niekto v rodine je uz 5. den opity a ja uz neviem co s tym, kombinuje to s liekmi, s vyhrazkami ze ak danu osobu nepustime si kupit alkohol alebo nedame dalsie lieky na ukludnenie tak sa zabije a skoci z okna,...rozumiem ze potrebuje svoju davku ale takto to nikam nevedie a uz to je tak dlho :( a strazit sa kazdu minutu ho neda :( co teda pomaha? co mam robit? bojim sa ze si zase ublizi alebo spadne v strede cesty na zem alebo...
vecsinou to trva tak den/dva a potom je dobre, potom vsetkym sa ospravedlnuje, slubuje ze to bolo naposledy, ze pojde ku psychologovi,...ale pride problem, zase si toho navali na seba tolko ze nevladze, nestiha a potom to takto riesi :(
poradte co mam robit, zamknut? vyhrazat sa? plakat? bit sa?
dakujem
alkohol :(
Tak mu vysvetli ze dostane cirhozu pečene, zomrie a kto sa o teba postará? Alebo že alkohol je drogová závislosť a nie vždy to ide silou vôle. Vitamín C môže vyskúšať. Je to neškodné a chutí ako minerálka.
nejde o mojho partnera ale o rodica a keby som sa odstahovala tak by som mala vycitky ak by sa nieco stalo a nezavolala sanitku
dany clovek nie ze ma rad alkohol ale cez neho zabuda na problemy, starosti, zranenia, je to tzv. unik od bolesti ale zlou cestou :(
a najhorsie je ze si niekde udrel/-la hlavu tak silno ze ju zvyja od bolesti a sa bojim ze moze mat krvacanie do mozgu, lenze v total pripiti nic nevysetria :(
Well: Ďakujem za upozornenie. :-) Tiež prízvukujem, že väčšie dávky vitamínu C treba zneutralizovať. Nie žeby to bolo veľmi škodlivé, ale predsa len je C-čko dosť kyslé. Brrr. Sóda bikarbóna to zvládne.
Presne tak ako povedal lost. Ak ludi nieco netrapi, neriesia to. Daj mu na vyber, bud sa bude liecit alebo nanho kašli.
Neposielaj ho na protialkoholicku liecbu, pretoze si tam pacienti pašujú alkohol. Nema to vyznam. Po odchode mu daju antabus, a asi neodola si niekde vypit. Bud sa stihne vyzvracat alebo upadne do komy. Na zachranke mu daju akurat glukozu do krvi, a to mu nepomoze.
Z komy pomoze 30 - 50 gramov zneutralizovaneho vitaminu C do zili (neviem ci by sa vam podarilo hadickou mu ho naliat do zaludka). Ale to mu ziadny doktor na Slovensku neda.
Kým vitamín C je prospešné, príjem presahujúci 2000 mg / deň je škodlivý a mohol by viesť k hnačka a žalúdočná nevoľnosť. www.scumdoctor.com
Súhlasím s Well-om.
Ale ak sa bude chcieť sám liečiť, tak sa to dá pomocou 10-15 gramov zneutralizovaného vitamínu C denne, až kým odpadne chuť na alkohol. Potom treba pokračovať v udržiavacích dávkach vitamínu C, pretože by sa alkoholoizmus vrátil. Prečítaj si o tom sama v knihe o vitamíne C: -odkaz odstránený- . Je tam písané ak o iných vitamínoch a mineráloch a ich úspešnom použití v liečbe mnohých chorôb.
Vitamín kúpiš lacný a čistý (bez škodlivých prídavných látok ako v lekárni) v DM drogérii. Taká modrá krabička v regáli s vitamínmi. 2 eura za 100 gramov je dobra cena.
Tiež si tam kúp aj sódu bikarbónu na zneutralizovanie. Je v rovnako velkej ale bielej krabicke. Soda z potravín alebo lekárne skodliva, obsahuje hlinik.