Chceli by ste žiť v USA?

lost

Mne sa maximalne a najviac hnusi na Slovensku jedna vec.

Nenazrany podnikatel, ktory chce palac a bavorak za par mesiacov poskytovania nekvalitnych sluzieb.

Kedze je ich cca 90-95%, tak bezny slovak ani nema na vyber. Mne sa zda ze si zopar ludi spravilo zo slovenska krajinu podobnu Cine, Indii, proste zlatu banu. A viete kolko krvy sa musi preliat pre 1kg vytazeneho zlata? To si ludia co nosia tazke lzate naramky neuvedomuju (len pre potovnanie, nechajme zlato zlatom :) )

Na zapade by nemal absolutne ziadnu sancu prerazit, prave pre extremne neumerny vysoky zisk, proste by mal nula zakaznikov. Ale slovensky "podnikatel" si este dovoluje stazovat a nariekat ze óóóó ake tazkééé je tu podnikat, óóóó... No dokazalo by toto individum prerazit na zapade? Jednoznacnie a absolutne nie, pokial by nezmenil svoje poziadavky..

Na zapade podnikatelovi staci primerany zisk, a aj napriek tomu sa mu dari velmi dobre. Ma vela zakaznikov, ma dost penazi pre rodinu na dostojny zivot. Jednoduchsia rovnica a logika v tom uz naozaj nemoze byt.

Raz som rozmyslal ze ako by vyzeral svet, ak by kazdy, ale uplne takmer kazdy podnikal z domu, sam pre seba, neexistoval by monopol, ani zdiane nemoralne praktiky kartelu a podobne.. Kiez by "obycany lud" dostal osvetu a zacal taketo praktiky robit..

hassy

ja si myslim ze ked si clovek usporiada zivot podla seba, tak ako on chce, ako mu vyhovuje, vie sa prebit niekde, vie co robit aby dostal co chce a aby bol spokojny, tak dokaze zit plnohodnotny a skvely zivot ako v USA, tak na SR a tak aj hocikde inde....ked je niekto taky ze vymysla ze nechce robit to a hento, tak si myslim ze uz je ejdno ze ci bude oberat zemiaky tu alebo v USA....:)

inak na margo lacnejsich veci v USA ( hlavne pre mladych co si myslia ake je to tam vsetko lacne), oni maju lacne potraviny, tam za 20 dolarov ( 16eur to vychadza teraz nejak) nakupite dve plne tesco tasky potravin, u nas za 16 eur nekupite skoro nic ;) ale co sa tyka tych znackovych veci, ani tam to nie je bohviako lacne, adidas suprava 70dolarov, tricko adidas originals 25 dolarov, nike botasky 80 dolarov. tak isto je to s kozmetikou, lancome, clinique, dior- vsetko to stoji rovnako ako u nas, oni maju naprilad take " znacky" kozmetiky, ktore u nas ani nepozname, su to vacinou take tie veci, ktore sa predavaju v supermarketoch, alebo v takych tych obchodikoch s lacnymi vecami ( u nas sa to volalo kedy vsetko za 50 sk?), lenze oni neriesia ze nemaju teraz spiralo od max factor, alebo neviem, tiene MAC, proste si nieco kupia lebo sa im to paci ( nie ako u nas ;) )... jedine co sa oblecenia a takych veci tyka co tam maju dobre, je to ze tam maju velke outletove centra, a to sa tam uz da pekne nakupit :) ale ak si myslite ze pridete na dovolenku do NY a v barneys alebo v topshope nakupite toho po milu jarmilu..... ak na to nemate na SR nebudete na to mat ani tam :)

usiko

lost,

no sa ved to,tu vystudovat a ist do zahranicia robit nejaku podradnu otrocku pracu,ktoru by tuto nerobili,lebo je zle platena,Tam ju robit budu,lebo je za dobre love......a super ked sa sem vratia na dovolenku tak hraju velkych cavov, ze oni robia vamerika, kto je viac.......jednoduchy zivot.....jednooduche myslenie.......cest vynimkam, ktore vzahranici pracuju na postoch ktore si ich vzdelanie zasluhuje.....lebo aj taki su.....

lost

Inac, k tomu presadeniu... cudujem sa ze ludia chodia zo zahranicia, ved na SVK je tak lahke sa presadit, v zahranici je ovela drsnejia konkurencia minimalne v podnikatelskej sfere, tak mozno aj v zamestnatelskej.. tak tomu nehcapem.. jedine ze "presadenim" myslia najst si otrocku pracu.. aspon co som pocul..

