mrkvička - zahná ti hlad

Príspevok v téme: mrkvička - zahná ti hlad
windstorm

môj nový objav!! .. už nechcem toľko jesť a stále ma niečo nutkalo do chladničky: či už chlieb so šunkou, syr alebo niečo iné. nenajedla som sa nikdy a celý deň som vyžierala chladničku. A platilo to aj pri sladkostiach!!! ... Včera aj dnes som skúsila očistenú surovú mrkvu a tá mi zahnala hlad a aj chuť na sladké. Vyskúšajte, možno je to počiatok novej možnosti pre chudnutie... obsahuje veľa sacharidov a žiadne tuky, je ideálna 30 min pred cvičením. aj ako dobrota... okrem toho ma mnoho vitamínov a človek sa k tomu na slniečku aj pekne opáli. Skúste a napíšte , čo na to hovoríte!

whee_ee

vevericka chcela pomôcť... tak poradila a myslím, že budú ľudia, čo to ocenia..

btw, to o tej tvojej mrkve vie aj tak každý, čo sa zaujíma o zdravú stravu, už pekne dávno ;) :))) nedostaneš nobelovku :)))

windstorm

Ďakujem, vevericka,.. si veľmi milá, že sa tak staráš, aby sa vitamíny rozpustili.. téma sa volá: mrkvička - zahná ti hlad... myslím, že je výstižný, nie je tam napísané: mrkvička - ako ju správne konzumovať... čiže stačí len zjesť mrkvu a hlad je zažehnaný. Ak máš k tomu niečo trefné napíš, myslím, že každý schopný človek si vie o mrkve naštudovať, aj ako ju jesť, aj ako pripravovať. Možno nájdeš aj teóriu ako ju správne čistiť. :) zatiaľ sú tu moje dvojdňové skúsenosti s jedením mrkvy namiesto olovrantu. Tak, ešte raz, nie sme v sekcii "Správna výživa" ... ak chceš, preklikni sa ;)

vevericka

no ono vlastne nie..ked chces aby sa vstrebali musis dodat tuk spolu s nimi..staci jemne, nemusis tam nalait vela..zaludok posuva veci dalej a dalej v crevach sa ten tuk rozlozi..tazke tam nie je, je natraveny..neplati, ze ked mas tuk inde vitaminy pobezia cez crevnu stenu za nim..

windstorm

ano, vevericka, viem... v mojom tele sa beztak nachádza mnoho tukov, mrkva si už povyberá ;)) myslím že v žalúdku sa vždy nejaký ten gram tuku nájde, aby sa vitamíny rozpuspustili...

vevericka

ked ches vitaminy z mrkvy..trocha ju musis pokvapkat olejom(olivovym najlepsie)..(A, D,E K su rozpustne len v tukoch)