kedze su tu aj zeny na materskej,zaujimalo by ma aky mate nazor ze pan MIHAL,sa rozhodol zrusit prispevok z 640eur na smiesnych 151eur za narodenie prveho,druheho a tretieho dietata,.a tiez ze rodicovska ma byt rovnaka?Preco?ved ked niekto ma odrobenych 10 rokov a plati si normalne soc.odvody preco by mal dostavat taku istu rodicovku ako niektore 18stky ktore nemaju nic odrobene,a odvody za nich platil stat.???ja s tym nesuhlasim....je to hrozne.....
chcem vediet vase nazory.
aj tej 18-tky dieťa potrebuje to čo iných, ja som mala tiež dieťa v 18 a viem ake je to ťažké, pre tvoju spokojnosť ,keďže som ju poberala nespravodlivo teraz platím v kuse už 15 rokov odvody
ale to je zaujimave, lebo v roku 2008 som bola na prednaske pana Mihala, vtedy este nebol ministrom, ani nahodou. Bola to specialna prednaska pre buduce mamicky(hlavne tehotne zeny), prednaska bola gratis a bola o tom, ako legalne dosiahnut co najvyssiu moznu matersku, tj. vtedy este 16.500 SK. Rozne finty a cesticky, ja som tiez volila jednu z nich a vyslo to, som mu za to vdacna..teraz nechapem co robi :(
Ale ved on chudacik ledva vyzije z 6000 € mesacne, ak si dobre pamatam!
ale to máte písať na tip@novycas.sk =p ja ešte bejby nemám ale podla mna by mali brat ohlad na to že nie každá má manžela a za tie peniazky vyžije akurat tak pod mostom =/ by som mu dala male bejby nech to skusi s nim tri roky pri tých peniazoch vyjst
Asi taky, ze pojdem na prvu matersku v 40-tke, kym nenasetrim tolko, aby som cez matersku netrela biedu. A aby som vobec mala kam to dieta priniest a mala ho kde ulozit :-(((( A to vraj mame my mlade rodit, lebo treba robit na dochodky a dvihat populaciu...
cakaju nas viacere absurnosti, matersku a rodicovsku nevynimajuc...pan mihal bud deti este nema, alebo uz zabudol, ze ich ma a kolko to vsetko stoji...
čože? to mu nemôžu scháliť, veď to je blbosť ako hrom