budem Vam vdacna ak mi napisete co najviac o tejto alergii....
kto tym trpia ake vysetrenia postupil, ako sa stravuje, po akej dobe videl zlepsie, ake mal priznaky ....
zaujima ma vsetko dakujem
Alergia na kazein a soju
...tu je nieco o tetanii,ale ja som citala iny clanok este nemozem ho najst...ked som hladala nieco o vit.D...tak tam bolo pisane aj ze ked chyba vit.D...
...dam ti o TETANII nejaky clanok...
:0)))) no,to som si spomenula neskoro,ze som napisala krce,ale krce su siroky pojem...
krce v lytkach,v tvari,v krku...trpne pri tetanii aj tvar,usta,nos...
je to prave aj pri nedostatku vit.D preto sa pytam...
co je tetania?
zalezi ake krce myslis???
...tak to som rada,ani kazeanit neobsahuje?je to tiez nieco od mlieka...
ale ak nie,tak si ho zacnem kupovat aj ja,lebo bez masla je to dost zle,nemusim ho mat stale ale obcas chyba...
...neviem ci aj obvodna dava odporucanie na taketo vysetrenie...skus sa spytat...ja som sla cez zenskeho lekara...
ak ti chyba vit.D musis mat aj TETANIU...nemas krce atd.
Maslo- neobsahuje kyselinu mliecnu.. takze som rada ze aspon nieco a obsahuje to dost aj vitaminou co ma tesi,
co sa tyka toho vit. D mam dost velke obavy, objavila mi to alergologicka ked som bola poziadat o testy kde som mala podozrenie na tu alergiu na mlieko.
A tie testy na kosty mam poziadat obvodnu?
alebo ist rovno do tej ambulancie..
...tu je nieco kde sa docitas o vit.D a oblickach...
...tu je nieco o vit.D
...este som ti zabudla napisat prispievatel tu na fore pod nickom RADCA...tiez pisal o kazeine...najdi si jeho prispevky,mozno tam nieco o tom najdes...
KOZIE MLIEKO NIE...ZIADNE MLIEKO BY SME NEMALI PIT...OKREM SOJOVEHO,TEN KAZEIN NEOBSAHUJE,KOKOSOVE ATD.ALE ZIADNE OD ZVIERAT NEMOZEME I KED SA KAZEIN KOZIEHO MLIEKA LISI OD KRAVSKEHO,NEMOZEME HO-BOHUZIAL...TO SOM CITALA NIEKDE,LEN BOHUZIAL VSETKY CLANKY SOM SI NUKLADALA,TAK VSETKO TERAZ NENAJDEM,POKUSALA SOM SA NAJST TI NEJAKE CLANKY ***o alergii na kazein a jeho dopadu na ludske telo***ale nemozem ich najst...aj mam zalozenu temu,tiez ohladom alergii na kazein,nejake clanky som tam davala,ale minule som sa na to pozerala,nejak to tam nemozem ponachadzat...
K CHLEBU...radsej jec krajany a baleny,aby si videla zlozenie,lebo nestoji ti za to jest chlieb kde nevies co do neho pridavaju...
K VITAMINU D...mne tiez chyba...a to je dost DOLEZITE PRE VSTREBAVANIE VAPNIKA...
MNE CHYBA ROK...A KOLI TOMU MAM OSTEOPOROZU STEHENNEHO KRCKA...NEVIEM TI ODPOVEDAT NA OTAZKU,CI SU KOLI NEMU ZAPALY ATD.ALE MALA BY SI SKOCIT AJ NA DENZITOMETRIU KOLI HUSTOTE KOSTI,KED TI CHYBA VIT.D...
JA SOM CITALA NEJAKE CLANKY TAK AK CHYBA VIT.D JE TO KOLI PECENI,ALEBO OBLICKY NA TOM MAJU PODIEL...
A AKO SI TO ZISTILA,ZE TI CHYBA?KTO TI TO ZISTIL?
K MASLU...ani kyselinu mliecnu neobsahuje? TO MASLO FLORA?presene ako ty,ja tiez nemozem maslo-JA SOM ZASA JEDLA JEDEN CAS HORCICU NAMIESTO MASLA A MAJOLKU...
MLIECNAN DRASELNY TO NEVIEM,ALE TREBA SA POZRIET DO GOOGLA...
K LAKTOZE...neviem tiez...ja som brala probiotika ked som mala helikobaktera a lekar mi predpisal PROBIO FIX...A TAM TUSIM NA LETAKU BOLO NAPISANE,ZE BY TO NEMALO VADIT LUDOM ALERGICKYM NA MLIEKO...ZE TO JE TAK NEPATRNE MNOZSTVO,ZE TO NEPOSKODI...TAK JA NEVIEM...
JA POUZIVAM PRIBIOTIKA KTORE OBSAHUJU PSYLLIUM PLUS...
A BION 3...
TIEZ SOM HODNE HLADALA,KYM SOM SI NEPOZISTOVALA NEJAKE VECI SKODA ZE SOM SI CLANKY NEUKLADALA NIEKDE...HLAVNE TREBA VSETKO CITAT A DAVAT POZOR AKE CO MA ZLOZENIE...
napr.aj CAJ POPRADSKY LESNA ZMES OBSAHUJE SMOTANU....to by clovek nepovedal...
JE TO DOST TAZKE,ALE DA SA NA TO ZV.JA SOM MALA AJ TEN PROBLEM,ZE SOM MALA UPLNE TRAVENIE ZNICENE,TAKZE NEMOZEM AJ INE VECI OKREM KAZEINU...
...pokusim sa este nejake clanky najst a ked nieco najdem dam ti to tu....
to nic to nevadi...
ja len ze ked si kupim ten krajany chlieb tak niektore obsahuju aj mlieko aj soju,,,
a tie co su v celku neviem zistit ci daco obsahuju kedze nie su balene a nemaju napisane zlozenie
a co maria hovoris na kozie mlieko???alergologicka mi odporucila aj napriek tomu ze tiez obsahuje kazein a este mi chyba aj vitamin D kde som si o nom precitala ze ked mi chyba tak mam znizenu imunitu a kvoli imunite mam aj rozne zapaly moze to tak byt?????
preto chcem viac informacii o tejto alergii lebo neviem co mozem a co nemozem jest
taktiez do teraz som konzumovala len tatarsku omacku lebo som nemohla ziadne maslo ale vcera som zistila ze flora/modra/ ze ta neobsahuje mlieko...
este jdna otazka co znamena mliecnan draselny,,, obsahuje to mlieko ??? a co laktoza v liekoch to mozem????