Prosim, potrebujem poradit. Natrafila som na jeden clanok a splnam skoro vsetky priznaky socialnej fobie. Chcem sa spytat, ci neviete objektivne posudit, ci nou trpim a ako mam teda postupovat a ci niekto z Vas nieco podobne zaziva. Pre predstavu, tu je moj opis;O)Uz na zakladnej skole som bola radsej cele dni doma, ako byt s detmi vonku, stredna skola bola to iste, separovala som sa s kamaratkou-nechodili sme na vylety, na diskoteky, so spoluziakmi von, v 16-tich som si nasla frajera(skor on si nasiel mna) s nim som bola tiez vzdy len zalezena u neho doma, skoncila som VS-kde som sa tiez nezucastnovala rozbijaciek-kruzkovic, kedze nepijem alkohol, nikdy ma to nebavilo sa na nich pozerat, nemala som si s nimi ani velmi co povedat,... teraz nastastie pracujem doma. S priatelom (tym istym) zijem uz 3roky v spolocnej domacnosti, ale neviem sa uvolnit ani pri nom-nechodim u neho na WC-ko na velku, lebo je mi to blbe-nastastie rodicia byvaju blizko, takze chodim k nim:O((( nikdy som sa pri nom nespravila (pritom pri autoerotike s tym problem nemam aj viackrat za sebou), s tym Wc-kom som mala vzdy problemy-na lyziarskom, taboroch, som dostala vzdy prirodzenu klapku, nepotrebovala som jest a tym padom ani chodit na velku,..
do obchodu-Tesca chodim vzdy v noci, ked tam nikoho niet, je mi blbe chodit na pumpu, postu,... Ak cez den nieco potrebujem, poslem frajera... Vadi mi, ze sa na mna ludia pozeraju (viem, ze som velmi atraktivna zena, ale okolie nedrazdim ani minisuknami, ani vystrihmi, no aj tak vsetci na mna pozeraju, otacaju sa za mnou-ci zeny, ci muzi-ti, maju skoro vzdy aj poznamky a je mi to velmi neprijemne), na VS som mala problemy, ked som mala ustne skusky, prezentacie, statnice-vzdy som mala okno, velmi roztraseny hlas,.. robi mi problem aj telefonovat s cudzimi ludmi-napr. objednat sa k nejakej doktorke,... pritom som pred troma rokmi chvilu brigadovala v call centre a vtedy som si na to aj na chvilu zvykla,.. este mi robi problem rozpravat sebavedomo napr. pred mojimi krstnymi rodicmi-vzdy ma velmi lubili a vkladali do mna velke nadeje, ktore prezentovali, takze sa mi z toho asi spravil blok:O((( pred rodicmi, sestrou, priatelom vystupujem sebavedomo, takze si myslia, ze prehanam, ale ja viem, co citim a ako sa spravam na verejnosti..
Mam socialnu fobiu
ani podla mna netrpis soc. fobiou. Ak si chces byt ista, navstiv odbornika. Dnes každý introvert s menším sebavedomím tvrdí, že má soc. fóbiu, ale to nie je pravda. Musis splnat prisne kriteria. A ak sa mozem opytat, pises, ze pracujes doma. Aka to je praca? Aj ja zhanam pracu na doma. Vdaka
Mile dievca
... Ty si zaujimavy clen, Ty si extrem, tak mi to pripada, ..., podla mna nemas problem, ale nieco mi nesedi, ... ale neviem to definovat, nie, nemas soc fof, ale chce to viac sebavedomia, ver si, si uzasna, zivot, tento nas celz svet tu je pre Teba len pre Teba, ..., ...