Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Akne

Príspevok v téme: Akne
Kristina.and

Dobry den
po dlhsom zvazovani som sa rozhodla sem opisat svoj problem, snad mi pomoze niekto skusenejsi :(

Uz od svojich 12-13 rokov mam dlhodobe problemy s akne, zacalo sa to vstupom do puberty, kedy sa mi zacali vyhadzovat neprijemne cervene pupaky na cele a brade, neskôr cierne bodky v okoli nosa. Vtedy som tomu este nevenovala nejaku pozornost, predsalen som bola "decko" a koniec koncov, vtedy mi to bolo jedno, pretoze ak nejaka vyrazka prisla, vecsinou mi sama od seba do tyzdna aj zmyzla.
V 14 rokoch dospievania som sa ako aj vsetky ostatne dievcata chcela "pacit" a tak som si na akne zacala aplikovat macke up, tvar som si po nom ale necistila a vtedy zacali zavaznejsie problemy, ktore som si vlastne sama sposobila... :/
Neprijemne vyrazky sa mi zacali postupne vyhadzovat po celej tvari, navyse som si celu tvar casto len podrazdila ich vytlacanim... zacala som pouzivat nejake vodicky a kozmetiku proti akne a uhrom,avsak nikdy nie velmi pravidelne a vacsinou to i tak neboli nijake drahe kozmeticke pripravky,len nejake lacne cistiace vody na problematicku plet "z tesca".
Dnes mam 17 a problem s akne stale pretrvava. Navstivila som odbornu lekarku, ktorej pripravky mi prilis nepomahaju a nevidim po nich nijaku zmenu (stary znamy skinoren atd..) a tak som sa rozhodla zabojovat s nimi trochu viac.
Zo svojho jedalnicka som postupne vyhodila vsetky mastne koreniste a slane jedla, bublinkove napoje a i., tvar som si zacala pravidelne umyvat a kremovat, prestala som si ich vytlacat. Ciastocne vidim zlepsenie, mozno aj o 40 %, akne ustupilo a uz sa mi nevyhadzuje kvantup neprijemnych uhrov po celej tvari, avsak nie tak celkom. Stale sa nemozem zbavit cervenych flakov na licach, po bokoch brady mam este stale nejake tie cervene pupaky v hustom mnozstve.
Skusala som ich potierat cesnakom,umyvala som si ich v caji, no stale nic,neviem, mozno to len vyzaduje trochu trpezlivosti, alebo.. ? Nerozumiem, pomizlo mi mnozstvo vyrazok, akurat s tymito si neviem rady.

Co sa mojho jedalnicka tyka, uplne som vynechala mliecne vyrobky, syry, vajcia aj bezne jedla, ktore sa u nas doma varili, vsetko co obsahuje sol, korenie... prestala som konzumovat svetle pecivo a presla som na tmavy chlieb (moze maslo robit problem ? Nanasam ho na chlieb sice vo velmi tenkej vrstve ale predsa...?), uz nepijem kavu ale zenske ci zihlavove caje. Pocas dna sa snazim vela pit, konzumovat ovocie a zeleninu,probiojogurty, sem tam si neodpustim nejaku tu sladkost no O:-) a hlavne zvykla som si zjest raz za den ovsene vlocky ktore mi vyborne vycistia creva. Stale vsak neviem v com je chyba :-(
Obsahuje cukor nejake latky ktore mozu vyvolavat akne ? Okrem toho,cim si mam nahradit chybajuci vapnik ? Vobec neviem, ako sa mam stravovat, takze som poslednu dobu len o spominanom ovoci, zelenine, ryzi ci cestovinach, jednoducho len o takychto dietnych neslanych nemastnych jedlach bez masa, len mam pocit, ze mi chybaju nejake ziviny...
Mate nejake rady a pripadne postrehy, kde a co robim zle ?

Kristina.and

kiki00

vdaka za radu, u nas v okoli vsak mame len tie dve spominane kozne lekarky :/ obidve mam pocit akoby namne "skusali" ..vsak ak nepomoze toto, mozno pomoze to.:/
O antikoncepcii som citala uz mnoho clankov,ale neviem, tej by som sa nechytila ani keby som uz bola vazne v koncoch (co uz som pekne dlho :D), pretoze ma jednak dost vedlajsich ucinkov a vlastne je to moc prudky zasah do organizmu a po vysadeni sa podla skusenosti ludi co som tak citala vraj este viac zhorsi.To by som riskovat nechcela, takze sa jej vyhybam.
Uvidime no, som pripravena ze sa mi plet urcite za tyzden ci mesiac nevycisti a liecba bude trvat dlho.

