Mate niekto skusenost s ozonoterapiou ? Caka ma tento zakrok buduci tyzden a mam z toho celkom strach. Je to bolestive? Mam herniu disku L4-L5.. Podstupil to niekto ?
dakujem
Ozonoterapia
mne osobne ozonterapia nepomohla. absolvovala som ju raz, ale nemala som z toho dobry pocit. niekomu z vas naozaj pomohla? po kolkych razoch?
vdaka RNG za vyklad :)
fakt tu sa nenajde niekto kto by presne opisal tu ozon terapiu krčnej chrbtice....to som dosť smutna......
Vo vzduchu je kyslik v molekule ako O2, Niekedy pocas buriek sa molekula rozstiepi na jednotlive O, ktore su velmi nestabilne a snazia sa spojit(rekombinacia) spat na O2. Niekedy sa nalepia na molekulu O2 a vytvoria O3=ozon, ktory je ovela stabilnejsi, ako samotne O.
Aj O aj O3 su silne baktericidne a protirakovinne. Preto su uzitocne na rozne terapie.
Vdychovanie maleho percenta ozonu je zdrave, vyssie percenta sposobuju alergie.
Preto uvadzaju ozonove cisla pri predpovedi pocasia spolu s pelovymi hodnotami.
H2O2 uvolnuje O a meni sa na H2O.
Preto sa pouziva ako liecivo, ci uz oralne alebo do krvi(velmi zriedene!!, 0.075% maximalne do krvi alebo intramuscular)).
aha
RNG,dik, to som nevedela, tak preco potom prevadzaju v liecebnych kupeloch a aj inde to vdychovanie ozonu?ked je to nebezpecne.
este stale nerozumiem peroxidu vodika H2O2 myslim. kyslik O2, ozon O3. peroxid ma aj molekulu vodika.preco sa na kyslikoterapiu/vratane alternativnych sposobov liecby rakovin/pouziva prave peroxid a ako?injekcne?
aky je to atomarny kyslik?
Ozon drazdi plucne tkanivo. Spravne sa dodava rovno do krvi ozonizaciou krvi alebo do criev(ozonovy krystir) na vstrebanie do krvi.
Vstrekovanie plynneho do svalstva je najmenej vhodna metoda, lebo moze viest k zrazeninam krvi(bublinky!)
Existuje aj transdermalna metoda, kupele v zriedenom peroxide vodika, ktore dodavaju ozon(O3) aj atomarny kyslik(O)cez kozu rovno do tela.
a ja som myslla ze OZONOTERAPIA je liecba vdychovanim kyslika! aspon tak to nazyvali v kupeloch!
mam isť na ozon...ale mam velky strach.....bojim sa že to nedopadne dobre......aky je tam postup??vie mi niekto poradiť?dakujem
Zdravim Vas vsetkych trpiacich.
Neviem,kde zacat je toho vela.
Myslim,ked poviem hernia tak tunak je kazdemu hned vsetko jasne.Ako x ludi predomnou,aj ja som absolvoval ozonoterapiu.Zakrok je v pohode.Netreba sa spoliehat iba na zakrok,je nutne aj spravne kazdy den udrziavat chrbticu cviceniami na to urcenymi.Myslim,ze potom sa da existovat...
A skonzultujte s lekarom po ozonoterapii, kedy mozete zacat s VHODNYMI pohybovymi aktivitami /napr. joga cielena na chrbticu, Pilates/. Bez cvicenia sa chrbtica len tazko udrzuje dobre funkcna, nalez sa moze zopakovat. Vela zdaru a podporte lekarske zakroky aj svojim aktivnym pristupom /Viem, o com hovorim. Pred cca 10 rokmi u mna len operovatelna diagnoza a dnes som aktivna, pohybliva a bez operacie a lekarskeho zakroku. Jasne, chcelo to odo mna usilie, ale ucinok citim :D/.