Problém v práci kvôli rozvodu!!!

janab

nepíšeš v akej si cirkvi a či pracuješ v rámci nejakej...každá má svoje zákonitosti...rozvod je skoro všade prípustný, ale za istých okolností...prijateľnejší pre teba je, ked na vine je manžel a sa to aj preukáže...Ak však v práci, kde to berú striktne, ti to nechcú tolerovať a budeš musieť prácu opustiť, tak je len na tebe, či budeš žiť v klamstve v manželstve kvôli práci, alebo nie...máš možnosť slobodného výberu...

rozvod

môj nick na azet je qwetka, ak chceš urobiť dobrý skutok, napíš mi čo a ako by som sa mala zachovať. Budem ti veľmi vďačná!

barcaaa3

ale čo by to tak bolo,nikto ju neprepustí, ak splní to čo som písal...to radia len slabí ľudia...to chce čas, všetko prejde a pozornosť sa sústredí na iné problémy...
ak chceš poviem ti uplne detaily ale tu to rozoberať verejne nebudem...

Cashia

prepustia ju môže sa odvolávať na čo chce..nájdu šikovný spôsob ako to urobiť. A keby aj nie, tak jej to tam v práci tak znepríjemnia, že bude každé ráno vstávať s odporom..skús fakt hľadať niečo iné..držím palce !!!

barcaaa3

aby to bolo chápené správne tie možnosti podla zákonníka práce ktoré tu boli uvedené sú polovica možností prepustenia na cirkevnej škole..druhú polovicu tvorí kanonická misia a o tej laici nevedie preto tu píšu o zákonníku práce a radia ti, čo je nekomplexné
to platí výlučne pre zamestnancov, kde platí len zákonník práce
a je to osobná záležitosť človeka rozvod...ale v cirkevnej škole nie!!!!!
nakoľko zamestnanec podpisuje okrem pracovnej zmluvy aj kanonickú misiu a je s tým oboznámený a vyrozumený!

barcaaa3

inak prepustiť ťa môžu len v tom prípade:
podla zákonníka práce ako tu niekto uvádza tak nie...to je niečo iné....ale z dôvodu podpísania kanonickej misie,kde je uvedené aké pravidlá má zamestnanec dodržiavať a je to dôvod ich nerešpektovania na prepustenie...
je však výnimka ak budeš žiť po rozvode sama a budes mať súhlas o pristupovaní k sviatostiam tak ťa nikto nemôže prepustiť zo žiadneho dôvodu.
ak potrebuješ vedieť viac kontaktuj ma!

asterion

dôvody na výpoveď sú taxatívne dané zasa v zákonníku práce - to je zhruba zrušenie prevádzky alebo jej časti, zrušenie pracovného miesta, pričom sa nesmie vytvoriť vzápätí to isté pracovné miesto, alebo závažné porušenie PRACOVNEJ disciplíny. tam zasa rozvod nespadá. ja by som sa nenechala. právo je na tvojej strane, rozvod.
ako už bolo spomínané - inšpektorát práce, ak nepomôže, tak súd.

vevericka

no ked ta vyhodia mozes to riesit (inspektorat prace?? neviem) aj s vymyslenym dovodom
pravdupovedaic, viem, ze je takze teraz si najst pracu, ale pracovat v takom zamestani, kde sa pozeraju na vyhradne sukromne veci..asi by som sla pracovat niekde inde radsej