dobry den chcem sa opytat ked som sa porezal na prste bojim sa ci nemam tetanus chcem sa opytat ci bi som mal najskor otravu krvi az potom tetanus
otrava krvi
Po operácii časti hrubého čreva v blízkosti slepého čreva u 80-ročnej pani nastali na druhý deň komplikácie. Po prebratí z anestézy nebola celkom pri zmysloch, boli sme prekvapení, lebo dovtedy bola duševne skutočne fit bez akýchkoľvek známok demencie. Neskôr nastali ešte väčšie komplikácie, museli ju previesť na ARO a napojiť na umelé dýchanie, lebo vraj dostala otravu krvi a opuch pľúc. Prosím Vás, vysvetlite mi, ako mohlo dôjsť k otrave krvi, keď boli podávané antibiotiká?
bibi dakujem a este mal by som skorej otravu krvi??
miro, staci, ked si to umyjes vodou-okolie rany mydlom a bude to v poriadku(ak mas doma dezinfekciu alebo alkohol-tak nou vymy ranu)!!!! Neboj sa!!!!:O)))
a okrem toho, ked som bola mala - kazdu chvilu som sa vonku o nieco porezala, dokonca ma aj dokusal tulavy pes-a nikdy som nedostala otravu krvi ani besnotu... netreba byt na seba taky uskostlivy a na vsetko sa treba pozerat s rozumom a nadhladom:O)))
mi sme prerabali byt bola asi trochu zaprasena
miro-tetanovka-ockovanie plati 10 rokov, podla mna si ockovany, nemusis sa bat(ockovanie sa vykonava vramci zvolavacich preventivnych prehliadok)... neviem, ako vyzerala spachtla-ci bola nejak znecistena, resp. ci bola hrdzava a pod.- ak si si neisty, chod za svojimi rodicmi alebo pediatrom a ten Ti pomoze(pozrie, kedy si bol ockovany, vpichne tetanovku...)
porezal som sa spachtlov mam 14 ŕokov o 3 mesiace 15
miro1988-po 1, cim si sa porezal? po 2, kolko mas rokov? Podla stylizacie a primitivizmu polozenia otazky si este decko, takze si urcite este proti tetanu zaockovany... pripadne chod na pohotovost, nech ti vpichnu tetanovku...