Bolestivé ramená

Príspevok v téme: Bolestivé ramená
damme

Ahojte

mam taky problem s ramenami (je to uz dlhodobejsieho charakteru)...pri predpazovani, upazovani a pri protipohyboch, švihoch, nečakanych nárazoch mam v ramene take hnusne pichlavé bolesti...zacalo to este pred 3 rokmi, ked som skoncil s posilnovanim...a to práve kôli tomu, ze ma tak boleli ramená, ze som nevladal dvihnut ani tyčku! takze som sa pobral za lekarmi...tabeltky proti bolesti a pripravky s glutosaminom a chondroitinom, ze tto mam presilené, absolvoval som uz 2x rehabilitaciu.....niekolko mesiacov po nej to bolo celkom fajn ale clovek nemoze byt stale šetrny, opatrny a ničnerobiaci...tak minule leto som si bol zaplavat....a zatial co lave rameno bolo pri kraule v pohode...v pravom ma pri rotačnom pohybe každom pichlo.
Ked s rukami nerobim nic a su v klude, necitim nic..len rano mam vsetko stuhnuté a pri niektorych polohach pri spaní ani nemozem lezat na boku lebo si tlacim na rameno a boli ma to.
Ja si myslim, ze to su väziva, úpony alebo šlachy....neverim ze je to klb alebo chrupavka..mam 29 rokov.
Ak ma niekto podobny problem, alebo MAL....nech napíše a podelí sa o fakty, problematike, postupe ako na to, co robit, co nerobit a pod.
Diky moc

TrainingBoy

No najskor som ti chcel odporucit lekara, potom pohyb, ale vidim ze oboje si skusal. Vpodstate mas jedno ci su to klby alebo nieco ine, tieto partie su dost zakerne a niekedy potrebuju neuveritelne vela casu na regeneraciu. Ja som mal pretrhane vazy na nohe a trvalo to dost dlho kym je to ako tak ok. Cize treba to nechat tak, potom postupne pomaly zatazovat a snazit sa rozhybavat tu zranenu cast. Mozno si to s tym cvicenim prehnal, videl som chalanov ktory v posilke cvicili aj 25 minut len ramena a len jeden cvik, zbytocne vela serii ... Treba vediet kedy ma telo dost, lebo ramenny klb zatazujes snad pri vsetkych cvikoch. Ak chces odbornejsiu liecbu skus elektro liecbu, mala by podporovat regeneraciu, no mne to davali na kosti, neviem ci to funguje aj na klby. Este som pocul ze existuje aj taky sposob, ze ti do daneho miesta implantuju kmenove bunky, ktore ti dane miesto zregeneruju(toto sa puziva vyslovene na klby). Ak chces nejaky pohyb tak plavanie by som vynechal, skus radsej nieco co zatazuje nohy.