kiki00

Kristina.and
ja som sa tiez trapila s akne od svojej puberty, je to strasne dlhy boj
ako si povedala, ze urcite sa da zbavit akne aj v puberte tak to ti neviem zarucit, ja viem o tom ze takto mladym babam predpisuju antikoncepciu ktora akne zmierni ale to je uz asi taka posledna moznost
ja ti prajem aby si sa toho nadobro zbavila ale spravidla to byva tak ze ked uz niekto akne raz mal tak sa mu to skor ci neskor objavi zase
ja na tvojom mieste by som urcite isla koznej ale uz inej...skus sa popytat kamaratiek ci nemaju s nejakou dobre skusenosti alebo nech ti doporuci tvoja obvodna...moja doktorka mi doporucila jednu mladu koznu lekarku a musim povedat ze je ozaj dobra, aj ked liecba trvala dlho stoji to zato (nie je to kratkodoba zalezitost)
ked som prisla prvy krat k nej tak mi davala otazky ako napr. ci fajcim, pijem, ci som bola operovana atd...ale nikdy sa ma nepytala na stravu, ci jem to a to alebo by som nemala jest to a to...o strave nikdy nebola rec
s akne ti dobre poradi iba odbornik, my ti tu mozeme napisat len nase skusenosti

Kristina.and

kiki00
Ide o to, ze som navstivila uz dve kozne lekarky, ani jedna mi nepomohla, navstevujem ich uz dlho, neustale mi predpisuje nejake kremy a lieky, ktore absolutne nemaju ziaden ucinok. A viem, ze aj v tomto veku kedy som v "puberte" sa urcite da vyrazok zbavit, jedna znama mojej mamy ma taktiez dceru ktora s akne bojuje uz velmi dlho, no podarilo sa jej ich zbavit vdaka nejakym liekom a doplnkom a tym, ze si zmenila jedalnicek.
Ja netvrdim, ze sa stravujem dobre. Prave preto hladam rady tu, cim mam to jedlo nahradit.
Cez vikend sme boli na stanovacke, zjedla som syrovu pizzu a dnes uz mam jeden obrovsky biely pupak na lici :) takze z coho by asi tak mohol byt, co sa mi po dlhej dobe objavilo taketo akne na lici... ? Jedine z toho syra. Mlieko, vajcia aj syry a maso som uplne vyhodila z jedalnicka a ako som uz pisala, akne ciastocne zmyzlo. Maso zatial nahradzam masom rybym, ktore, ako som vycitala, je najlepsie.

Som toho nazoru, ze AKNE URCITE NIEJE PROBLEM KOZE, akne sa len na kozi prejavuje, akne je problem vnutra. A ak mam zacat s liecbou, tak akurat tak zvnutra, pretoze tam je koren problemu.

kiki00

Kristina.and
vidis, sama si prisla na to ze ked so svojho jedalnicka vyhodis maso atd, chybaju ti ziviny
uz to viac nerob, vsetko papaj doradu...mas 17 rokov, takze je uplne normalne ze mas este akne mozno ho budes mat do 20, ja mam 23 a sem tam ma este potrapi hlavne ked mam dostat menzes, je to hormonmi
navstiv koznu lekarku...ona ti pomoze a ked si si neni ista ci je to stravou tak sa jej na to kludne popytaj
ale stravou to urcite nebude pokial nemas na nieco alergiu

simka111

nataly 26:
Je to diagnostika pomocou pristroja,lekar pracuje v utorok a vo štvrtok medzi 14:00-16:00 ale je potrebne sa objednat...ozvi sa na mail: sima7766@zoznam.sk a v pripade vazneho zaujmu sa dohodneme na určitom termine..možem ta objednat,za diagnostiku a plati 8,50 eur. :D

martin G

ahoj, ja mám 16 a s akné nemám problém. Mal by som, keby som nepoužíval RSB. Viem, že keď som si nečistil týmto tvár, tak po týždni sa mi začali robiť malé vyrážky. Tento prípravok vysuší akné a ono potom zmizne. Ak nie, vytlačí to hnis na povrch a stačí len trošku potlačiť a všetko vylezie. Ale ako hovorím, natieram si tvár každý večer, po umytí zubov a s akné nemám problém od 13 až do teraz.

hraskulca

chcela by som sa spytat...pred rokom som sa vyliecila z akne zapaloveho pomocou doxybene atb. a doteraz som mala len tie hrbolceky alebo krupicku ak chcete,no zrazu z nicoho nic mam cele licne kosti zapalene bolavymi vyrazkami,mavam casto anginy a zapaly hrdla moze to mat nieco spolocne s mandlami alebo s nejakym zapalom v tele?Dakujem

nataly 26

aho j simka 111 nemohla by si mi prosim ťa napisať kde v prešove a u akeho dr si bola na to vyšetrenie a či satam objednáva ked nechceš menovat tak aspon ulicu mi napoš som z po a rada by som tam šla dakujem