem musiet zit? keby vsetci socialni pracovnici si otvorili usta a zacali strajkovat, tak skolabuje cely socialny system. ale vsade sa hovori len o platoch sestier a lekarov. a ostatne profesie su kde? uz neviem, aky vyraz na nich pouzit... ne zeby boli radi, ze sa im platy zvysia o 300 eur, ale este sa ozyvaju? ja mat v buducnosti o 300 eur viac na vyplatnej paske, tak som stastna ako blcha a este by som drzala jazyk za zubami. studium socialnej prace je lahsie nez medicina - o tom nikto pochybovat nemoze. ale vcera som bola v jednom zariadeni, v ktorom boli umiestnene deti (exkurzia) a bolo nam jasne povedane, co je ulohou JEDNEJ socialnej pracovnicky v takomto zariadeni. vedenie spisovych kariet, komunikacia s lekarmi, sudmi, uradmi, ministerstvom, dalsimi organizaciami a domovmi... velka byrokracia, papierovacky... stos papierov jedneho dietata mal mozno 10 cm hrubku. a to vsetko robi 1 socialna pracovnicka za 400-440 eurovy plat. robotu si nosi domov. musi to stihat sama, popritom ist s dietatom po lekaroch, ak treba a neviem co este. a samozrejme stihat aj svoju rodinu, ak ma a svoje deti. a to hovorime o papierovackach pre 1 dieta. v zariadeni ich bolo konkretne 11 a to ani nebolo naplnene. a to nevravim este o pisani projektoch, o inventure (stvrtrocna, polrocna a tristvrtrocna a koncorocna), o statistikach a neviem com este. ale drzi usta, lebo o robotu moze prist. takze toto je spravodlive? ved toto je chore! nech mi nikto sakra nevravi, ze socialna praca je lahka. ano, studium ano. ale kto toto povie, tak nech ide na rok do takeho zariadenia, nech sa obraca a modli sa, aby ho nevyrazili alebo aby celemu zariadeniu neboli zrazu zmrazene platy, lebo na to jednoducho nie su peniaze! kebyze my zacneme strajkovat, tak ostatni ludia by tiez nedopadli dobre. socialna praca ako studijny odbor nema dobre meno urobene. ale to ja neriesim. jednoducho tento system je chory.
Sukromny asi tazko. Pretoze sukromneho lekara plati jeho klient. Napr zubar - za hygienu 50eur, a nikto by mu nic ine predsa nemal davat, nie ?
Ja navrhujem psychotesty pre lekarov.
Ak sa doktorom nepaci tak nech idu robit tam kde im daju viac.
Najviac sa ozyvaju ti, co maju vily a drahe auta.
miro