Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Koľko za doučovanie?

Príspevok v téme: Koľko za doučovanie?
doučovateľka

Robím si malý prieskum pre vlastnú potrebu:) Doučujem súkromne už niekoľko rokov, medzičasom som vyštudovala VŠ, som učiteľka, čiže mám kvalifikáciu, doučujem fakt na úrovni. Zaujíma ma, aká je aktuálna bežná cena doučovania, prípadne koľko platíte, ak ste doučovaní. Nezabudnite spomenúť, či ide o doučovateľa s kvalifikáciou alebo len študenta VŠ alebo iné. Ďakujem.

TrainingBoy

myslim ze ste tu zabudli jednu dolezitu vec..vpodstate to treba brat trochu ako podnikanie a teda zalezi kde podnikate. Je rozdiel v doucovani v kosiciach, v BB a v BA. No ocenit sa musis sama, musis poznat svoju cenu.

lea26

Netehulka-neviem, ci budes povazovat 10eur za standard, ked raz Tvoje dieta bude potrebovat doucovanie 2x tyzdenne po 120minut... ja som si doucovani preskakala fakt vela... Nechcela som mat zle znamky z matematiky uz na zakladnej, potom priprava na prijimacky na gympel, tam bola tazka matematika a este milionkrat narocnejsia bola matematika I.,II.,III. na vysokej skole, kde som sem-tam potrebovala doucovanie... vela doucovatelov sa podla mna precenuje a pyta si nenormalne peniaze, z ktorych ani neplatia dane, vykecavaju sa miesto toho, aby povedali dietatu-nie som tu na rozpravanie, ale na to, aby som Ta nieco naucila... Podla mna by doucovatelia nemali byt nenazrani, cenu neprisposobovat dopytu, ale svojich pedagogickym zrucnostiam a vedomostiam, pretoze nikdy neviete, ktory nespokojny student Vas nenatrie danovemu uradu a tam su pokuty v tisicoch az desattisicoch eur...

Netehulka

Ja si myslim, ze tiez zalezi od mesta, kde byvas. Zalezi, kolko tam maju ludia penazi a kolko si mozu dovolit. Myslim, ze tych 10 euro je standard.

lost

Mohlo by to byt tak, ze ak je chudobny - nizsi poplatok, ak je bohaty tak vyssi :-)
respektive, nech da kolko chce, podla toho ako sa citi, ci sa naucil atd :)

doučovateľka

Nooo,dakujem za odpovede. Ja som ako studentka VS doucovala za 5 eur / 60 minut, teraz ako ucitelka s VS beriem 7 eur / 60 minut. No a premyslam, ci sa po nejakej tej praxi nezdvihnem na 10 eur / 60 minut. Takze dakujem za inspiraciu, pokojne uvitam aj dalsie odpovede.

usiko

ono, oficialne, ak je to na papiere, tak za anglinu sa berie v ke aj 16 eur /45 minut...podla firmy, pre ktoru sa robi, moze bytaj viacaj menej...zalezi od moznosti ..........ak pracuje lektor pre jaz,skolu tak mu davaju od 5 do 8,5 eur na 45 minut....ale od klienta beru aj 16-17 eur/45 minut......

A doma, pochybujem, ze ak niekto doucuje doma, ze plati dane......jedine, ak to robi akoze na firmu rodica studenta a ten si to odpise z dani....si myslim....

nunulik

ja som sa doučovala matematiku a vysokoškolský vzdelný za to brali za 1 hodinu - 60 minut 15 eur čo mi prišlo veľa :( no za 2 hodinky o 30 ečok lahšia. Tak ale ked treba tak treba