oklamali vás- nechcená zásielka

Príspevok v téme: oklamali vás- nechcená zásielka
ayvi

ahojte, chcela by som sa spýtať, co mam robit ked si nieco objednam a pride mi uplne nieco ine ako som chcela alebo tam nebodaj nic nebude.
mozem to napr, otvorit pred postarkou a ked zistim ze ma oklamali, poslat ten balicek naspat s tym ze nezaplatim?
neviem vobec co mam robit cize ak mate niekto skusenosti tak prosim poradte...

tekvicka_

tovar by sa mal pred prevzatim prekontrolovat, je to uplne normalne, niekedy je to pisane priamo v dodavatelskych podmienkach e-shopu...napr. objednavali sme luster a pri objednavani tam bolo niekde napisane ze treba prekontrolovat ci nie je tovar poskodeny

lost

Nedavno som cital na bulvarnom platku ze si chalan objednal notebook a dosli mu dreva v krabici..
No to je uz hardcore a nechapem ako moze byt posta tak retardovana, ze nedokaze vystopovat odosielatela.
Len tak medzi recou, myslite si ze mi prejde zasielka s bombou prezidentovi ?
Ale otvorit to pred postarkou, alebo kurierom je fajn napad..

Mne osobne sa zatial nic take nestalo, zatial som si objednaval snad z kazdeho kuta sveta. Ale pocul som aj taky pribeh co mi kamos hovoril:
Niekde v skandinavii, chalan si objednal elektroniku za cca xxx az xxxx eur a tak mu to odosielatelk poslal, chalan platil tusim prevodom na ucet dopredu. zasielka chalanovi dosla, ale az na to, ze tam nebolo to co tam byt malo, ale bola tam obrovska kocka ladu. Pointa tohoto triku je, ze lad nieco vazi a tam na severe maju zimu, takze "dokaz" sa roztopil az pri preberani zasielky..
Odosielatel zil 500 kilometrov od toho chalana, avsak ten si s tym hlavu nelamal a poprosil kamosov, nech ho navstivia.. Rozbity byt a skoda za niekolko tisic eur, a samozrjeme, odosielatelk ochotne vratil aj chalanove peniaze..
Ci je to na 100% pravda, to neviem, ale niekedy sa to podvodnikom, hold, nepodari :D :D :D

levanderka

kludne moyes otvorit balicek a skontrolovat ho pred tzm ako to postarke, kurierovi podpises. ja som to tstale tak robila a aj sa to podla mna takto robit ma. lebo potom nemusia uynat reklamacie, ye ti tam nieco chzba ...

AdamKrt

Raz som si objednaval od nejakej neznamej firmy cez internet nieco. Dosiel kurier, povedal som mu, ze si to chcem prekontrolovat, nez to podpisem. Kurier suhlasil, Otvoril som to, prekontroloval a podpisal...

M74

Ja som veľa krát objednával z internetového obchodu a zatiaľ nebol problém. Raz jedna položka zo zoznamu chýbala, ale zaúčtovaná bola. Nápisal som im a poslali mi to bez problémov "zadarmo". A raz mi prišlo niečo iné ( pri objednávaní bol chaos v objednacích číslach ) a tiež nebol problém s vrátením tovaru alebo peňazí. Ale to boli renomované firmy. Otváranie zásielky pred zaplatením ti asi neprejde.