Ahojte. Chcela by som sa opýtať jednu vec ohľadne priateľa. Neviem, čo mi napíšete, ja si už nič neviem domyslieť sama. Už na to ani nechcem myslieť, bolí ma z toho hlava, som z toho nešťastná a nahnevaná a sama sa s tým zožieram. Už si pomaly pripadám byť ja tá sprostá. A najlepšie je, že sa nemám ako nerušene, skutočne poradiť s niekym blízkym, a ked aj, je daleko, a cez telefon to nejde a ani nechcem. Ide o to, že moj chlapec si rád vypije. Nie cez rok, ale teraz - cez leto a minulé leto to bolo takisto. Nerozumiem ale prečo. Či sa chce zabaviť, alebo o čo mu ide. Ved predsa veľmi dobre vie, že mi to hrozne vadí! A vie aj to, že ked je opitý, chová sa kumne zle. Preto mi to ubližuje. Nadáva mi, odstrčí ma od seba, hned sa urazí a tak dalej.Ked ho nechcem takého objímať, tak sa urazí. a to ani nejdem spomínať dalšie okolnosti. K iným je milí, len ja to vždy schytám. Jemu je to aj ľúto, aj sa ospravedlní, len proste nechápem, čo mám robiť. Je to preto, že je to proste muž a má svoje dni, alebo sa chce vrátit do pubertiackych čias? Keby sa stalo raz, že bol ku mne zlý, ale bolo to aj dnes, aj pred mesiacom, aj minulý týžden bol opitý. S jeho rodičmi som sa o tom už bavila, aj mu vynadali,hnevajú sa za to, ale asi to nepomohlo:( Naši sa o mna boja. Minulý týžden som strávila sama, tento týžden vyzerá rovnako. Potrebujem ho, ale on to nevníma, ked je taký. Chcela by som ho vytrestať, lebo moja trpezlivosť mi dochádza.Nie je to môj jediný problém, okrem neho mám toho spústu a to s ním mi už vôbec neprospieva. Momentálne nevládzem po citovej stránke. On sa zabáva s kamošmi a ja trpím a trpím, sužujem sa ním a nemá ma kto rozptýliť. Darmo som sedela vedľa kamosiek, akoby som tam ani nebola, ani sa nesnazili ma rozveseliť. cítim sa sama a nemám ani len možnosť niekam odísť:( A tak by som chcela spraviť niečo, čo by aj jeho nahnevalo, aby sa cítil ako ja, chcela by som aj ja kus rebelovať a nemám možnosť s kým, kde. Naozaj..Je to nanič!:( Lúbim ho a veľmi, a konečne chcem mať s ním opäť normálne stretávanie. Beriem to príliš vážne, že si v lete vypije? Ale ved ma už 25 rokov...
priateľ, jeho chovanie
Myslís Kajka ze ho to neskor tak pochytí? Ja sa moc nevyznám do alkoholizmu, nikdy som to doma nezazila nastastie. Viem toľko, ze ked je clovek závislí, potrebuje alkohol každý den a su v tom aj fyzicke prejavy. A on ho nema kazdy den. Ano, ked si vypije je drzy, ale najskor sa kumne tuli, vyznáva mi lásku, ale potom ked ho akosi odmietnem, tak uz nie je taky. uz je to horsie:(Kamoska mi vravela, ze to je chvilkove. Nerozumiem preco to vsetko, ked ma vsetko co potrebuje...
radsej chod od neho..viem lahko sa pise.., ale toto je presne prototyp chlapa, ktory v strednych rokoch bude v krcme chlastat s kazdym kamos, kopec srandy a pride domov a zenu vytrieska
to , ze je k tebe hnusny ked si vypyje je velmi nebezpecne a este k tomu k ostatnym mily
ach baby. dakujem za rady. mala by som ho postrasit, to je fakt a skusim to. je pravda, ze cez rok si dá z alkoholu obcas. len cez leto mu to akosi zachutí. inak sa chová ku mne dobre, ľúbi ma, môžem povedať, že si rozumieme a ked sa aj pohádame, tak sa vždy udobríme. PRETO ROZMYSLAM, CI Z TOHO VZNIKNE NAVYK NA ALKOHOL CI NIE.preto neviem, ci robim z komara somara a nechcem ho stratit kvoli alkoholu:( mozno vcera nebol opity, lebo mi ráno napísal, že ho mrzi, že sme sa pohádali. i ked ja som nemala dojem, že sme sa pohádali. aspon ze napísal.
dievca zlate,ak mas viac mozgu nez podpriemer,tak zbal svestky a utekaj. Hadam si nemyslis, ze ked bude mat viac nez tych 25, ze bude menej chlastat.Bude to iba horsie,pretoze to sa uz moze tvorit navyk a ak je k tebe aj hruby, tak zacni o tom rozmyslat,kam to vedie.
Tu fakt neni co ine radit.
ja hlavne nevidim dovod,preco sa trapis?!?ak raz za tyzden vypadne za kamosmi a vypije viac.predpokladam,ze ho poznas a ak je to inak normalny muz/chalan,ma ta rad a je ktebe dobry,nerobila by som z komara somara.moj manzel ma kazdy piatok"muzsky" a vracia sa domov zasadne s vonou pivneho sudu:)))neriesim to.vo vsetky ostatne dni je to fantasticky muz a ja mu tuto divnu piatkovu tradiciu s kamaratmi odmietam vycitat!je pravda,ze na mna nie je zly..aky je v beznom zivote?
Ja som mu to už viac krát vravela. Preto mi dochádza trpezlivosť, i ked ja som kľudnej povahy. Nemôžem sa stále sužovať a on to dovolí, preto mi to vrta v hlave. Neviem, či to mám aj riešiť tak, že sa s ním budem menej stretávať (vsak onedlho budeme spolu opäť len cez víkendy ked budem preč), alebo sa začať správať k nemu inak. nič mi nenapadne nanešťastie:( a chýba mi.
Na SVK sa "chovajú" zvieratá, ľudia sa "správajú" ;)
Porozprávaj sa s priateľom, vysvetli mu, že ti to vadí, keď pije a ak sa aj napriek tomu nezmení, tak mu na tebe asi veľmi nezáleží. Potom by bolo vhodné sa zamyslieť, či chceš trpieť aj naďalej alebo nie. Rozhodnúť sa už musíš sama.
dofrasa, ale sa mi tu toho riadne veľa nahádzalo:) dá sa to nejak vymazať:)