za8icka

hmmm Amerika...no mozno aj hej:) Ale tak ja by som chcela zit aj v Nemecku. Ked som tam bola u sesternici, tak som uvazovala ci tam aj neostanem. Rovnako ako aj Anglicko, Holandsko....Na Slovensku nezijem a ani si to momentalne neviem predstavit, ale Amerika by bola uz nieco ine:P

usiko

Ja si myslim,ze to zalezi od kazdeho cloveka, ake ma priority, ako sa citi,aka je osobnost....ja osobne sa citim dost uzko a neisto, ked prekrocim hranice Slovenska, ci su to Cechy, alebo nemecko, alebo taliankso alebo Madarsko...proste necitim sa dobre.....takze ja bysom rozhodne nezvladla a nechcela zit nikde inde nez na slovensku, ani vUSA. Pravdupovediac, USA s ich materialistickym mysleni ma nikdy nelakali...a nechapala som ludi, ani nechapem,preco sa tam hrnu..proste kazdy chce nieco ine a verim, ze ti,co ta, ist chceli, sa maju fajn.

Moj nazor na odidenie a zitie vcudzej krajine je takyto: Odide len ten,kto nema dostatok psychickej a fyzickej sily to tu ustat a presadit sa, je to podla mna utek do lepsieho , vzdanie sa, porazka...pretoze podla mne nie je umenie sa presadit vkrajinach, kde je vela volnych pracovnych miest a kde sa da podnikat naozaj vo vsetkom, podla mna je sila cloveka, ak zostane tu a nieco dokaze aj napriek nepriaznivym podmienkam.Takze podla mna je to len utek slabsich ludi, ktori nie su chopni bojovat s neuspechom a nie su schopni presaadit sa tu, na Slovensku. Co samozrejme ja neodsudzujem, je to normalne, je to take normalne ako ked niekto ma nizky prah bolesti a ked ho nieco zaboli,hned berie lieky...inyzase vysoky, takze ho tomoze boliet aj dva dni a vydrzi.....takze kazdy clovek nechrobi to,co mu prinesie stastie a pohodu v zivote,aby to mohol prenasatna blizkych...ci uz je tovustahovanie do zahranicia,alebo zostanie tu,na SVK.

Samozrejme,je ine,ak sa zoznamite s niekym z vyspelejsej krajiny a odidete s nimtam byvat, je to o trochu ine, lebo je asi naivne simysliet,ze niekto z USA pride za vami byvat tu. Aj ked, poznam tu v nasom meste Americana,ktory tu zije 20 rokova domov,do USAby sa nevratil.....proste si tu nasiel zenu a vyhovuju mu tu ludia, prostredie, system a podobne....tazko ale usudzovat, ako si zil doma.Nepoznam ho tak dpbre.......takze z toho zase len vyplyva, ze kazdy sme iny a kazdy potrebujeme pre zivot nieco ine......

Ale koho odsudzujem /aj ked na to nemam pravo/ su ti ,co odidu do zahranicia a potom vsade rozhlasuju, ake je Slovensko Shit, ake je tu vsetko na h...no, ake su tu hnusni ludia, ako ho nenavidia....nenavidiet Slovensko /mimochodom len preto,ze oni sami sa tu nevedeli presadit/....ako, tak toto je silna kava.....toto fakt neznesiem, tak trochu sebareflexie by sa u niekoho zislo......alebo,ak ho tak velmi nenavidia,tak nech tu prerusia vsetky kontakty a nevracaju sa tu, nech nevberu odtial ziadne prispevky a podobne /myslim napriklad zeny,co sa odstahuju napr. do USA., do GB a tam chcu zit, aj ziju, a poprostom ked maju rodit , tak sa vyberu naSVK a silno romyslaju,ako zo SVK vytrieskat co najviac penazi /prispevok pri narodeni dietata a podobne/...popritom hrdinsky rozhlasuju,ako slovensko je na h..no,ako tu nic nefunguje,ako by sa nikdy nevratili....no, je to hnus......fakt....

Klobuk dole pred ludmi,ktori si uznaju,tu som sa nepresadil,isiel som tam, kde je to lahsie a, paci sa mi tam,ale slovensko vzasade zostava mojou rodnou krajinou, ktoru mam rada a rad sa tam vraciam,lebo jej nemam co vycitat.....

blska 444

skadial mate tie nazory,ze amerika je zaostalejsia a znecistena atd?zijem v colorade uz od 21 rokov,(6rokov)pracujem tu,mam manzela amika,zivot je tu podla mna podstatne lahsi a cely system vam vychadza v ustrety viac ako doma na svk...ak mate aspon zelenu kartu,ja som uz dostala obcianstvo.podotykam,ze slovensko milujem,za 3 tyz idem domov na mesacnu dovolenku a neviem sa dockat!ale amerika ja pre zivot jednoduchsia,zdravotna starostlivost je na vyssej urovni a platy ani neporovnavam!!!!ak niekto tvrdi,ze je to zhruba ako v blave-haha..