mam velmi vela centov 1,2,5...... asi za tasku......... co s tym ??? v obchode to nechcu........... mam to vyhodit ? lebo uz vyhdazujem......
Co s centami?
levanderka
napis mi kde je to miesto, pojdem tam s 500vkou :D
mozu to odmietnut?
ja si nemyslim, ved to je legalne platidlo.. len treba na nich ist agresivnejsie..
a pre xxxxxxx:
da sa to velmi jednoducho minut, staci pomalicky, vzdy si zober do obchodu tolko kolko plaujes minut, napriklad:
nakup bude medzi 6-8 eur, tak by som si zobral 5eurovku a potom 3 eura v drobnych.. takto to minam ja.. alebo v autobuse, vo vlaku to maju velmi jednoduche ak im dam presne na cent, alebo zaokruhlim hore o 1-4 centy, ale pointa je, platit vzdy a vsade bankovkou a potom zbierat centy sa neoplati..
banka by si uctovala nenormalny poplatok..
alebo to daj na charitu..
ja som raz bola so sestrou v jednej cukrarni a ona si setrila peniazky, je este mala a surovo nam povedala ta casnicka, ze oni take peniaze neberu, ze tie drobase si mame skryt. som na nu pozrela, ze ved aj to su peniaze a u maleho dietata je vyhra ak si nieco nasetri. mala si chcela zaplatit zo ,,svojho,, tych par centov by ich nezabili :D som zaplatila ja a povedala malej nech si to necha. viete dieta ma vela penazi(kusovo) a si mysli, ze kolko vela ich.ona mala cele euro a dala si u mamky rozmenit na malicke :D
no neviem ci toto sa smie robit, ze povedia ze centy neberu..ved aj to je peniaz, ked to mozu vydavat, moze sa tym aj platit
súhlasím s Adamom (: ale ked sa chceš už toho tak zbaviť a nie v obchode, prečo ich niekomu nepodaruješ?Súrodencom? ((-; Po meste, pred obchodmi, nemocnicami, človek stretne kvantum takýchto ľudí za deň, čo by to ocenili, myslím rôzne zbierky, UNICEF-ari, alebo to hoď v kostole, veď možností maš tak veľa.... ((((-:
Tusim METRO mava taku masinu, ze sa tam nahadzu mince, ono to roztriedi. Ale nevydava peniaze, ale poukazku na nakup v METRE.
...veru nie, na Sovensku o takych masinkach ani nechyrujem...
nechcem sa tu vyťahovať alebo čo ale nie sú na Slovensko také automaty, kde nahádzaš mince a vydá ti to bankovky?ja žijem v zahraničí,ale našťastie tu také automaty sú...posledné zmenené peniaze boli v hodnote 30 eur...prečo by si mala vyhadzovať tie centy veď aj to sú peniaze
No centy nezoberu skoro nikde :))) ani mne :))) povedia mame ich vela
Mna len zaujima, ze preco, ked dostane niekto tolko malych centov, tak pri buducom nakupe nezaplati nimi.
Povedze platim 1euro a 20 centov. Nezaplatim 2eurami, ale dam 1 euro, ci 50 a 50 centov a k tomu este povedzme 5+5+2+2+1+2+2+1 centami.
Alebo v restike mi ma vydat centy, tak im ich necham...
Ved ich zamen v banke ked ich mas tolko :)))) taxikari nosia tiez za tasky aj 1 € ci € a centy som doniesol aj ja , za tasku sa da nazbierat za rok kludne :))