Este chcem schudnut

Príspevok v téme: Este chcem schudnut
sheeeep

od maja som schudla nejakych 8 kil a zastavila som sa na vahe 65/66 kg a chcem to dat na 60 aspon, ale uz mi dva tyzdne stoji vaha, alebo sa posuva trosku hore... ako mam pokracovat v chudnuti?? riadim sa Mirom Veselym, ale uz neviem ako dalej, energeticky prijem uz nemozem znizovat lebo som na spodnej hranici...

sheeeep

a este som zabudla.. pokial nie je vonku skaredo, tak som uplne stale na bicykli, aspon tych 30 km denne, ja bicyklujem asi sedem rokov, tak z toho tie nohy ;) ale pred dvoma tyzdnami som dala k tomu aj korcule a sem-tam si zabeham

sheeeep

aha diky za radu...ja som predtym za den zjedla aj 9000 KJ postupne som znizila na 6000 ale stale sa mi zdalo ze privela prijimam a skoncila som na 4500 KJ.. ale je to divne lebo aj podla BMI a tak mam uplne normalnu hmotnost, lenze vidim sa, nohy mam vysportovane az az a vyzera to ozaj smiesne, ked mam svalnate nohy a brucho s riadnymi tukovymi zasobami, zacala som davat denne aspon 200 sklapaciek takych kratkych a rychlych na spalovanie.. inak pijem vela tekutin a vsetko ako ma byt, akurat ze uz nechudnem

A-Z

Aha, a ako som si teraz precitala, ty uz si na normalnej hmotnosti, a preto sa telo priridzene brani dalsiemu chudnutiu.
Ak si myslis, ze si neforemna, skus to hlavne cez ten sport, ako som pisala - skus aj nieco ine ako bicak, co tak sa formovat v posilnovni? Alebo aerobik?
Urcite sa vysledok dostavi, postupne pridavaj aj na kaloriach, dlhodobo na nizkom prijme si len uskodis (kolko, nejakych 5 tisic kJ mas teraz na den?).

A-Z

sheeeep,
no jo, stagnacia je pomerne bezny jav pri chudnuti, ktory komplikuje fakt, ze si chudla na prilis nizkom prijme, a teraz uz nie je z coho uberat... Ale netreba plakat nad rozliatym mliekom :), nastastie existuju este sposoby, ako chudnutie znovu nastartovat.
Ano, jednym zo sposobov je aj navysenie prijmu, nesla by som az o 1000 kJ, tych 500 by mohlo stacit. A poradila by som ti navysit takto prijjem na 2 dni(napr. cez vikend si dopraj viac pr. o banan na desiatu, viac ryze na obed a pod.), a potom opat klesnut na ten nizsi prijem - vychodzi. Organizmus zvykne velmi dobre zareagovat, ked nema stale rovnaky prisun energie (je to nieco na sposob sacharidovych vln - pozri si to, ale pokial nie si fitnrsska, tak je zbytocne drzat sa tak prisnych pravidiel, ake su v sach. vlnach).
Dalsou moznostou je pridat pohyb - pokial si sa doteraz nevenovala niecomu pravidelne.
Telo je dobre "sokovat" pridanim novej pohybovej aktivity, alebo zmenou doterajsich aktivit. A rovnako pozitivne byvaju aj zmeny v jedalnicku, skus poobjavovat nove potraviny, recepty a pridaj do stravy.

sheeeep

mam 180, ale ide o to, ze tuk mam len na krizoch a bruchu, lebo ja doost uz niekolko rokov bicyklujem casto a nohy doost svalnate, s tym problem nemam, ale ked chudnem, tak z brucha a preto potrebujem este takych 5 kil, lebo som absolutne neforemna

rozumiem ti

zacni zvysovat energeticky prijem. ver mi, zaberie. nie narazovo, postupne... kazdy tyzden o 500 az 1000 kJ.

predpokladam, ze si mlade dievca. pozri si pre seba hodnoty normalneho energetickeho prijmu na den a stupnuj, kym nedosiahnes.

vaha pojde dole. znie to nelogicky, ale nie je. tvoje telo uz pracuje ako ma, potrebuje viac. momentalne mu davas len tolko, aby si udrzal vitalne funkcie.

nyuszi2

ja som zacala od apríla tiez som schudla 8 kí,a zastavilo sa to na 68 kg. a bude to asi tym ze teraz mám prazdniny a nejem 5x denne. uz ma prestávalo bavit tá dieta ktoru som drzala. teraz neviem ako dalej,zacala som cvicit zumbu, to ma esteze drzí.